柏格伦雕塑花园博物馆

景观 / 居住环境 2021-11-8 22:34

柏格伦雕塑花园博物馆
Sculpture Garden Museum Berggruen

Planorama Landschaftsarchitektur:Berggruen博物馆自1996年以来一直位于柏林夏洛滕堡宫对面的所谓西Stüler大楼内。作为博物馆向邻近Kommandantenhaus扩建的一部分,决定在西Stüler大楼、Kommandantenhaus、Bröhan博物馆和前骑乘大厅之间的庭院中创建一个雕塑花园。庭院原本是一个小型的阅兵场,由于那里生长着两排成熟的石灰树,它的历史结构至今仍为人们所知。
Planorama Landschaftsarchitektur: The Berggruen Museum has been housed in the so-called West Stüler Building opposite Berlin’s Charlottenburg Palace Since 1996. As part of the museum’s expansion into the adjacent Kommandantenhaus, a decision was made to create a sculpture garden in the courtyard located between the West Stüler Building, Kommandantenhaus, Bröhan Museum, and a former riding hall. The courtyard was originally a small parade ground, and its historical structure is still recognisable today due to two rows of mature lime trees that grow there.

Sculpture Garden Museum Berggruen

Sculpture Garden Museum Berggruen

Sculpture Garden Museum Berggruen

Sculpture Garden Museum Berggruen

Sculpture Garden Museum Berggruen

Sculpture Garden Museum Berggruen

Sculpture Garden Museum Berggruen

Sculpture Garden Museum Berggruen

Sculpture Garden Museum Berggruen

Sculpture Garden Museum Berggruen

Sculpture Garden Museum Berggruen

Sculpture Garden Museum Berggruen

雕塑花园的设计融入了开放空间的历史方向,通过其新的结构将花园与伯格伦博物馆更紧密地结合在一起。花园从北到南分为三个区域。博物馆旁边有一个多年生植物种植区,在保持建筑必要透明度的同时,创造了一个到花园的清晰过渡。花园的中心是一块草坪,比周围的人行道低一步。草坪创造了一个开放的中心,并作为雕塑的实际位置。现有的菩提树和轻微的地形起伏给空间带来了景观的感觉,空间的第三个区域(种植灌木的相邻区域)也为空间提供了补充。植物的自由形式和错开的高度将花园与南面相邻的庭院隔开,并提供了一个合适的背景。
The design for the sculpture garden incorporates the historical orientation of the open space and through its new structure binds the garden more firmly to the Berggruen Museum. The garden is divided into three zones from north to south. A planting area for perennials directly next to the museum creates a clear transition to the garden while maintaining the necessary transparency to the building. The centre of the garden is formed by a lawn area that is one step lower than the walkway surrounding it. The lawn creates an open centre and serves as the actual location for the sculptures. An existing linden tree and a slight degree of topographical undulation give the space the feeling of landscape, which is complemented by the space’s third zone, an adjacent area planted with shrubs. The plants’ free forms and staggered heights shield the garden from an adjacent courtyard to the south, and provide a fitting backdrop.

花园的南北边缘由植被构成,而其东、西边缘则由沿着花园中部全长的木凳构成。西侧长椅背高,将花园与后面的停车场隔开,而东侧长椅有两层,克服了新花园与相邻庭院之间半米的高差。它还将花园的这一侧开放给布鲁汉博物馆。花园的角落由四个正式的角木树篱元素占据和定义。
While the northern and southern edges of the garden are formed by vegetation, its eastern and western edges are each defined by wooden benches that run along the entire length of the central section of the garden. The western bench, with its high back, separates the garden from a parking lot just behind it, while the eastern bench, with its two tiers, overcomes the half-metre difference in elevation between the new garden and an adjacent courtyard. It also opens up this side of the garden to the Bröhan Museum. The corners of the garden are occupied and defined by four formal hornbeam hedge elements.

The garden is open to the public during daytime hours, and especially for visitors to the museum will serve as a third exhibition space that is visible from the new glass pergola connecting the buildings.

费用:约300.000欧元
Short office name: Planorama Landschaftsarchitektur
Role of the office in the project: Design
Website: www.planorama.eu
Other designers involved in the design of landscape:
Maik Böhmer, Ulf Schrader, Sebastian Meyer
Project location: Berlin-Charlottenburg
Area: 1.140 square meters
Costs: ca. 300.000 EUR

Design year: 2011-2013
Year Built: March 2013

Image Credits: P. Winkelmeier

以上内容来自「landezine」,感谢快乐的小浮点整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
柏格伦雕塑花园博物馆