景观视频教程

曼德拉帕克

景观 / 居住环境 2021-11-24 23:56

曼德拉帕克
Mandelapark

由karres+brands设计的公园和广场已在阿尔梅雷火车站附近的新商业区完工。该新区包括三座由投资者Eurocommerce开发的办公楼,这是弗莱沃兰最高的办公楼,高120米。公园位于办公大楼地下停车场的上方,而广场则是办公大楼和火车站之间的中间地带。这个区域是雷姆·库哈斯为阿尔梅雷所作的总体规划的一部分,一条“瞬间的天际线”定义了荷兰最年轻城市的边缘。Karres和Brands在这种完全人为的环境中添加了“即时身份”。
A park and a square designed by karres+brands have been completed in the new business district near Almere train station. The new district includes three office towers developed by the investor Eurocommerce, which are the highest in Flevoland at a height of 120 meters. The park is situated above the underground car parking for the office towers, while the square mediates the area between the towers and the train station. This area is part of a masterplan by Rem Koolhaas for Almere, an “Instant Skyline” defines the edge of the youngest city in the Netherlands. Karres and Brands adds an “Instant Identity” in this completely artificial context.

Mandelapark

© Francois Hendrickx

Mandelapark

© Francois Hendrickx

Mandelapark

© Francois Hendrickx

Mandelapark

© Francois Hendrickx

Mandelapark

© Francois Hendrickx

Mandelapark

© Francois Hendrickx

Mandelapark

© Francois Hendrickx

Mandelapark

© Francois Hendrickx

Mandelapark

© karres+brands

Mandelapark

© karres+brands

Mandelapark

© karres+brands

Mandelapark

© karres+brands

公园位于两个四层地下停车场的屋顶上。它有200米长,是荷兰最大的屋顶公园。公园是高度城市化环境中的绿色绿洲,具有水景、草地、多年生植物和开花灌木。从塔顶上看,公园呈现出一片绿色,四季变换颜色。成熟的梧桐树林荫道构成了公园的视觉和空间边缘。公园北边有一个200米长的池塘,吸引了人们对公园规模的关注。道路由水磨石沥青制成,形成连续无缝的表面。公园和车站之间的广场通过人行道的处理在这两个区域之间进行了调解。几种铺路材料以条形码模式组合在一起,将车站和市中心的天然石头以及公园中的水磨石沥青结合在一起。
The park is situated on the roof of two four-layered underground parking garages. With its 200 meter length, it’s the largest rooftop park in the Netherlands. The park is a green oasis in a highly urban environment, a landscape with water features, grasses, perennials and flowering shrubs. Seen from top of the towers, the park shows itself as a green patchwork that changes color throughout the seasons. An avenue of mature plane trees defines a visual and spatial edge of the park. A 200 meter long pond runs along the northern edge of the park, drawing attention to the scale of the park. The paths are made of terrazzo asphalt, creating a continuous and seamless surface. The square created between the park and station mediates between these two areas by the treatment of the pavement. Several paving materials are combined in a bar code pattern, bringing together the natural stone of the station and city center and the terrazzo asphalt in the park.

光电记录:弗朗索瓦·亨德里克斯
Landscape Architecture: karres+brands (Bart Brands, Jeroen Marseille, Joost de Natris, Paul Portheine, Uta Krause, Carlie Young, Annalen Grüss)
Architecture: Dam and Partners, ZZDP, Cie Architects.
Area: 3.3 hectares
Budget: € 3,800,000
Design: 2006 – 2010
Construction: 2010 – 2011
Client: Almere City Council
Location: former Mandela Park, Almere, The Netherlands
Supervision: Pi de Bruijn
Photocredits: Francois Hendrickx

以上内容来自「landezine」,感谢生死相随·整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
设计师 | 中国
曼德拉帕克