景观视频教程

眼广场和奥弗帕克酒店

景观 / 居住环境 2021-10-31 11:32

眼广场和奥弗帕克酒店
EYE-plaza and Oeverpark

Landab studio voor LandschapsArchitecturUur:就在阿姆斯特丹中央车站的北部,阿姆斯特丹市正在开发一个新的高密度城区,名为Overhoeks。这个新区与阿姆斯特丹市中心被IJ河隔开,需要一个建筑标志,将奥弗霍克斯与IJ河和阿姆斯特丹历史城市中心连接起来。在这个图标中,新的电影博物馆-眼睛-将被容纳。奥地利建筑局Delugan Meissl Associated Architects以一种超凡脱俗、引人注目的设计赢得了比赛。由于安全规定,这座建筑物不能直接矗立在水边。必须设计博物馆和国际博物馆之间的过渡区。
LANDLAB studio voor landschapsarchitectuur: Just north of Amsterdam’s central station the City of Amsterdam is developing a new high density urban district called Overhoeks. Separated from the inner-centre of Amsterdam by the river IJ this new district needed an architectural icon that links Overhoeks to the IJ and Amsterdam’s historical city centre. In this icon, the new film museum — the EYE — was to be accommodated. The Austrian bureau Delugan Meissl Associated Architects won the competition with a unearthly, eye-catching design. Due to safety regulations the building could not stand directly to the water’s edge. A design for the transitional zone between the museum and the IJ had to be made.

2008年,Landab被要求设计博物馆的环境。房东设计了一个刻意保留的设计,以避免与建筑形状的任何竞争,并使博物馆、广场和IJ之间的过渡尽可能平滑。在博物馆的水边,房东设计了一个由一系列缓慢倾斜的混凝土高原组成的大型、朴素的广场。这些高原的相互作用形成了各种各样的边缘,吸引人们坐下、玩耍和欣赏风景。博物馆的后部设置为绿色,以建立与奥弗帕克和待开发区的关系。
In 2008 LANDLAB was asked to design the surroundings of the museum. LANDLAB made a purposely reserved design to avoid any competition with the building’s shapes and to make the transitions between the museum, the plaza and the IJ as smooth as possible. At the water’s side of the museum LANDLAB designed a large, sober plaza consisting out of a series of lazy sloping concrete plateaus. The interplay of these plateaus results in a variety of edges which invite people to sit, play and enjoy the view. The rear of the museum is set in green to establish its relationship with the Oeverpark and the still to develop district.

Since its opening in 2012 by the Dutch queen the EYE attracts many visitors that thankfully use the plaza to promenade, enjoy the sun and scenery.

EYE-plaza and Oeverpark

© Mark Hell

EYE-plaza and Oeverpark

© Mark Hell

EYE-plaza and Oeverpark

© Mark Hell

EYE-plaza and Oeverpark

© Mark Hell

EYE-plaza and Oeverpark

© Mark Hell

EYE-plaza and Oeverpark

© Mark Hell

EYE-plaza and Oeverpark

© Mark Hell

EYE-plaza and Oeverpark

© Mark Hell

EYE-plaza and Oeverpark

© Mark Hell

EYE-plaza and Oeverpark

© Mark Hell

EYE-plaza and Oeverpark

© Mark Hell

EYE-plaza and Oeverpark

© Mark Hell

EYE-plaza and Oeverpark

© LANDLAB

EYE-plaza and Oeverpark

© LANDLAB

Assignment: the design of a plaza in front of the EYE-film museum
Budget: €1.500.000
Image credits: Mark Hell

Oeverpark

Area: 4ha
Budget: 1.5mljn EURO
Assignment: the design of a park along the IJ river bank

EYE-plaza and Oeverpark

© LANDLAB

EYE-plaza and Oeverpark

© LANDLAB

EYE-plaza and Oeverpark

© LANDLAB

EYE-plaza and Oeverpark

© LANDLAB

EYE-plaza and Oeverpark

© LANDLAB

EYE-plaza and Oeverpark

© LANDLAB

EYE-plaza and Oeverpark

© LANDLAB

EYE-plaza and Oeverpark

© LANDLAB

EYE-plaza and Oeverpark

© LANDLAB

EYE-plaza and Oeverpark

© LANDLAB

EYE-plaza and Oeverpark

© LANDLAB

EYE-plaza and Oeverpark

© LANDLAB

EYE-plaza and Oeverpark

© LANDLAB

EYE-plaza and Oeverpark

© LANDLAB

阿姆斯特丹的Oeverpark是位于IJ河北岸的新城市开发区的一部分。公园建在650米长、50米宽的新建土地上。房东俱乐部将公园设计成一条长廊,沿着这条长廊,游客和骑自行车的人可以体验IJ河的规模、风、太阳和阿姆斯特丹历史城市中心的景色。公园可分为四个区域:一个沿着公寓坐着的石头边缘,一个有树木的广阔的斜坡草地区域,一个步行和骑自行车的长廊,以及码头。为了表达IJ河的粗糙和通透特征,Landab使用了坚固而朴素的材料——沥青、混凝土和玄武岩块。尽管公园是为了纪念阿姆斯特丹历史城市中心的河流和风景,但它首先是为了纪念阿姆斯特丹最重要的树木:榆树。公园里所有的树木都是榆树的植物品种,总共32棵。考虑到一些榆树品种对榆树病害的敏感性,抗性较强的品种与抗性较弱的品种相伴,以便在后者脱落时保持良好的成分。所有不同的榆树品种都用一个环来标记,环上有品种名称。
The Oeverpark in Amsterdam is part of the new city development Overhoeks at the northern banks of the river IJ. The park is built upon a 650 meter long and 50 meter broad zone of newly constructed land. LANDLAB designed the park as a promenade along which the flâneur and the cyclist can experience the scale of the river IJ, the wind, the sun and the view at Amsterdam’s historical city centre. The park can be divided into four zones: a stone edge for sitting along the apartments, a broad zone of sloping grass field with trees, a long promenade for walking and cycling, and the quay. To express the rough and though character of the IJ river LANDLAB used strong and sober materials — asphalt, concrete and basalt blocks. Although the park celebrates the river and the view at Amsterdam’s historical city centre, it is foremost a tribute to Amsterdam’s most important tree: the elm. All trees in the park are botanical varieties of the elm, 32 in total. Given the susceptibility of some elm varieties to the elm disease more resistant varieties accompany the less resistant ones to maintain a good composition when the latter fall out. All the different elm varieties are marked by a ring in which the varieties name is set.

Design team: LANDLAB studio voor landschapsarchitectuur (Arnhem)
Location: Amsterdam
Design: 2008-2010
Construction: 2011-2012
Commissioned by: City of Amsterdam, and Projectbureau Noordwaards

以上内容来自「landezine」,感谢子林整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
设计师 | 中国
眼广场和奥弗帕克酒店