销售画廊花园

景观 / 居住环境 2021-11-11 21:36

销售画廊花园
Garden for Sales Gallery

TROP:2012年,TROP获得Sansiri PLC的委托,为新住宅项目Baan Plai Haad(海滩尽头的房子)的销售画廊设计花园。任务很简单,用有限的预算和超紧的时间表创造一些美好和绿色的东西。从概念设计到施工文件阶段,我们只花了不到一个月的时间,而我们的承包商又花了两个月的时间来建造一切,包括建筑、室内和景观。
TROP: In 2012, TROP got a commission from Sansiri PLC, to design a garden for Sales Gallery of a new residential project, Baan Plai Haad (House at the end of the beach). The task was quite simple, to create something nice and green with a limited budget and super tight schedule. We got less than a month to work from the conceptual design to construction documentation stage, and another 2 months for our contractors to build everything, architecture, interior and landscape.

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© Pirak Anurakyawachon

Garden for Sales Gallery

© TROP

Garden for Sales Gallery

© TROP

Garden for Sales Gallery

© TROP

Garden for Sales Gallery

© TROP

Baan Plai Haad位于泰国芭堤雅,是低成本旅行者的理想目的地,它将成为该镇价格最高的住宅项目之一。基本上,我们的目标是在所有潜在买家访问网站时给他们留下深刻印象。然而,与附近的其他海滨住宅项目相比,我们的场地很难出售。该场地由2个不同的特征地形组成。第一个也是更大的部分是相当平坦的,位于一座小山的顶部,离海滩约12米。第二部分是一个狭长陡峭的“管状”空间,将平地和海滩连接在一起。
Located in Pattaya, Thailand’s perfect destination for low-budget travelers, Baan Plai Haad will be one of the highest priced residential projects in town. Basically our goal is to impress all potential buyers when they visit the site. However, compared to other beachside residential projects nearby, our site is quite a hard thing to sell. The site consists of 2 different characteristic terrains. The First and bigger part is quite flat, locating on top of a small hill, about 12 meters above the beach. The second part is a long, narrow and steep “tube-like” space that connects the flat land and the beach together.

距离曼谷仅2小时车程,芭堤雅非常受游客欢迎。没有适当的控制,这个城市已经变成了一个混乱的商业城市。人们只有在城里开车才能感到真正的疲劳。它的海滩上还有夜总会和酒吧,酒吧女孩们整天整夜都在外面闲荡。我们创造了“暂停法庭”,作为那些疯狂的环境和我们宁静的住宅区之间的缓冲空间。一系列的树篱位于战略位置,在我们的网站和外部世界之间形成了层层屏障。一旦游客通过这些绿色层,一个意想不到的“小山”装置就会出现,欢迎他们来到销售画廊空间。
Following the geography, our garden is separated into 2 zones, “Pause Court” and “The Lawn Hill”.
Just 2 hours drive from Bangkok, Pattaya has been very popular for tourists. Without proper control, the city has transformed into a chaotic commercial town. People can get real tired only by driving through the city. Its beaches are also occupied by nightclubs and bars, with bar girls hanging outside all day and all night. We created “Pause Court” as the buffering space between those crazy surroundings and our serene residential area. A series of hedges are strategically located, creating layers of screening between our site and outside world. Once visitors pass through these green layers, an unexpected “Hill” installation are there to welcome them to the sales gallery space.

草坪山是画廊和海滩之间的过渡空间。由于地形陡峭,很难用作功能区。我们决定使用和展示我们已经拥有的斜坡,而不是填充或切割现有景观。边界墙旁边有一条狭窄的通道和楼梯,剩下的部分是一座巨大的绿色小山。草坪被用来创造干净的土地形式,让游客可以更好地看到下面的小海滩。沿路添加了一系列小口袋。我们鼓励人们花时间在草坪山上,而不是仅仅路过海滩。因此,游客在到达目的地海滩之前,往往会将草坪山作为休息空间。孩子们会在斜坡上跑来跑去,而家长们则会躺下来享受这个令人惊讶的空间。
The Lawn Hill is a transitional space between the gallery and the beach. With its steep terrains, it is hard to use as function area. Instead of filling or cutting the existing landscape, we decide to use and demonstrate what we already have, the slope. A narrow pathway and staircase are located next to the boundary wall, leaving the rest as a huge green hill. Lawn is used in order to create clean land form, allowing visitors to have a better view of the small beach below. A series of small pockets are added along the path. We encourage people to spend time at the Lawn Hill, instead of just passing by to the beach. As a result, visitors tend to use the Lawn Hill as their resting space before reaching their destination, the beach. Children would run up and down the slope, while parents lie down and enjoy the moment of this surprised space.

海滩本身实际上是公共财产。然而,我们确实清理了它,并添加了更好的沙子,以获得更舒适的体验。有意地,我们没有在这里创建任何设计元素。只要向右看,我们在海滩的另一端已经有一座令人惊叹的庙宇,供游客欣赏。一旦他们厌倦了海景,回首现场,他们就会对草坪山有另一种感觉。从这个角度看,它变成了一个巨大的绿色立面,覆盖着现有的斜坡。
The beach itself is actually public property. However, we did clean it up and add nicer sand for more comfortable experience. Intentionally, we did not create any design element here. Just looking to the right, we already have an amazing temple at the opposite end of the beach for our visitors to enjoy. Once they are tired of the sea view, looking back to the site, they will have another perception of the Lawn Hill. From this angle, it becomes a huge green facade covering the existing slope.

文本:TROP
Landscape Architecture: TROP Co.Ltd (TROP: terrains + open space)
Project Name: Pause Court and The Lawn Hill: Garden for Sales Gallery @ Baan Plai Haad by Sansiri
Completion Date: November 2012
Location: Pattaya, Thailand
Landscape area: approx. 2,400 sqm.
Client: Sansiri PLC
Project Director: Pok Kobkongsanti
Project Designer: Paisit Viratigul
Project Team: Chatchawan Banjongsiri
Architect: The Steven Leach Group
Photographer: Pirak Anurakyawachon
Text: TROP

以上内容来自「landezine」,感谢快乐的小浮点整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
销售画廊花园