埃里库斯皮茨,汉堡

景观 / 居住环境 2021-9-25 17:37

埃里库斯皮茨,汉堡
Ericusspitze, Hamburg

明镜出版社的新大楼和埃利库斯·康托尔(Ericus Kontor)向水面和朝南的广场开放。一个引人注目的主题是平滑的水面,与地面齐平,反射光线、天空、人、树和立面,同时将餐饮区与剩余的开放空间悄悄地隔开。一个宽大的、同样朝南的座椅台阶组合,有一个台阶区域可以向上走,就像地毯一样,在细节上体现了物质性和重叠性的主题。同时,楼梯及其座位壁龛的特点是高度精确,为沿着宽敞的长廊改变高度提供了一个吸引人的机会。
The new building of the SPIEGEL publishing house and the Ericus Kontor open up both towards the water and onto a south-facing square. A striking motif is the smooth water surface, flush with the ground, which reflects the light, sky, people, trees and facades, while at the same time separating the catering area unobtrusively from the remaining open space. A generously-sized, likewise south-facing ensemble of steps for seating, with a zone of steps to walk up, like a carpet, plays in detail with the themes of materiality and superimposition. At the same time, the stairway with its seating niches is characterised by a high level of precision, providing an appealing opportunity to change levels along the generously-sized promenade.

开放空间的规划基于城市规划构成原则:公共长廊和带有底座的半公共广场,支撑上面的建筑。因此,广场已成为整体构成的一个组成部分和建筑基础的一部分。材料的配色方案和质地起着重要作用;这些与建筑基地和历史上的埃利斯堡垒的材料完全一致。因此,当代材料和传统材料之间的对话是这个位置的逻辑结果。与此同时,外部空间的设计尽可能保留,以使场所的精神变得有形——尤其是《明镜周刊》进行的“调查性”新闻报道。
The planning of the open spaces is based on the urban planning compositional principle: public promenades and a semi-public square with a base, supporting the buildings above. As a result, the square has become an integral part of the overall composition and part of the building base. The colour scheme and texture of the materials plays a significant role; these are precisely in line with the materials of the building base and the historical Ericus bastion. A dialogue between contemporary and traditional materials is hence a logical consequence of this location. At the same time, the design of the outside space has been kept as reserved as possible, in order to make the spirit of the location tangible – and not least the “investigative” journalism carried out by the SPIEGEL.

Ericusspitze, Hamburg

© Jürgen Voss, Architekturfotografie

Ericusspitze, Hamburg

© Jürgen Voss, Architekturfotografie

Ericusspitze, Hamburg

© Jürgen Voss, Architekturfotografie

Ericusspitze, Hamburg

© Jürgen Voss, Architekturfotografie

Ericusspitze, Hamburg

© Jürgen Voss, Architekturfotografie

Ericusspitze, Hamburg

© WES LandscapeArchitecture

Ericusspitze, Hamburg

© WES LandscapeArchitecture

Ericusspitze, Hamburg

© WES LandscapeArchitecture

Landscape Architect: WES LandscapeArchitecture

Client: Robert Vogel GmbH & Co. KG, Hamburg

Project period: 2008 – 2012

Size: 10.500 m²

Location: Hamburg / Germany

Award: 4. Prize Competition 2007

Realisation: WES LandscapeArchitecture

Partner: Henning Larsen Architects, Kopenhagen, Arup Deutschland GmbH, Berlin

Photos: Jürgen Voss, Architekturfotografie

以上内容来自「landezine」,感谢超凡脱俗整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
设计师 | 中国
埃里库斯皮茨,汉堡