莱泰尔广场

景观 / 居住环境 2021-11-14 16:12

莱泰尔广场
Leyteire Square

Debarre Duplantiers Associés:波尔多大学的历史中心开创了一个新的开端:运营校园以城市设计为核心。这些空间目前已关闭,仅用于接收货物,但该项目打算将其变成大学的一个活跃中心,在那里可以进行混合。“校园”的最初含义可以通过一个密集的中央绿地重新获得。这一系列的庭院成为一个互动空间网络,也是城市的一部分:许多设施活跃了广场中心(博物馆、咖啡馆、圆形剧场),并为其城市价值做出贡献。通过提供阴影、描绘道路以及过滤进入空间的空气、声音和光线,增加了种植元素,为现有硬景观增添了人性化的比例。
Debarre Duplantiers Associés: The historical centre of Bordeaux University sets a new beginning: the Opération Campus begins with urban design at its heart. These spaces are currently closed, intended solely for receiving deliveries, however the project intends to turn them into a lively heart of the University, where intermingling can take place. The initial meaning of “campus” can be retrieved through an intense central green space. This series of courtyards becomes a network of interactive spaces, as well as a part of the city : a number of facilities animate the center of the square (museum, café , amphitheaters) and contribute to its urban value. The addition of planted elements lends a human scale to the existing hardscape by providing shade, delineating paths, and acting to filter air, sound, and light that enters the space.

Leyteire Square

© DDA

Leyteire Square

© DDA

Leyteire Square

© DDA

Leyteire Square

© DDA

Leyteire Square

© DDA

Leyteire Square

© DDA

Leyteire Square

© DDA

Leyteire Square

© DDA

Leyteire Square

© DDA

Leyteire Square

© DDA

这反过来又与城市热岛效应作斗争,在炎热的夏季提供更舒适的室内空间。在平面图中,在宽阔的开放中心和沿着空间边缘的更私密空间之间建立了一定的层次结构。这种多样的空间邀请了大学校园常见的各种活动,从在阳光下吃午餐,到与同事和教授会面,再到举办庆祝活动和节日。
This, in turn, combats the Urban Heat Island Effect, providing more pleasant interior spaces during the hot summer months. In plan, a certain hierarchy is established between the wide-open center, and more intimate spaces along the space’s edges. This variety of spaces invites a wide range of activities common for a university campus, from eating lunch in the sun, to meeting with colleagues and professors, to hosting celebrations and festivals.

成本:90万欧元(2011年)
Landscape Architecture: Debarre Duplantiers Associés
Location: Rue Leyteire / Rue Broca, Université Victor Segalen – Bordeaux, France
Dates: 2011 – 2012 (livraison)
Surface : 1 900 m2 of concrete, 450 m2 of vegetation
Palette végétale : Juda’s tree, camelia, chamaerops Humilis, charmille, choisya ternata, cornus
Cost: 0,9 M€ (2011)

以上内容来自「landezine」,感谢快乐的小浮点整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
莱泰尔广场