巴尔福街口袋公园酒店

景观 / 居住环境 2021-10-19 17:21

巴尔福街口袋公园酒店
Balfour Street Pocket Park

简·欧文风景园林:巴尔福街公园是悉尼的一个小规模邻里公园,在现有的当地街道几何结构和巴尔福街部分封闭的基础上创建。口袋公园形成了通往中央公园新城区的大门,以前是卡尔顿联合酿酒厂,成为奇本代尔市中心郊区和百老汇之间的步行连接。Balfour Street Pocket Park拥有丰富的砖、石和混凝土材质。砖被用作一系列颜色和图案的装饰媒介,灵感来自于构成历史背景的酿酒厂建筑、工人梯田和旧厂房的材质。混凝土元素与纹理砖表面相得益彰,并与整个街区的现代插入物相关联,为公园带来现代感。
Jane Irwin Landscape Architecture: Balfour Street Park is a small scale neighbourhood park in Sydney created within the existing geometry of local streets and partial closure of Balfour Street. The pocket park forms a gateway to the new urban village of Central Park, formerly Carlton United Brewery, to become a pedestrian connection between the inner city suburbs of Chippendale and Broadway. Balfour Street Pocket Park has a rich material quality of brick, stone and concrete. Brick is used as a decorative medium in a series of colours and patterns, inspired by the material quality of the brewery buildings, workers terraces and old factory buildings that form the historic backdrop. Concrete elements complement the textured brick surfaces, and relate to the modern insertions throughout the neighbourhood and bring a contemporary feel to the park.

Balfour Street Pocket Park

Balfour Street Pocket Park

© John Platt

Balfour Street Pocket Park

Balfour Street Pocket Park

© John Platt

Balfour Street Pocket Park

Balfour Street Pocket Park

© Kyall Sheehan

Balfour Street Pocket Park

Balfour Street Pocket Park

© Kyall Sheehan

Balfour Street Pocket Park

Balfour Street Pocket Park

© John Platt

Balfour Street Pocket Park

Balfour Street Pocket Park

© John Platt

Balfour Street Pocket Park

Balfour Street Pocket Park

© John Platt

Balfour Street Pocket Park

Balfour Street Pocket Park

© John Platt

Balfour Street Pocket Park

Balfour Street Pocket Park

© Kyall Sheehan

Balfour Street Pocket Park

Balfour Street Pocket Park

© John Platt

Balfour Street Pocket Park

Balfour Street Pocket Park

© JILA

The park surfaces are finely crafted, both in conception and execution. Brick’s dimension and ease of handling has enabled a crafted, handmade quality for the park that is at the same time robust and timeless.

中心特色是一个砖砌洼地,作为公园上方街道雨水的收集点,并形成了新旧城市环境中水的流动和处理的视觉链接。砖砌洼地从路面水平缓缓向下弯曲,形成传统的半管道形状,沿其长度向下分解,形成一个小型湿地。在洼地内,铺路被操纵以破坏表面——在水流中形成涟漪。沿着洼地的独特照明为公园日夜提供了一个方向和兴趣点。
The central feature is a brick swale that acts as a collection point for stormwater from the streets above the park, and forms a visual link to the movement and treatment of water within the old and new urban environment. The brick swale curves gently down from the pavement level into a traditional half pipe shape, which breaks down along its length into a mini wetland. Within the swale, the paving is manipulated to break the surface – forming ripples in the water flow. Unique lighting along the swale provides a point of orientation and interest through the park day and night.

在奥康纳街入口处,各种不同的砖块形成了公园的主要铺砌表面,形成了对比,但相互补充。砖块再次铺在边缘,以形成更精细的图案、更坚固的路面,并与传统的铺砖方法相关联。这种混合创造了丰富的色彩和图案。
An assortment of different bricks, contrasting but complementary, forms the main paved surface of the park, at the O’Connor Street entrance. The brick is again laid on edge, to give a finer pattern, a stronger pavement, and to relate to traditional brick laying methods. The mix creates a rich weave of colour and pattern.

A patchwork of paving at the end on the park draws together all the materials used in the park and surrounds – sandstone and brick from the heritage buildings in the brewery site, trachyte from the old kerbs, and glass pieces that reference the bottles used by Carlton United Brewery.

景观设计:简·欧文景观设计
地点:澳大利亚新南威尔士州悉尼齐本代尔市巴尔福街
竣工日期:2010
建筑成本:35万澳元
面积:640m2
客户:悉尼市议会
合作:苏·巴恩斯利设计,彼得·麦克林照明艺术+科学
照片:约翰·普拉特,Kyal Sheehan
文本:简·欧文景观设计
奖项:霍尔伯里·亨特奖2010–城市设计/室外空间
Landscape Architecture: Jane Irwin Landscape Architecture
Location: Balfour Street, Chippendale, Sydney, NSW, Australia
Completion Date: 2010
Construction Cost: A$350,000
Area: 640m2
Client: City of Sydney Council
Collaboration: Sue Barnsley Design, Peter McLean Lighting Art + Science
Photos: John Platt, Kyal Sheehan
Text: Jane Irwin Landscape Architecture
Awards: Holbury Hunt Award 2010 – Urban Design/Outdoor Spaces

以上内容来自「landezine」,感谢超凡脱俗整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
设计师 | 中国
巴尔福街口袋公园酒店