景观视频教程

帕克格罗特希恩酒店

景观 / 居住环境 2021-9-24 10:13

帕克格罗特希恩酒店
Park Groot Schijn

Maxwan architects+urbanists:这是Ruggeveld总体规划的第一个详细设计。规划区占地6.5公顷,位于E313公路以南。该项目包括公园设计(整个总体规划中“绿色接缝”的蓝图)、景观设计(德库德比克山谷的质量改进)、172个社区花园以及约30个额外花园的保留和约50辆汽车的停车场。由于离安特卫普镇很近,这个位置展现出前所未有的景观特色,蜿蜒的考德·比克(Koude Beek)是一个独特的元素。现有的景观质量得到了保护和加强。为了解决现有的水资源管理问题,对地形进行了微妙的修改,并在景观中整合了4条河道。
Maxwan architects + urbanists: It is the first detailed design of the Ruggeveld masterplan. The planning area covers 6.5 hectares and is located south of the E313 highway. The program includes park design (the blueprint for the “green seams” throughout the entire masterplan), landscape design (a qualitative improvement of de Koude Beek Valley), 172 community gardens and a reservation of about 30 additional gardens and a parking for about 50 cars. So close to the town Antwerpen, the location shows an unprecedented landscape character, with the meandering Koude Beek as the iconique element. The existing landscape qualities are preserved and strengthened. To solve existing water-management, the terrain levels are subtly modified and 4 wadis are integrated in the landscape.

Park Groot Schijn

© Filip Dujardin

Park Groot Schijn

© Filip Dujardin

Park Groot Schijn

© Filip Dujardin

Park Groot Schijn

© Filip Dujardin

Park Groot Schijn

© Filip Dujardin

Park Groot Schijn

© Filip Dujardin

Park Groot Schijn

© Filip Dujardin

Park Groot Schijn

© Filip Dujardin

Park Groot Schijn

© Filip Dujardin

Park Groot Schijn

© Filip Dujardin

Park Groot Schijn

© Filip Dujardin

Park Groot Schijn

© Filip Dujardin

Park Groot Schijn

© Maxwan

Park Groot Schijn

© Maxwan

Park Groot Schijn

© Maxwan

Park Groot Schijn

© Maxwan

Park Groot Schijn

© Maxwan

Park Groot Schijn

© Maxwan

Park Groot Schijn

© Maxwan

Park Groot Schijn

© Maxwan

现有社区、新的花园综合体、绿色接缝和河谷融为一体。花园综合体在景观中是坚固的、可清晰识别的集群。路径网络从五个不同的地点进入公园,连接所有主要地点,并提供连续的视野。景观有时潮湿,有时干燥,有相匹配的动植物群。绿色接缝处的植被、漂亮的混合草和丰富多样的花朵使总体规划的承诺成为现实。整个设计符合预先确定的综合空间组织目标,包括水管理问题的解决方案,包括现有自然环境的开发和使公园吸引广泛用户的强烈愿望。一个生态的、社会的、开放的、可接近的和有吸引力的公园的所有要素都在那里。
Existing neighborhoods, new garden complexes, green seams and river valley are integrated into one. The garden complexes are robust and clearly recognizable clusters in the landscape. The path network gives access to the park from five different spots, connects all major locations and provides a continuous range perspective. The landscape appears as sometimes wet, sometimes dry, with matching flora and fauna. The vegetation in the green seams, with a nice grass mixture and a rich variety of flowers makes the promise of the master plan true. The entire design meets the pre-established goals for an integrated spatial organization including solutions for the water management issues, including development of the existing nature and a strong desire to make the park attractive for a wide range of users. All the ingredients for an ecological, social, open, accessible and attractive park are there.

球队:雷内·海伊恩、阿列克桑达尔·赫里布、哈姆·特·维尔德
Location: Antwerp, Belgium
Client: AG Stadsplanning Antwerpen
Project leader: Steven Geeraert
Program: Landscape, park, community gardens, parking
Site area: 6.5 ha
Start of project: 2011
End of project: 2013
Collaborators: Maxwan architects + urbanists, 1010 architecture+urban design, Antea Group
Partner in charge: Rients Dijkstra
Team leader: Martijn Anhalt
Team: Rene Heijne, Aleksandar Hrib, Harm te Velde

以上内容来自「landezine」,感谢哥是凡人不是仙整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
帕克格罗特希恩酒店