班桑苏克

景观 / 居住环境 2021-11-14 19:47

班桑苏克
Baan Sansuk

TROP:Baan Sansuk是一个独家住宅项目,位于泰国最受欢迎的海滩华欣。该场地是一个长长的面条状场地,有一个与海滩相连的窄边。两边有2排建筑,在场地中间留下一个很长的空间。基本上,除了海滩前面的单元外,大多数单元都没有任何海景。相反,他们面对的是相反的单位。我们的第一步是将“视图”引入该属性。我们对“景观”的灵感来源于项目的位置。华欣在泰语中的意思是石头头。这个名字来源于海滩地区的天然巨石。因此,我们建议从大堂到海滩区域修建一系列游泳池,总长230米。
TROP: Baan Sansuk is an exclusive Residential Project, located at Hua Hin, Thailand’s favorite Beach. The site is a long, noodle-like with a small narrow side connected to the beach. There are 2 rows of Buildings on both sides, leaving a long space in the middle of the site. Basically, most of the units, except the Beach-front ones, do not have any Ocean View. Instead they are facing the opposite units. Our first move is to bring “the view” into the property instead. Our Inspiration of “the View” comes from the location of the project. Hua Hin, in Thai, means Stone Head. The name comes from the natural stone boulders in its Beach area. So we proposed a series of Swimming Pools from the Lobby to the beach area, a total of 230m long.

Baan Sansuk

© TROP

Baan Sansuk

© TROP

Baan Sansuk

© TROP

Baan Sansuk

© TROP

Baan Sansuk

© TROP

Baan Sansuk

© TROP

Baan Sansuk

© TROP

Baan Sansuk

© TROP

Baan Sansuk

© TROP

Baan Sansuk

© TROP

Baan Sansuk

© TROP

Baan Sansuk

© TROP

Baan Sansuk

© TROP

Baan Sansuk

© TROP

Baan Sansuk

© TROP

Baan Sansuk

© TROP

Baan Sansuk

© TROP

Baan Sansuk

© TROP

游泳池分为多个池,具有反射池、儿童池、过渡池、按摩池和主池等不同功能。在某些特定区域,我们战略性地放置天然巨石,以模仿当地著名的海滩。其结果是令人惊叹的水景观,从场地的一端到另一端具有不同的水特征。这些游泳池不仅仅是为了赏心悦目,而且还是家庭中每个人的游泳池。
The Pools are divided into several pools, with different functions like Reflecting Pool, Kids Pool, Transitional Pool, Jacuzzi Pool and Main Pool. At some certain area, we strategically place Natural Stone Boulders to mimic the Famed Local Beach. The result is a breath-taking Water Landscape, with different Water Characters from one end of the site to the other. These pools are not just for eye-pleasure only, but they also serve as the pools for everyone in the family.

摄影师:帕塔拉波尔·乔姆汉根、博克·科布孔桑蒂、惠森·通通图尼亚
Project Name: Baan Sansuk
Completion Date: January 2010
Location: Nongkae, Hua-Hin, Prachuapkhirikhan, Thailand
Landscape area: approx. 11,613 sqm.
Client: Sansiri
Design Company:TROP Co.Ltd (TROP : terrains + open space)
Project Director: Pok Kobkongsanti
Project Designer: Pattarapol Jormkhanngen
Project Team: Wasin Muneepeerakul, Pakawat Varaphakdi, Kampon Prakobsajakul
Photographer: Pattarapol Jormkhanngen, Pok Kobkongsanti, Wison Tungthunya

以上内容来自「landezine」,感谢快乐的小浮点整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
班桑苏克