景观视频教程

特朗普大厦

景观 / 居住环境 2021-11-7 13:25

特朗普大厦
Trump Towers

DS景观:特朗普大厦是位于伊斯坦布尔商业和城市生活中心的最重要的投资之一,是一个独特的项目,与周围环境平滑连接,通过停车场和地铁连接成为城市景观的自然组成部分。特朗普塔楼位于距离大桥不远的中心位置伊什利,以及埃蒂勒、莱文特和贝伊克塔等重要地区。其总面积约为23.370平方米,其中13.300平方米设计为开放空间。该设计塑造了城市和私人用途导向的户外环境,并包含了平台和塔楼庭院的概念设计,基于线性顺序设置,定义了所有花园的利用。植物材料和刚性材料之间的差异以线性模式设计,既促进了对花园的三维感知,也提供了花园内的自然路径。通过不同模式的耦合获得水平流动性,在垂直方向上,通过高架地形定位的树木,通过线性墙和覆盖材料获得流动性。座椅元素、着色器和水元素在线性设置中带来了多样性。通过花园平面上强烈的水平感,两座塔楼创造的清新感和高耸感得以重现。整个项目的概念旨在通过一个共同的设计视角简化对空间的感知。
DS Landscape: Trump Towers, one of the most significant investments located at the heart of business and urban life of Istanbul, is a unique project that has a smooth connection with the surroundings and is a natural part of the urban landscape through its car park and its connection to the subway. Trump Towers are located in Şişli, a central location, in short distance to the bridge, and important districts such as Etiler, Levent and Beşiktaş. It rests on a total area of approximately 23.370 m², 13.300 m² of it designed as open space. The design which shapes both the urban and the private use-oriented outdoors and contains the conceptual design of the terrace and the courtyard of the towers, was based on a linear sequential setup that defined the utilization of all the gardens. The differences between the vegetational and rigid material, which were designed in a linear pattern, both facilitated a 3-D perception of the garden and provided a natural path within the garden. A horizontal mobility was obtained through the coupling of different patterns, and on the vertical, through the trees located by means of the elevated topography, through the linear walls and the covering materials. The seating elements, shaders, and the water elements brought diversity in the linear setup. The freshing and elevated feeling created by the two towers was repeated by means of the strong horizontality on the garden planes. The concept of the entire project aimed to simplify the perception of the spaces through a common design perspective.

Trump Towers

Trump Towers

Trump Towers

Trump Towers

Trump Towers

Trump Towers

Trump Towers

Trump Towers

Trump Towers

Trump Towers

Trump Towers

Trump Towers

Trump Towers

Trump Towers

Trump Towers

Trump Towers

Trump Towers

Trump Towers

Trump Towers

在设计与城市生活相衔接的入口广场时,计划创建一个吸引人们到建筑中的城市区域,同时作为过渡区和服务区。广场成了一个集合点,它的餐饮平台,与地面折射相匹配的水池,绿色的墙壁,也是生态技术的象征,可以过滤掉外面的噪音和污垢。一个令人印象深刻的花园是为了在远离城市混乱的高层露台上建造的。设计所依据的线性线条在这个花园中的感受最为强烈,在这里,作为一个多用途的开放空间,为用户提供了多种利用可能性。其中一个露台被设计为具有最高植物密度的过渡、步行和娱乐区,另一个露台被设计为花园,具有开放空间和日光浴区的功能。日光浴区域的线性水元素包含在设计中,以便在炎热天气下冷却该区域,并创建多个反射面。1号楼和2号楼内部空间的花园分别包含办公区和住宅区,不需要灌溉。它的目的是形成一个可持续的内部花园,并在设计中加入了一个小笑话。作为种植材料,首选色彩鲜明的仿制品,并创建抽象的花园形象。在设计照明时,计划通过灯光保持刚性地板和水中的线性影响。高照明元件不是首选,而是使用从树木和反射面反射的光。其目的是使所有相互交织的功能空间都按照一定的过渡频率进行设计;地板图案、水元素、绿色组件和照明设备产生了不同的视角,同时保持了花园的多样性。
While designing the entrance square that forms an interface with the urban life, it was planned to create an urban area that attracts people to the building, and also that is used as a transition and a service area. The square became a meeting point with its catering platforms, its pool that matches the refraction of the ground, its green wall, which is also a symbol of eco-technology, that filters out the noise and dirt of outside. An impressive garden was aimed for in the terraces at the high levels that is far away from the city’s chaos. It was intended that the linear lines, on which the design is based, is to be felt most intensively in this garden, where several utilization possibilities were offered to the user as a multi-purpose open space. While one of the terraces was designed as a transition, walking and recreation area with the highest botanic intensity, the other terrace was designed as a garden carrying out the function of an open space and sunbathing area. The linear water elements in the sunbathing area was included in the design in order to cool the area in the hot weather and to create several reflecting surfaces. The gardens of the inner spaces of Tower 1 and Tower 2, containing offices and residential areas respectively, are created without irrigation necessities. It was aimed to form a sustainable inner garden and including a small joke in the design. As planting material, imitations with striking colors were preferred and an abstract garden image was created. While designing the lighting, it was planned to keep the linear impact both on the rigid floor and in the water by means of the light. Tall lighting elements were not preferred, instead the light that is reflected from the trees and the reflecting surfaces was used. It was aimed that all the interwining functional spaces, which were designed according to a certain transition frequency; floor patterns, water elements, green components, and the lighting equipments generates different perspectives, all the while sustaining the character of a garden offering variety.

文字字幕:DS景观
Landscape Architecture: DS Landscape
Project Name: Trump Towers
Project Location: Şişli, Istanbul / Turkey
Client/Owner: Taş Yapı A.Ş+D Yapı A.Ş
Investor: Taş Yapı A.Ş+D Yapı A.Ş
Design Year: 2008
Construction Year: 2008-2011
Site Area: 23.370 m² Landscape Area: 13.300 m²
Latitude: 41° 4’3.00″K Longitude: 28°59’33.03″E
Landscape Architect of Record/Firm: Deniz Aslan / DS Landscape
Lead Designers: Günseli Döllük, Elif Çelik
Architectural Project: Brigitte Weber Architects
Additional Project Credits: İrem Gümüşoğlu – Landscape Architect
Image Credits: Gürkan Akay, Cemal Emden, Günseli Döllük
Text Credits: DS Landscape

以上内容来自「landezine」,感谢世界之魔术师LL整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
特朗普大厦