300常春藤

景观 / 居住环境 2021-9-16 02:52

300常春藤
300 Ivy

弗莱彻工作室:300常春藤是一个LEED白金混合使用开发位于一个地区,仍然是从拆除的旧金山中央高速公路。景观建筑的工作范围包括一个创新的街景、结构上的天井、庭院和一个带有室外厨房的大型变形花园。该项目还包括定制家具、石材铺路、围栏和金属制品以及现场设施的设计。空间设计的主要概念是“爬山”。在街景中,生动活泼的店面与精心规划的街景连接在一起,交通平静的灯塔和集线器也扩大了公共空间或“大本营”。主入口是一条迎宾小径,蜿蜒穿过原始花园(山脊线),并延伸至入口广场。屋顶花园或“顶峰”为租户提供了充满活力的公共空间、室外厨房和小花园。所有种植区域均作为雨水管理BMP。
Fletcher Studio: 300 Ivy is a LEED Platinum mixed-use development situated in an area that that remains from the demolished San Francisco Central Freeway. The Landscape Architectural scope of work included an innovative Streetscape, on-structure patios, courtyards, and a large Protea garden with an outdoor kitchen. The project also included the design of custom furniture, stone paving, fencing and metal work, and site amenities. The main concept for the spatial design was one of ” Mountain Climbing”. In the streetscape, lively storefronts connect to carefully programmed streetscape, with traffic calming bulb-outs and chicanes that also expand the public space or “Base Camp”. The main entry is a welcoming path winding through a primordial garden (the Ridgeline”) and expanding into an entry plaza. The roof garden, or “Summit” provides the tenants with a vibrant common spaces, an outdoor kitchen, and small allotment gardens. All planted areas act as stormwater management BMP’s.

300 Ivy

© Bruce Damonte

300 Ivy

© Bruce Damonte

300 Ivy

© Bruce Damonte

300 Ivy

© Bruce Damonte

300 Ivy

© Bruce Damonte

300 Ivy

© Bruce Damonte

300 Ivy

© Bruce Damonte

300 Ivy

© Bruce Damonte

300 Ivy

© Bruce Damonte

300 Ivy

© Bruce Damonte

300 Ivy

© Bruce Damonte

300 Ivy

© Bruce Damonte

300 Ivy

© Bruce Damonte

300 Ivy

© Bruce Damonte

300 Ivy

© Fletcher Studio

该项目的街道景观是为可持续发展和社会规划精心设计的。雨水在物业边界两侧的街道种植区内进行处理。常春藤街道沿线实施了交通疏导措施,采用了新的灯泡和交通表,常春藤街道沿线的街道种植设计了奇卡内斯,以适应街道树木和交通疏导措施。街道绿化使建筑物的商业地面充满活力。花盆和树井定义了流通空间和户外用餐空间。在常春藤和高夫的拐角处,一个新的护柱被定制的钢护柱框起来。新的bulbout扩展了道路通行权,以容纳沿商业角的永久性公园。
The streetscape of the project is carefully designed for sustainable and social programming. Stormwater is treated within the street planting flanking the boundaries of the property. Traffic calming measures are implemented along Ivy Street with a new bulb out and traffic table, and street planting along Ivy Street is designed with chicanes to accommodate street trees and traffic calming measures. Street landscaping enlivens the commercial ground level of the building. Planters and tree wells define spaces of circulation and outdoor dining. A new bulbout at the corner of Ivy and Gough is framed by Custom steel bollards. The new bulbout expands the right of way to accommodate a permanent parklet along the commercial corner.

在街道入口,一个定制的钢制大门从人行道向后设置,入口花园延伸至公共领域。Corten钢制花盆和定制抛光钢扶手缠绕在玄武岩铺砌的入口通道上,穿过一片葱郁的原始景观。景观从翠绿过渡到黄褐色种植的一半。在该建筑的入口广场,一张定制设计的打捞上来的红木桌子和长凳提供了空间。定制的钢制自行车架也战略性地放置在广场上,供居民和游客使用。从广场到入口门厅的材料模糊了室内和室外的界限。在地面上,每个单元都有一个天井,天井被竹子巧妙地屏蔽,竹子在空间和单元之间呈之字形排列。该项目使用了玄武岩铺路机,以提供沿地平面的细微和随机图案。竹屏风切入入口小径的原始花园,将绿色的本地和非本地种植与黄绿色隔离开来。入口的最后一个屏风特色是当地的工匠柳树篱笆,它在公共通道和私人天井之间充当纹理屏风。
At the street entry a custom steel gateway is set back from the sidewalk with the entry garden extending through into the public realm. Corten steel planters and custom polished steel hand rails wind up the basalt paving entry path that cuts through a lush primordial landscape. Half way up the landscape transition from verdant green to chartreuse planting. At the building’s entry plaza a custom designed salvaged redwood table and bench furnish the space. Custom steel bike racks are also strategically placed in the plaza for resident’s and visitor’s use. Materials from the plaza cross over to the entry foyer blurring the lines between indoor and outdoor. At the ground level, each unit has a patio that is subtly screened with bamboo planting that zig zags through the space and between units. Basalt pavers were milled for the project, to provide subtle and random patterns along the groundplane. The bamboo screen cuts into the primordial garden at the entry path, separating the green native and non-native planting from the chartreuse. A final screening feature at the entry is a local artisan willow wattle fence which acts as a textured screen between the public path and private patios.

居民们可以进入一个公共空间的屋顶。阳光明媚的庭院中心种植有澳大利亚的变形木和袋鼠爪,证明了栖息地的种植和居民日光浴庭院充满活力的背景。屋顶庭院配备了共享的户外用餐设施,包括定制设计的厨房和社区餐桌以及各种多年生草本植物。室外用餐空间由一个凉棚覆盖,凉棚内衬小型LED灯,将星星带入空间,供晚上用餐。该空间的中心是一张社区餐桌,可容纳团体用餐,配有教堂长椅和一张由回收的红木制成的劈开的原木桌子。室外厨房的体验进一步增强,庭院周边和餐饮空间附近有草本植物和都市农业种植园。
The residents are given access to the roof made into a common space. The sunny courtyard has an Australian planting of Protea and Kangaroo Paw at its center, proving habitat planting and a vibrant backdrop to the resident’s sun bathing courtyard. The roof courtyard is equipped with shared amenities for outdoor dining including custom designed kitchen and community table and a variety of perennial herbs. The outdoor dining space is covered by a pergola lined with small LED lights that bring the stars down into the space, for evening dining. At the center of the space is a community table accommodates group dining with church pew benches and a split log table of salvaged redwood. The outdoor kitchen experience is enhanced further with allotment gardens of herbs and urban agriculture placed along the perimeter of the courtyard and adjacent to the dining space.

All aspects of the project allow for increasing program space for the public and the building tenants. Each feature is carefully designed, and fabricated to maximize the experience of each small space in the development.

Landscape Architecture: Fletcher Studio
Location: San Francisco, CA
Photos: Bruce Damonte

以上内容来自「landezine」,感谢zyj98131整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
设计师 | 中国
300常春藤