景观视频教程

Amballoor House

景观 / 公共空间 2020-10-12 14:58 © 作品由「快乐的angel」上传,最终解释权归作者所有 快乐的angel

Amballoor House

Architect: N&RD
Location: Amballoor, Ernakulam, Kerala, India | View Map
Project Year: 2019
Category: Residential Landscape

Private Houses

Amballoor House

Amballoor House

Amballoor House

Amballoor House

Amballoor House

Amballoor House

Amballoor House

Amballoor House

Amballoor House

给建筑师们的一个简短的建议是,把一个有着百年历史的不能再使用的古老建筑复活。由于家庭成员迁移到大城市接受教育和工作,这个地方近几十年来一直无人照管。

但是,当时的村庄,现在是一个快速发展的城市的一个喧闹的半城市郊区,确实把这个家庭带回了它的基地;他们的生活安顿得很好。房子必须是一个家;不仅是四口之家的客户,而且是整个大家庭的家。因为这是一个聚会、庆祝和存在的地方!

除了卧室外,任何公共区域都没有设置视觉障碍。这是通过连接正式的生活,餐饮,家庭生活和早餐角落来实现的,所有这些都在一定程度上和视觉上联系在一起。这些联系是直接的、间接的或受限制的。庭院作为一个物理屏障,以及一个穿孔的、镶板的滑动折叠屏风,将正式的生活和房子的其他部分隔开。然而,打开屏风,
房子的整个公共区域只有一个体量。

现场朝西,除了正门外,完全避免了朝西的开口,因为前门有一个低矮的天花板,可以阻挡刺眼的傍晚阳光。四间卧室中有三间位于北侧,原因相同,以避免中午气温飙升。南面的开口仅限于一楼。中央庭院的南面有格栅,上方有天窗,使室内保持凉爽。

立面的可用空间被细分,以实现对结构的有趣观察流,否则这可能是一个平凡的两层楼高。建筑形式由不同质量的联锁块组成,可以称为三个“管”,一个朝前打开,迎着房子。下一个与周围环境有关的侧面开口。第三层向上打开,起到照明甚至通风的作用。
The brief given to the architects was to bring alive an ancestral property with a century-old structure which could no longer be used. The migration of the family members to bigger cities for education and jobs left the place unattended for nearly a couple of decades.

But the then-village, now being a buzzing semi-urban outskirt of a fast-growing city, sure brought back the family to its base; having settled well in their lives. The house had to be a home; not just for the four-member family who were the clients, but also for the entire extended family. For this was a place to gather, to celebrate and to be!

Except for the bedrooms, no visual barriers were to be given, to any of the common areas. This was achieved by connecting the formal living, dining, family living and the breakfast nook- all connected volume-wise and to an extent, visually. These connections are direct, indirect or restricted. The courtyard acts as a physical barrier along with a perforated, paneled sliding folding screen, between the formal living and the rest of the house. Yet, on opening the screen, the entire common area of the
house is just one single volume.

The Site being west-facing, openings towards the west are completely avoided except for the main door, which is guarded from the harsh evening sun by the buffer of a low-ceiling sit-out in the front. Three of the four bedrooms are given on the Northern side for the same reason, as to avoid the soaring mid-day temperatures. Openings on the South are restricted to the ground floor. The central courtyard with grills on its South and skylight above keeps the insides cool.

The available volume of the facade is subdivided to achieve an interesting flow of gaze to the structure, which could otherwise have been a mundane two-floor elevation. The form comprises of interlocking blocks of different masses, which can be termed as three ‘tubes’, one opens to the front, welcoming towards the house. The next one opens sideways relating to the surroundings. The third one opens upwards above the first floor, acting as a lighting -and even as a ventilating- shaft.

本文转自 Archello http://archello.com/project/amballoor-house
设计师 | 中国
Amballoor House