景观视频教程

麦克伯尼巷

景观 / 居住环境 2021-9-27 15:10

麦克伯尼巷
McBurney Lane

Hapa合作组织和兰利市共同致力于振兴麦克伯尼巷,使其成为兰利市中心的一个社交空间。通过车道加强行人连接,创造灵活的空间以容纳各种规划,并将透水表面、耐旱种植和雨水渗透整合为城市可持续发展议程的一部分。连接历史的市中心弗雷泽公路到新道格拉斯公园圆形剧场和纪念碑,设计包括一系列拱长凳,楼梯和种植群众,在街道中间设置新的社会空间。这些空间包括一个凸起的中间木平台、一个草坪区域以及位于场地北端的线性地下水位和广场。该提案还协调了街道停车改造,取消了车道上的26个停车位,在相邻的道格拉斯新月会(Douglas Crescent)上增加了角度停车位,加强了整个车道的行人专用公共空间。
Hapa Collaborative and City of Langley worked together to revitalize McBurney Lane as a social space in the heart of downtown Langley. Strengthening pedestrian connections through the Lane, creating flexible spaces to accommodate a variety of programming, and integrating permeable surfaces, drought tolerant planting and rainwater infiltration as part of the City’s sustainability agenda. Connecting the historic downtown Fraser Highway to the new Douglas Park amphitheatre and cenotaph, the design includes a series of arching benches, stairs and planted masses that frame new social spaces in the middle of the lane. These spaces include a raised middle wood deck, a lawn area, and a linear water table and plaza at the north end of the site. The proposal also coordinated street parking modifications eliminating 26 stalls of parking from the lane, by incorporating more angle parking on the adjacent Douglas Crescent reinforcing the entire lane as a pedestrian only public space.

McBurney Lane

© Joshua Dool

McBurney Lane

© Joshua Dool

McBurney Lane

© Joshua Dool

McBurney Lane

© Joshua Dool

McBurney Lane

© Joshua Dool

McBurney Lane

© Hapa

McBurney Lane

© Hapa

McBurney Lane

© Hapa

Location: Downtown Langley, BC Canada
Design Year: 2011
Year of Construction: 2014
Image Credits: Joshua Dool
Team: Lynne Werker, Architect, DMD & Associates Ltd., Binnie & Associates Ltd, Equilibrium Consulting Inc.

以上内容来自「landezine」,感谢二年级的小渣渣整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
麦克伯尼巷