景观视频教程

丹图尔斯广场

景观 / 居住环境 2021-11-23 06:25

丹图尔斯广场
DAN TURÉLLS SQUARE

1:1 LANDSKAB:广场由两个强大的元素组成;一个巨大的铁雕塑,由丹麦字母表中的所有28个字母组成,以纪念丹·图雷的作品,还有一个47米长的浅绿色弯曲长凳,构成广场的框架。法官席指的是提交人留在巴黎,是一项民主声明。为本项目专门生产的纹理混凝土瓷砖为各种元素创造了一个干净、精致的基础,一棵大菩提树加上两排树,一棵新的和一棵现有的提供了荫凉和遮蔽。此外,图书馆外还有一棵孤零零的大树。这棵树被一个巨大的圆形长凳环绕着,这标志着图书馆收藏了大量丹·图雷尔的作品,图书馆外的金属瓷砖优雅地雕刻着精选的引文和重要的句子。
1:1 LANDSKAB: The square is dominated by two strong elements; a large iron sculpture consisting of all 28 letters in the Danish alphabet as homage to Dan Turèll’s work and a 47 meter long curved light green bench framing the square. The bench refers to the authors stays in Paris and is a democratic statement. Textured concrete tiles specially produced for this project creates a clean and refined base for the elements and a big existing Linden tree plus two rows of trees, one new and one existing provides shade and shelter. Furthermore a big solitary tree is placed outside the library. The tree is surrounded by a big round bench, to mark the connection between the library’s large collection of works by Dan Turèll and selected quotes and significant sentences are elegantly carved in metal tiles outside the library.

DAN TURÉLLS SQUARE

© Anders Hviid

DAN TURÉLLS SQUARE

© Anders Hviid

DAN TURÉLLS SQUARE

© Anders Hviid

DAN TURÉLLS SQUARE

© Anders Hviid

DAN TURÉLLS SQUARE

© Anders Hviid

DAN TURÉLLS SQUARE

© Anders Hviid

DAN TURÉLLS SQUARE

© Anders Hviid

DAN TURÉLLS SQUARE

© 1:1

The Sculpture

字母表和标点符号是图雷的工具,也是他作为诗人、作家、讲师,尤其是社会评论家的全部表现。因此,很明显,为了纪念他的作品以及对丹麦文化、文学和社会的贡献,可以将其作为雕塑的组成部分。这些字母由corteen钢制成,高1-3.5米,站在底座上,可以在温暖的日子里用于非正式的坐着。不同字母的放置创造了一个“半透明”雕塑,其外观根据天气和阴影而变化。
The alphabet and punctuation marks was Turèll’s tools and his whole expression as a poet, writer, lecturer, and not least social critic. Therefore it is obvious to use these as components in a sculpture in memory of his work and contribution to the Danish culture, literature and society. The letters are produced in corteen steel and are 1-3,5 meters tall, standing on a plinth that can be used for informal sitting on a warm day. The placement of the different letters creates a ‘semitransparent’ sculpture with changing appearances according to the weather and shadows.

The Pavement

铺路由不同尺寸的深色混凝土砖与木板纹理组合而成。瓷砖是用一种窄小的科尔丁钢带图案撕开的。这两种材料之间的对比是钢铁的粗糙和现代表现与纹理混凝土的更古典和优雅外观的相互作用。同样的词语也适用于将丹·图雷描述为公众人物,我们试图构建一个反映这些对比的表达方式。同样重要的是找到一条人行道,为雕塑创造一个微妙的基础,同时表现力强,适合Vangede的位置。
The paving consists of a combination of dark concrete tiles of varying sizes with a wooden plank texture. The tiles are abrupted with a pattern of narrow corteen steel strips. The contrast between the two materials is interplay of the somewhat crude and modern expression of the steel and the more classical and elegant looks of the textured concrete. The same words are suitable to use in a description of Dan Turèll as a public person and we have tried to frame an expression that reflects these contrasts. What has also been important was to find a pavement that could create a subtle base for the sculpture, while being expressive and suitable for the Vangede location.

The Bench

长而弯曲的绿色长凳是广场上的另一个重要元素。Dan Turèll去世时只有47岁,板凳的长度为47米,这是对他短暂但意义重大的一生的致敬。该长椅为该场地带来了强烈的认同感,其设计和特殊颜色的灵感来自巴黎的公共长椅,巴黎是图雷尔一生中多次造访的城市。长凳背后的理念是“没有人能征服长凳”——这是一个长凳,每个人都有空间进行对话,无论年龄、文化和地位如何。
Framing and facing the sculpture the long curved green bench is another significant element on the square. Dan Turèll was 47 years when he died and the length of the bench, 47 meters, is a tribute to his short but significant life. The bench contributes with a strong identity for the site and the design and special color are inspired by the public benches from Paris, a city Turèll visited many times during his life. The idea behind the long bench is “that no one can conquer the bench” – it is one long conversation bench where there is room for everyone dispite age, culture and status.

The Vegetation

长凳的两条直线两侧是树形线条。朝着更大的道路,树行由现有的栗树组成,沿着广场的西侧,我们种植了罗文。之所以选择鸟罗文,是因为它距离邻近的房子很近,而且是一棵中等大小的开花树。鸟樱桃树将为广场带来繁茂和多变的景观。
The two straight lines of the bench are flanked by tree lines. Towards the bigger road the tree row consists of the existing chestnut trees and along the west side of the square we have planted rowan. The bird rowan is chosen due to the close distance to the neighboring house and being a medium sized flowering tree the bird cherry trees will contribute with lushness and variability to the square.

The Lights

The line of trees to the west marks a connection and is therefore illuminated by park lighting. The selected lamps emit a light beam that makes one think of the detective novels written by Dan Turèll.

Authors: 1:1 LANDSKAB, NIRAS A/S
Artist: KENN ANDRÈ STILLING
Location: DAN TURÉLLS SQUARE, Vangede, Denmark
Client: Gentofte Kommune/ Realdania
Completion: 2011
Area: 1.300 m2
Photos: 1:1 Landskab and Anders Hviid

以上内容来自「landezine」,感谢二年级的小渣渣整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
丹图尔斯广场