景观视频教程

RMIT大学草坪

景观 / 居住环境 2021-11-10 10:07

RMIT大学草坪
RMIT University Lawn

Peter Elliott Pty Ltd建筑+城市设计:RMIT大学已逐步重建其主要城市校园,作为其建筑存量和开放空间持续转型的一部分。城市空间项目始于1997年,每年都在逐步开发新的空间和场所。大学草坪是一个重要的城市公共空间。它位于校园的中心,是从拉筹伯街埃利斯法院到罗素街校友法院的一组重要互联开放空间的一部分。在空间上,大学草坪由不同的建筑周边和城市元素定义。
Peter Elliott Pty Ltd Architecture + Urban Design: RMIT University has been progressively rebuilding its main city campus as part of a sustained transformation of both its building stock and its open spaces. The Urban Spaces Project commenced in 1997 and has been continuously unfolding new spaces and places progressively each year. University Lawn is a major public space with great urban presence. It is located in the heart of campus and forms part of an important group of interlinked opens spaces from Ellis Court on La Trobe Street through to Alumni Court on Russell Street. Spatially, University Lawn is defined by a diverse perimeter of buildings and urban elements.

RMIT University Lawn

© John Gollings

RMIT University Lawn

© John Gollings

RMIT University Lawn

© John Gollings

RMIT University Lawn

© John Gollings

RMIT University Lawn

© John Gollings

RMIT University Lawn

© John Gollings

RMIT University Lawn

© John Gollings

RMIT University Lawn

© John Gollings

RMIT University Lawn

© John Gollings

这包括弗朗西斯·奥蒙德大楼、3号楼、5号楼和15号楼,以及通往校友院的大楼梯、墨尔本旧监狱的残墙、丽城堤岸、前城市看守所和通往20号楼的连接线。在过去十年中,所有这些项目都以这种方式进行,形成了一套不同寻常的城市空间和建筑结构。
This includes the Francis Ormond Building, Buildings 3, 5 and 15 along with the grand stair to Alumni Court, the remnant Old Melbourne Gaol walls, the belvedere embankment, the Former City Watch House and the link through to Building 20. All of these projects have been undertaken by this Practice over the last decade and form an unusual suite of urban spaces and built fabric.

作为一个地方,大学草坪是熙熙攘攘的城市中一个安静的避风港,是一个受保护和限定的空间,北面阳光明媚。这是一个关键的项目,因为它戏剧性地开放、维修,然后添加一个新的城市场馆,将穿过校园的多条道路连接起来。重建大学草坪的一个重要方面是在所有相邻建筑物的背面重建新的正面。一系列新的正面、入口大厅、电梯、露台和楼梯与他们面对的公共空间相连。这不仅改善了城市的舒适性和易读性,还为大学草坪带来了新的活力和活力。
As a place, University lawn is a quiet haven within the bustling city, a protected and defined space with a sunny northern exposure. It is a pivotal project as it dramatically opens up, repairs, and then adds a new urban venue which unites several pathways crossing the campus. A significant aspect of the remaking of University lawn was the rebuilding of new fronts onto the backs of all the adjoining buildings. A series of new facades, entry lobbies, lifts, terraces and stairways connect with the public space they face. This not only improves urban amenity and legibility, it brings new energy and activity to University Lawn.

弗朗西斯·奥蒙德大楼的北部咖啡厅庭院延伸至大学草坪。尽管咖啡厅庭院是一个亲密的铺砌空间,但大学草坪提供了一个更大、更开放的花园环境,包括人造草坪、喷泉、木材平台、景观和树木大道。北面和东面的草坪被古老的监狱墙的戏剧性背景所占据,监狱墙坐落在高堤的顶部,还有一个被称为丽城的上层平台。监狱的墙壁伤痕累累,结构复杂,中间有一个拱形大门和连接上下层的宏伟楼梯。
The northern cafe courtyard to the Francis Ormond Building flows out onto University Lawn. Whist the café courtyard is an intimate paved space, University Lawn provides a larger more open garden setting with artificial lawn, fountains, timber decks, landscaping and an avenue of trees. To the north and east the lawn is captured by the dramatic backdrop of the Old Gaol wall which sits on top of a high embankment along with an upper terrace known as the Belvedere. The Gaol wall is heavily scarred and textural, with a centrally located arched gateway and grand stairway connecting the upper and lower levels.

大学草坪本质上是一个坐着、散步、放松和社交的被动空间。它被视觉上有趣的建筑和残存的历史建筑所包围。它也很容易从几个方向进入,因为各种校园通道已经打开,并与空间相连。该设计采用了许多ESD措施,包括大型地下雨水收集池、回收木材和LED照明。喷泉和花园灌溉系统都使用从现场收集的循环水。
University Lawn is essentially a passive space for sitting, strolling, relaxation and social interaction. It is surrounded by visually interesting buildings and remnant historic structures. It also readily accessed from several directions as various campus pathways have been opened up and linked the space. The design incorporates a number of ESD initiatives including large underground storm water collection tanks, recycled timbers and LED lighting. Both the fountain and garden irrigation systems use recycled water collected from the site.

University lawn was once a gravel car park surrounded by degraded buildings and spaces. It is now a rediscovered and magical place with a rich history going back to the foundations of Melbourne.

项目团队:艾伦·奎克、路易莎·林、丹尼尔·本内茨、朱丽叶·马克斯特德
Project Title: RMIT University – University Lawn
Project Address: University Way, RMIT University, Melbourne 3000
Client: RMIT University
Principal Architect: Peter Elliott Pty Ltd Architecture + Urban Design
Design Architect: Peter Elliott
Project Architects: Rob Trinca & Jude Doyle
Project Team: Ellen Kwek, Louisa Lim, Daniel Bennetts, Juliet Maxsted

Project Value: $1.5 million
Site Area: 1100 m2
Designed: February 2010
Completion Date: December 2010
Head Contractor: Watpac Civil & Landscape
Photography: John Gollings

Structural & Civil Engineer: Clive Steele & Partners
Services Engineer: Umow Lai & Associates
Hydraulics Engineer: Rimmington $ Associates
Landscape Architect: Urban Initiatives Pty Ltd
Building Surveyor: BSGM Pty Ltd
Quantity Surveyor: Slattery Australia

以上内容来自「landezine」,感谢超凡脱俗整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
设计师 | 中国
RMIT大学草坪