景观视频教程

佐尔哈伦广场

景观 / 居住环境 2021-9-27 03:59

佐尔哈伦广场
Zollhallen Plaza

Ramboll Studio Dreiseitl:Zollhallen广场是2009年修复的历史性海关大厅的新对应物。广场是水敏感城市设计的一个很好的例子,因为它与下水道系统是断开的。漂亮的种植园提供了渗透点,地下砾石沟渠采用创新的内置过滤介质,减少了下水道系统的水力过载。缩进的广场区域创建曲面泛洪区。没有雨水流入下水道系统,而是对地下水位进行补给。该设计与该遗址历史悠久的铁路场址相呼应。永不过时的多功能长凳让人想起了铁轨的断头台,旧铁轨镶嵌在路面上。明亮的樱桃树树林提供了完美的遮荫,而多年生植物和观赏草的渗透种植园提供了一个有吸引力的柔软度。100%的硬景观材料是从旧铁路场回收的优质拆除材料。这不仅从资源管理的角度来看是有意义的,而且使新的清洁现代设计与海关大厅的历史建筑相协调。
Ramboll Studio Dreiseitl: Zollhallen Plaza is new counterpart for the historic customs hall which was restored in 2009. The plaza is a fine example of water sensitive urban design, as it is disconnected from the sewer system. Beautiful planters provide infiltration points, and subsurface gravel trenches with innovative in-built filter medium reduce the hydraulic overload on the sewer system. Indented plaza areas create a surface flood zone. No rain water is fed to the sewer system, instead the groundwater table is recharged. The design plays with the historic past of the site which was a railyard. Timeless and multifunctional benches recalled break noses of rail-tracks, and old rail-tracks are inlaid into the paving. A bright grove of cherry trees provide the perfect amount of shade, while the infiltration planters with perennials and ornamental grasses give an attractive softness. 100% of the hardscape materials are high-quality demolition materials recycled from the old railyard. This makes sense not just from a resource management point of view, but harmonises the new clean modern design with the historic architecture of the customs hall.

Zollhallen Plaza

© B Doherty

Zollhallen Plaza

© Atelier Dreiseitl

Zollhallen Plaza

© Atelier Dreiseitl

Zollhallen Plaza

© Atelier Dreiseitl

Zollhallen Plaza

© Atelier Dreiseitl

Zollhallen Plaza

© NM

Zollhallen Plaza

© Karl Ludwig

Zollhallen Plaza

© B Doherty

Zollhallen Plaza

© B Doherty

Zollhallen Plaza

© B Doherty

Zollhallen Plaza

© B Doherty

Zollhallen Plaza

© Karl Ludwig

Zollhallen Plaza

© Atelier Dreiseitl

Landscape Architecture: Ramboll Studio Dreiseitl
Design: 2009 – 2010
Construction: 2011
Area: 5600 m2

以上内容来自「landezine」,感谢快乐的angel整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
设计师 | 中国
佐尔哈伦广场