景观视频教程

Klein Rijsel, Leuven

景观 / 公共空间 2020-10-19 07:03 © 作品由「哥是凡人不是仙」上传,最终解释权归作者所有 哥是凡人不是仙

Klein Rijsel, Leuven

Architect: Abscis Architecten

A2D architects CVBA
Location: Leuven, Belgium | View Map
Project Year: 2019
Category: Residential Landscape

Masterplans

Social Housing

Klein Rijsel, Leuven

Klein Rijsel, Leuven

Klein Rijsel, Leuven

Klein Rijsel, Leuven

Klein Rijsel, Leuven

Klein Rijsel, Leuven

Klein Rijsel, Leuven

Klein Rijsel, Leuven

Klein Rijsel, Leuven

Klein Rijsel, Leuven

火车站位于火车站附近,与火车站平行。它位于步行距离内的车站,正在进行大规模的开发,但它也无缝连接到较小规模的住宅区'克莱恩里杰塞尔'。
The building site, situated parallel to the railroad tracks of the Leuven train station, is in many ways remarkable. It’s located within walking distance to the station, which is undergoing large scale developments, but it also seamlessly connects to the smaller scale residential area of ‘Klein Rijsel’.

客户的雄心壮志是建造大量的社会住房和私人住宅,都有地下停车场,周围有一个公众可以进入的集体花园。这不是一项容易的任务,因为该地点的地形以及城市规划“BPA Westerlijke Spoorweggeul”对该地点施加了某些参数和限制。
The client’s ambition was to build a large amount of social housing as well as private homes, both with underground parking, surrounded by a collective garden accessible to the public. This wasn’t an easy task as the topography of the site, as well as the urban plan ‘BPA Westelijke Spoorweggeul’, imposed certain parameters and limitations to the site.

Abscis Architecten en A2D Architecten en A2D Architecten 2 design参与了该项目。从许多方面来说,这一设计试图回应当代对高品质城市化的追求,尤其是在一个被不同规模的开发项目所包围的地方。一方面,由于火车站地区的重组,我们有了大规模的办公楼。另一方面,我们在“Klein Rijsel”社区有小规模的住宅项目,拥有单一的家庭住宅。这些房子周围的公共空间还没有充分发挥其潜力,这就是为什么新项目试图提升面积,不仅通过高质量的建筑,而且通过将周围地区提升到一个新的水平。通过这种方式,“克莱恩-里杰塞尔”项目在城市的两个部分之间起到桥梁的作用,它的作用是成为不同规模的周围环境之间的粘合剂。
Abscis Architecten en A2D architecture 2 design collaborated on this project. In many ways the design tries to be an answer to the contemporary quest of quality urbanisation, specifically on a site surrounded by a clash of different scale developments. On one hand we have the large scale office developments as a result of the restructuring of the train station area. On the other hand we have smal(ler) scale residential projects in the ‘Klein Rijsel’ neighbourhood with singular family homes. The public space around these houses isn’t yet at its full potential, which is why the new project tried to elevate the area not only by quality architecture, but also by bringing the surrounding area to the next level. In this manner, the ‘Klein Rijsel’ project functions as a bridge between both parts of the city – its function is to be the glue between the different scales of the surroundings.

该设计的功能是在铁路旁边的线性开发区和“Klein Rijsel”街区的小型建筑之间的过渡。它也在较小的层面上解决了这一困境。在“林荫大道”一侧,设计尺寸与相邻建筑的规模相一致,而在另一侧,靠近“Provinciehuis”,则需要更坚固的体量来进行适当的连接。
The design functions as a transition between the linear developments next to the railway and the smaller buildings of the ‘Klein Rijsel’ neighbourhood by their positioning and scale. It also addresses this predicament on a smaller level. On the side of the ‘Boulevardstaat’ the size of the design aligns with the scale of the adjacent buildings, whereas on the other side, near the ‘Provinciehuis’, a more robust volume is required to make a proper connection.

The topography as is imposed a tough challenge. The buildings were intelligently placed in order to take full advantage of the positive aspects of the existing landscape.

这座建筑是行政中心的所在地,创造了铁路沿线天井和室外房间的节奏感,并进入了一个更大的花园。新的设计模仿了这一点,在新建筑之间提供了公共花园。他们每个人都有自己的身份来塑造风景,同时也创造了铁路沿线的统一。
The building that houses the administration centre, creates a rhythm of patio’s and outdoor rooms along the railway, and debouches into a larger garden. The new design mimics this by providing public gardens between the new buildings. They each have their own identity that sculpt the landscape, all the while creating unity along the railroad tracks.

实施室外客房的概念是铁路另一侧设计更线性的Belle Vue公园的直接并置。一个人接近网站的方式,连同它的观点和印象,是决定网站设计质量的一个重要因素。从“Klein Rijselstraat”靠近,新建筑之间出现了铁路和Belle Vue公园的有趣景观。为了优化外观,其中一些建筑稍微升高了一点。
The concept of implementing outdoor rooms is a direct juxtaposition of the more linear designed Belle Vue park on the other side of the railway. The way one approaches the site, with its views and impressions, is an important element in defining the quality of the design on the site. Approaching from the ‘Klein Rijselstraat’, interesting views towards the railroad and the Belle Vue park emerge between the new buildings. Some of these buildings are slightly elevated in order to optimize the outlook.

本文转自 Archello http://archello.com/project/klein-rijsel
Klein Rijsel, Leuven