景观视频教程

洛伦佐·贝齐耶里广场

景观 / 居住环境 2021-11-2 19:16

洛伦佐·贝齐耶里广场
Piazza Lorenzo Berzieri

Emilio Faroldi Association:Lorenzo Berzieri广场及其周边人行道的功能恢复、重新设计和城市重组项目是基于需要逐步重新定义以前破旧城市区域的空间特征,并增强Terme Berzieri建筑的独特性,这是意大利自由派的杰作,在城市结构上发挥了标志性的作用。
Emilio Faroldi Associati: The project for the functional restoration, redesigning and urban reorganisation of Piazza Lorenzo Berzieri and of its perimeter footpaths, is based on the need to gradually redefine the spatial identity of previously run–down city areas and to enhance the uniqueness of the Terme Berzieri building, a masterpiece of Italian Liberty, that exerts an iconic presence on the urban fabric.

Piazza Lorenzo Berzieri

© Marco Buzzoni

Piazza Lorenzo Berzieri

© Marco Buzzoni

Piazza Lorenzo Berzieri

© Marco Buzzoni

Piazza Lorenzo Berzieri

© Marco Buzzoni

Piazza Lorenzo Berzieri

© Marco Buzzoni

Piazza Lorenzo Berzieri

© Marco Buzzoni

Piazza Lorenzo Berzieri

© Marco Buzzoni

Piazza Lorenzo Berzieri

© Marco Buzzoni

Piazza Lorenzo Berzieri

© Marco Buzzoni

Piazza Lorenzo Berzieri

© Marco Buzzoni

Piazza Lorenzo Berzieri

© Marco Buzzoni

Piazza Lorenzo Berzieri

© Marco Buzzoni

Piazza Lorenzo Berzieri

© Marco Buzzoni

Piazza Lorenzo Berzieri

© Marco Buzzoni

Piazza Lorenzo Berzieri

© Marco Buzzoni

Piazza Lorenzo Berzieri

© Emilio Faroldi Associati

Piazza Lorenzo Berzieri

© Emilio Faroldi Associati

Piazza Lorenzo Berzieri

© Emilio Faroldi Associati

Piazza Lorenzo Berzieri

© Emilio Faroldi Associati

Piazza Lorenzo Berzieri

© Emilio Faroldi Associati

Piazza Lorenzo Berzieri

© Emilio Faroldi Associati

Piazza Lorenzo Berzieri

© Emilio Faroldi Associati

贝尔齐耶里广场的历史形象通过将现有的结构整合到设计中,通过强化“广场”和“长廊”这两个整合元素,覆盖和重画城市历史的一部分。广场由多个区域组成,突出了开放空间的不同用途:对称形状的parvis/门廊,恢复了整个区域中心空间的特征,台阶位于设施入口前方,将其连接到旧市中心,最后是一座喷泉,它宣告了萨尔索马吉奥温泉小镇的使命,描绘了其最重要建筑的精髓。
The historic image of Piazza Berzieri is enhanced by integrating the existing fabric into the design, overlaying and redrawing those lines that are part of the history of the city, through the enhancing of two integrated elements: the “Piazza” and the “promenade”. The piazza is made up of areas that highlight different usages of the open space: a symmetrically shaped parvis/portico that restores an identity to the central space of the entire area, steps positioned in front of the entrance to the establishment that connect it to the old town centre, and finally a fountain that proclaims the vocation of the spa town of Salsomaggiore Terme, and portrays the very essence of its most significant building.

连接广场和镇上主要公园的长廊,沿着Berzieri spa的东侧,以标示路线的元素为特色:沿着人行道有绿色花坛,其设计遵循设施本身的轮廓和几何形状。通过创建新的无交通区,对开放空间进行重组,将注意力集中在游客或居民身上,从而为人们提供空间和环境质量,以及他们与纪念碑的关系。家具、人行道、绿色开放空间和照明将以前的道路变成了供行人和授权车辆使用的区域。
The promenade that connects the piazza to the principal parks of the town and that passes along the east side of the Berzieri spa, features elements that mark out the route: along the walk there are green parterres, whose designs follow the outlines and the geometry of the establishment itself. The reorganisation of the open spaces, through the creation of new traffic-free areas, focuses attention on the tourist or the resident, in such a way as to give space and environmental quality back to the people and to their relationship with the monument. The furnishings, the pavement, the green open spaces, and the lighting transform what had previously been a road into an area set aside for pedestrians and authorised vehicles.

设计过程中仔细选择了空间中使用的材料:特别是那些通过使用不同形式的铺路来区分“广场”本身和“长廊”其余铺砌区域的材料。该设计通过使用互补的颜色和材料,故意与现有的著名元素相匹配,展示其当代性质,同时尊重该地点的历史特征。
The design involved a careful choice of the materials to be used in the space: in particular those that differentiate the “piazza” itself and the remaining paved area of the “promenade”, by the use of different forms of paving. The design purposely matches the existing prestigious elements, through the use of complementary colours and materials, displaying its contemporary nature while at the same time respecting the historic characteristics of the location.

一系列的引用和引用赋予了形式和功能装饰的大胆融合以生命,与现有结构的丰富性和雄伟性相协调,并通过拟议作品的极简主义和基本特征予以强调和增强,完全符合其历史和动态。
A succession of citations and references give life to a bold fusion of form and functional decor in harmony with the richness and majesty of the existing structures, accentuated and enhanced by the minimalist and essential character of the proposed works, totally in keeping with their history and dynamics.

客户:萨尔索马格里尔温泉城
Project name: Piazza Lorenzo Berzieri
Task: Reclamation, functional restoration, redesign and urban reorganisation in Salsomaggiore Terme
Location: Salsomaggiore Terme, Parma, Italy
Area: 7 300 m2
Completion Date: August 2010
Landscape Design: Emilio Faroldi Associati (design team: Emilio Faroldi, Maria Pilar Vettori with: Dario Cea, Pietro Chierici, Francesca Cipullo, Roberto Grassi, Francesca Pesci, Laura Piazza, Andrea Roscini)
Artist: Giorgio Milani
Project Manager: Rossano Varazzani
Work Supervisor: Ombretta Capellini, Elena Cortesi.
Safety Adviser: Rossano Varazzani
Contractors: Granelli Costruzioni srl, Salsomaggiore Terme, Parma; Piazza Franco spa, Parma.
Suppiers: Lighting: Artemide spa, Milano; Erco, Lüdenscheid, Germany/Milano Italy; Martini Illuminazione spa, Modena. Water game: Delta Group srl, Marano Vicentino, Vicenza; I.T.A.C.A. srl, Bologna. Installations: Pircher spa, Cittiglio, Varese. Bronze works: Fonderia d’Arte De Andreis Giuseppe sas, Rozzano, Milano. Cor-ter steel works: GsF di Schiavi srl, Rottofieno, Piacenza.
Photography: Marco Buzzoni
Client: City of Salsomaggiore Terme

艺术作品:自锁混凝土砖、Cor Ten钢板和青铜滑道
Material information
Floor: Quartzite slabs
Footpaths: Teak wood planks
Furniture: Black slate covered benches
Green pools: Cor-Ten steel plate
Illumination: Grasshopper Metal-halide lamp projectors and washers, recessed floor mounted LED lamps, light columns
Plants: Magnolia trees, aromatic and decorative plants.
Art works: self-locking concrete bricks, Cor-Ten steel slab and bronze slides

以上内容来自「landezine」,感谢天海蓝蓝521整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
设计师 | 中国
洛伦佐·贝齐耶里广场