景观视频教程

UTS校友绿

景观 / 居住环境 2021-9-14 12:40

UTS校友绿
UTS Alumni Green

AutoStudio:UTS校友绿色是悉尼科技大学城校区最重要的开放空间。UTS以其1960年的“野蛮主义者”塔楼而闻名,该塔楼一直是城市校园的中心,在这里,在风景环境中学习和社交的选择和机会都是有限的。新校友绿为社交、学习和享受校园生活提供了独特的机会。该设计通过提供社会基础设施为人们创造场所,创造了大量机会,将人们聚集在一起。
ASPECT Studios: The UTS Alumni Green is the most significant open space at the City Campus of the University of Technology, Sydney. UTS is known for its 1960’s ‘Brutalist’ tower which has been a centrepiece for the city campus, where the choice and opportunities for learning and socialising in a landscape setting have been limited. The new Alumni Green offers a unique opportunity to socialise, learn and enjoy campus life. The design creates a multitude of opportunities to bring people together by providing the social infrastructure to create places for people.

UTS Alumni Green

© Simon Wood

UTS Alumni Green

© Simon Wood

UTS Alumni Green

© Simon Wood

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Simon Wood

UTS Alumni Green

© Simon Wood

UTS Alumni Green

© Simon Wood

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© Florian Groehn

UTS Alumni Green

© ASPECT

ASPECT Studio于2012年7月为UTS新校友绿赢得了一场单阶段开放式设计竞赛。比赛结束后,大学聘请ASPECT工作室制定并记录比赛方案。新校友绿与新科学研究生院卫生大楼以及图书馆检索系统(LRS)的建设同步完成。校友绿是所有三个项目的绑定设计元素,该设计为后续项目围绕其接口开发设置了框架。
ASPECT Studios won a single stage open design competition in July 2012 for the UTS new Alumni Green. Following the competition, ASPECT Studios was engaged by the university to develop and document the competition scheme. The new Alumni Green finished in line with the construction of the new Science and Graduate School of Health Building as well as the Library Retrieval System (LRS). The Alumni Green is the binding design element for all three projects, and the design has set the framework for subsequent projects to develop around its interfaces.


The competition brief for the UTS Alumni Green identified this space as an important opportunity to create a ‘sticky campus’, a significant and recurring principle in the UTS Campus Master Plan.The planning process for the Alumni Green has been guided by a strong, conceptual design diagram that has informed every decision throughout the planning and design process. Calling on the Campus Master Plan’s ambition for a ‘sticky campus’, ASPECT Studios developed a parti diagram that established a place with 3 parts; The Green, The Heart and The Garden. The location of each part was derived from considerations of; orientation and access to light, circulation patterns, intended uses, and interfacing building programs.

‘The Green’ is a large, raised turf platform that can be used for both special events and informal daily activities. The sculptural edges of the green are also informal seating areas.

‘The Heart’ is a ceremonial gathering space for students and visitors.

“花园”是一片树木和植物的绿洲,遮住了一系列相连的学生“豆荚”。每个吊舱都有各种设施,包括桌子、活动椅、笔记本电脑电源插座、烧烤设施和乒乓球桌。不断变化的空间规模为白天和夜间的使用创造了许多机会;对于个人和团体,对于仪式和庆祝活动。这些空间专门设计用于各种用途,包括信息日和定向活动、音乐会、月光电影院、花园派对、烧烤和其他工会活动以及计划用途。对“粘性校园”的渴望催生了一个多用途元素的强烈概念,该概念通过在每一个边缘创造座位和聚集场所来优先考虑人的舒适度。
‘The Garden’ is an oasis of trees and plants shading a series of connected student ‘pods’. Each pod contains facilities ranging from tables, moveable chairs, power outlets for laptops, BBQ facilities and Ping Pong tables. The changing scales of the spaces create many opportunities for day and night time use; for individuals and groups, for ceremonial and celebratory events. The spaces have been specifically designed to cater for a range of uses, including information days and orientation events, concerts, moonlight cinema, garden parties, barbecues and other union events and programmed uses. The desire for a ‘sticky campus’ informed a strong concept of multi-use elements which prioritises human comfort by creating seating and gathering places on every edge.

校友果岭建在UTS中央图书馆的顶部。这所大学的新公共中心是一个展示绿色基础设施、城市绿化和持续场所建设效益的窗口。该大学正在策划一个免费的椅子和家具覆盖物,以创造舒适和高质量的环境,促进社会生活,提升学生的日常体验。除了校友绿,UTS还聘请ASPECT Studio在新DBJ/BVN科学大楼顶部建造了一个大面积的绿色屋顶:这为大楼提供了积极的环境效益,同时也为突破和社会参与提供了另一个机会。
The Alumni Green is built on top of the UTS central library. The new public heart of the University is a showcase for the benefits of green infrastructure, urban greenery and ongoing place making. The University is curating a free overlay of chairs and furniture to create comfort and a high quality environment which promotes social life and uplifts the everyday student experience. Further to the Alumni Green, ASPECT Studios was engaged by UTS to create an extensive green roof on top the new DBJ / BVN science building: which provides positive environmental benefits to the building as well as another opportunity for break out and social engagement.

Project Title: UTS Alumni Green
Location: UTS City Campus, Ultimo, Sydney, NSW, 2007, Australia
Client: University of Technology, Sydney
Lead Designer and Landscape Architect: ASPECT Studios

理查德·克鲁克斯建筑公司(承包商)
ASPECT Studios (Project Lead and Landscape Architect)
Taylor Thomson Whitting (Structural Engineering)
Warren Smith + Partners (Hydraulic)
Steensen Varming (Lighting & Electrical)
Durbach Block Jaggers + BVN Donovan Hill (Architects for the Science and Graduate School of Health Building [Building 7])
Hassell (Architects for the Library Retrieval System)
Arup (Hydraulic)
Savills Project Management (Construction Project Manager)
Richard Crookes Constructions (Contractor)

Photography: Simon Wood, Florian Groehn
Year: 2015
Area size: 6,500 sqm
Budget: $5 million AUD

以上内容来自「landezine」,感谢lbb789整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
设计师 | 中国
UTS校友绿