索尔伯格

景观 / 居住环境 2021-11-26 06:38

索尔伯格
Solberg

桑德斯建筑:桑德斯回忆道,项目负责人一直在关注我的工作,并要求我在这一领域做些什么,尽管他们不知道他们希望我做什么在某种程度上,我几乎不得不自己设计这个程序,它是非常自由和创造性的。桑德斯专注于现场,旨在确定其挑战和优势,以确定其问题和机遇,桑德斯与客户密切合作,不仅制定了最佳设计解决方案,而且还制定了项目的简要说明。他解释说:“我们讨论了我们需要什么,然后架构就由此产生了。”。
Saunders Architecture: The project leaders had been following my work and asked me to do something in the area, although they didn’t have a specific idea of what they wanted me to do, Saunders recalls. – In a way I had to almost come up with the program myself, it was very free and creative. Focusing on the site and aiming to identify its challenges and advantages in order to define its problems and opportunities, Saunders worked closely with the client, not only to develop the optimum design solution, but also the project’s own brief. We discussed what we needed and the architecture came out of that, he explains.

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Bent Rene Synnevaag

Solberg

© Saunders Architecture

Solberg

© Saunders Architecture

Solberg

© Saunders Architecture

由于萨普斯堡是来自瑞典的游客体验到的第一批挪威美食之一,因此客户能够放慢脚步,花时间探索周围的自然环境,这一点很重要。当地的森林和海岸线构成了这个国家一个美丽的、但基本上不为人所知的部分。邻近高速公路的速度和噪音只会增加旅行者休息和重新与自然联系的需要,因此绿色休息空间是最重要的。一个低墙坡道环绕休息区,界定了2000平方米的区域界限,而春天开花的果树装饰着庭院。其中,桑德斯与平面设计师卡米拉·霍尔克罗夫特(Camilla Holcroft)合作设计了七个小展馆,展示了青铜器时代当地石雕的信息,该展览继续在斜坡的墙上进行。
As Sarpsborg is one of the first tastes of Norway the travellers from Sweden experience, it was important for the client that they would be able to slow down and spend time discovering the surrounding nature. The local forest and coastline form a beautiful, yet largely unknown part of the country. The neighbouring highway’s speed and noise only enhance the traveller’s need for a break and re-connection with nature, so a green resting space was on the top of the list. A low walled ramp spirals around the rest area, defining the 2000 sq m area’s limits, while spring-flowering fruit trees adorn the courtyard. Within it, Saunders designed seven small pavilions working with graphic designer Camilla Holcroft, showcasing information on the local rock carvings from the Bronze Age, an exhibition, which continues on the ramp’s walls.

桑德斯说,周围的森林到处都是石雕,但没有人知道,因为每个人都只是开车经过,试图到达奥斯陆。这些建筑还提供临时艺术家展览的选择。平坦的景观意味着周围的自然美景只能从一定的高度欣赏,因此塔楼的建造很快就成为了简介的主要部分。坡道的不对称墙从0-4米处升起,然后在场地北边形成一个30米的九层楼高的简单结构,只包括一个楼梯和一个电梯。这座名为索尔伯格(译作“太阳山”)的塔楼,从空中俯瞰附近的海岸线和奥斯陆峡湾,真是令人叹为观止。
The surrounding forest is full of rock carvings but no one knows about them because everybody just drives through trying to get to Oslo, says Saunders. The structures also offer the option for temporary artist exhibitions. The flatness of the landscape meant that the beauty of the surrounding nature could only be enjoyed from a certain height, so the creation of a tower quickly became a main part of the brief. The ramp’s asymmetrical walls rise from 0 – 4m, then forms a 30m simple nine–storey-tall structure on the site’s northern edge, including only a staircase and an elevator. Named Solberg (which translates into ‘sun mountain’), the tower’s aerial views towards the nearby coastline and the Oslo fjord are truly dramatic.

最后,该设计的风格和美学与周围现有建筑的关系得到了发展;选择了最小和几何的当代形状,与当地农业村庄更传统的形式形成对比。外墙采用的主要材料是老化精美的CorTen钢,庭院设计元素和信息点采用的是温油硬木。当地板岩和细砾石铺砌地面。桑德斯强调了该地区的自然和历史吸引力,并以强大的建筑形式为支撑,建造了一个综合建筑群,直接响应客户和现场的要求。萨普斯堡项目由几个市政府、地区政府和国家公路局合作,于2010年夏季完成。
Finally, the design’s style and aesthetic was developed in relation to the environs’ existing architecture; minimal and geometrical contemporary shapes were chosen, contrasting the local farming villages’ more traditional forms. The main materials used were beautifully-ageing CorTen steel for the exterior walls and warm oiled hard wood for the courtyard’s design elements and information points. Local slate and fine gravel pave the ground level. Underlining the area’s natural and historical attractions, supported by strong architectural forms, Saunders produced a complex, in direct response to both the clients’ and site’s requirements. A cooperation between several municipalities, the regional government and the national highways department, the Sarpsborg project completed summer 2010.

照片:Bent Rene Synnevaag
Architect: Saunders Architecture
Team architects: Todd Saunders, Mats Odin Rustøy, Inês Moço Pereira, Mathias Kempton, Attila Béres, Joseph Kellner, Michaela Huber, Greg Poliseo
Client: Statens Vegvesen, Østfold fylkeskommune, Sarpsborg kommune og Fredrikstad kommune
Consultants: General contractor: Veidekke ASA
Construction management: Sweco Norge AS, Karin Anja Arnesen
Structural engineer: Sweco Norge AS, Per Jo Treimo
Electrical engineer: Sweco Norge AS, Bjørnar Isaksen
Mechanical engineer: Sweco Norge AS, Liv Normann
Glazing consultants: Saint-Gobain Bøckmann AS, Henrik Ronneberg Nilsen,Trond Karlsen
Steel consultants: Jotne Mekaniske Verksteder AS, Terje Johannessen, Helge Thorsen, Vidar Larsen, Stein Aune
Landscape architects: Kristin Berg, Statens Vegvesen
Graphic designer/info graphics & illustration: Camilla Holcroft
Size: 2 000 m2
Location: Sarpsborg, Østfold, Norway
Status: Finished September 2010
Photos: Bent Rene Synnevaag

以上内容来自「landezine」,感谢天海蓝蓝521整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
设计师 | 中国
索尔伯格