尼科尔森街购物中心

景观 / 居住环境 2021-11-11 12:38

尼科尔森街购物中心
Nicholson Street Mall

HASSELL:Nicholson Street Mall位于墨尔本郊区Footscray的中心,是当地社区的主要城市空间,作为其商业和社会中心,代表着市政当局的身份和愿望。该购物中心于20世纪70年代被列为步行区,是澳大利亚第一个此类购物中心,代表了一种创造无车公共空间的创新方法。到2006年,购物中心的状况不再反映其重要性,因此马里伯农市议会承诺改造该空间,以促进更强烈的社区意识,并满足多样化的文化活动。
HASSELL: Nicholson Street Mall, located in the centre of the Melbourne suburb of Footscray, is the primary civic space for the local community, serving as its commercial and social hub and representing the identity and aspirations of the municipality. Pedestrianised in the 1970s, the mall was the first of its kind in Australia and represented an innovative approach in its creation of a car-free civic space. By 2006, the condition of the mall no longer reflected its importance, and so Maribyrnong City Council committed to revamping the space to facilitate a stronger sense of community and cater for a diverse range of cultural activities.

Nicholson Street Mall

© Dianna Snape

Nicholson Street Mall

© Dianna Snape

Nicholson Street Mall

© Dianna Snape

Nicholson Street Mall

© Dianna Snape

Nicholson Street Mall

© Dianna Snape

Nicholson Street Mall

© HASSELL

哈塞尔的重新设计延续了这一创新传统,通过安装一个充满活力和活力的城市空间,结合了水敏感和公共领域设计的最新举措。概念结构元素——一条抽象的黄线——是设计开发中的一个明确驱动力,并且作为统一元素显而易见。黄色的“丝带”代表着一条“强度线”,贯穿整个商场,作为一种组织手段,将街道家具和便利设施等所有功能要素组合在一起。
The HASSELL redesign continues this legacy of innovation through the installation of a vibrant and robust civic space that incorporates the latest initiatives in water sensitive and public realm design. The conceptual structuring element – an abstract yellow line – was a clear driver in the design development and is evident as the unifying element. The yellow ‘ribbon’, representing a ‘line of intensity’ runs through the mall and is used as an organisational device to group all of the functional elements such as street furniture and amenities.

定制的座椅设计,以反映角形的缎带,以及其他城市元素,已被引入,并尽可能与树木共存。它们被设置在紧密的集群中,容纳社区活动、文化活动、市场和集会。对比铺路机也被用来区分空间,增强图形语言。现有的大型健康树木确保了商场内的持续遮荫,落叶树木也被纳入其中,以最大限度地利用冬季太阳能。各地也引进了耐旱的当地人。
Custom-made seating designed to reflect the angular forms of the ribbon, and other urban elements, have been introduced and co-located with trees wherever possible. They are set in intimate clusters that accommodate community activities, cultural events, markets and gatherings. Contrasting pavers have also been used to differentiate between spaces and enhance the graphic language. Existing large, healthy trees ensure continuous shade in the mall and deciduous trees have been incorporated to maximise winter solar access. Drought tolerant natives have also been introduced throughout.

动态、图形和大胆的设计参考了当地文化习俗的色彩和运动——充满活力和活力的街头生活、舞蹈、庆典和街头艺术。该购物中心现在拥有开阔的视野和充足的照明,是社区成员的中心聚集空间,提供了聚集、交谈、表演、就餐和购物的场所。
The dynamic, graphic and bold design references the colour and movement of local cultural practices – vibrant and active street life, dance, celebration and street art. The mall now has open views and ample lighting and is a central gathering space for community members, providing a place to congregate, converse, perform, eat and shop.

这是一个挑战,以回应不同的脚步声。Nicholson Street Mall代表了设计师、承包商和制造商、议会、工程师、艺术家和当地社区之间的成功合作,以实现对中央城市空间的独特和敏感的改造。这是一个明显的例子,说明景观设计如何通过在地方一级加强和重新激活城市空间,为当地社区带来直接利益。
It was a challenge to respond to the diversity of Footscray. Nicholson Street Mall represents a successful collaboration between designers, contractors and fabricators, Council, engineers, artists and local community to achieve a unique and sensitive reworking of a central civic space. It is a clear example of how landscape architecture can provide direct benefits to the local community through the enhancement and reactivation of civic spaces at a local level.

文本:哈塞尔
Landscape Architecture: HASSELL
Project name: Nicholson Street Mall
Location: Footscray, Victoria, Australia
Completion date: 2008
Area: 1,900 sqm
Budget: A$3.2m
Client: Maribyrnong City Council
Collaboration: Lighting: Norman Disney Young; Artist: Karen Casey
Photography by Dianna Snape
Text: HASSELL

以上内容来自「landezine」,感谢快乐的小浮点整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
尼科尔森街购物中心