景观视频教程

奈梅根,河流的空间

景观 / 居住环境 2021-9-1 04:11

奈梅根,河流的空间
Room for the River, Nijmegen

H+N+S景观设计师:荷兰形成了西北欧的低洼三角洲。在过去的1000年里,这些河流一直在更高更坚固的堤坝之间进行治理。然而,由于气候变化,河流流量增加,预计极端高水位将更频繁地出现。1995年河流泛滥之后,启动了国家河流空间方案,为河流提供更多空间,以降低洪水风险。荷兰河流空间计划的目标是给河流更多的空间,以便能够安全地处理更高的水位。在30多个地点,采取措施为河流提供空间,以减少洪水风险。这些措施旨在改善周围环境的质量。
H+N+S Landscape Architects: The Netherlands forms the low-lying delta of North-Western Europe. Over the past 1000 years the rivers have been harnessed between higher and stronger dikes. However, due to climate change, river discharges have increased and extreme high water levels are expected to occur more frequently. After the river flooding in 1995, the national Room for the River programme was initiated to give back more space to the rivers in order to reduce the risk of flooding. The goal of the Dutch Room for the River Programme is to give the rivers more room, to be able to safely process higher water levels. At more than 30 locations, measures are taken to give the river space to reduce flood risks. The measures are designed to improve the quality of the immediate surroundings.

Room for the River, Nijmegen

BEFORE

Room for the River, Nijmegen

AFTER

Room for the River, Nijmegen

BEFORE (high water)


Room for the River, Nijmegen

AFTER © Johan Roerink Aeropicture

Room for the River, Nijmegen

© H+N+S

Room for the River, Nijmegen

© H+N+S


Room for the River, Nijmegen

© H+N+S

Room for the River, Nijmegen

© H+N+S

Room for the River, Nijmegen

© H+N+S


Room for the River, Nijmegen

© H+N+S

Room for the River, Nijmegen

© H+N+S

Room for the River, Nijmegen

© H+N+S


Room for the River, Nijmegen

© H+N+S

Room for the River, Nijmegen

1 day/year © H+N+S

Room for the River, Nijmegen

5 days/year © H+N+S


Room for the River, Nijmegen

10 days/year © H+N+S

Room for the River, Nijmegen

50 days/year © H+N+S

Room for the River, Nijmegen

180 days/year © H+N+S


Room for the River, Nijmegen

© H+N+S

Room for the River, Nijmegen

© NEXT Architects


这是河流方案空间内最复杂的项目。通过修建一条绕行通道,在瓦尔河历史中心和瓦尔河北岸之间的瓦尔河上形成了一个细长的岛屿。几座新桥改善了该地区的连通性。该岛和绕行河道共同形成了一个河流公园,不仅降低了洪水风险,还提供了休闲、生态和美学价值。河流公园是奈梅根新的瓦尔河防洪工程的亮点。设计基于河水动力学、侵蚀和沉积过程以及潮汐。城市河流公园可自由出入,并将考古和历史元素融入设计中。创新的公园设计使空间能够以不同的方式利用,包括在新岛举办活动和展览。
This is the most complex project within the Room for the River programme. By constructing a bypass channel, an elongated island is created in the river Waal, between the historic centre and the north shore of the Waal River. Several new bridges improve the connectivity of the area. The island and bypass channel together form a river park that not only reduces flood risks, but also offers recreational, ecological and aesthetic values. The river park forms the highlight of Nijmegen’s new flood protection forthe Waal River. The design is based on the river water dynamics, the erosion and sedimentation process and the tides. The Urban River Park is freely accessible and respectfully integrates archaeological and historical elements into the design. The innovative park design enables the space to be utilised in different ways, including the hosting of events and exhibitions on the new island.

该计划由三个要素组成:创造、生长和水运动。“创建”层表示在施工阶段建造、建造、挖掘或提升的物理元素。第二层“生长”显示了景观在未来的发展(自然和建筑环境)。第三层“水运动”显示了整个季节水位的波动。体验河流景观并融入河流动态是我们设计的主要目标之一。在高水位情况下,一些道路偶尔会被淹没,只能通过踏脚石进入。河流的可达性也得到了改善。此外,设计中仔细考虑了沉积和侵蚀过程的条件,这将逐渐创造出各种生态型,具有河流景观的特点。
The plan consists of three elements: creating, growing and water movement. The layer ‘creating’ represents the physical elements that are built, constructed, dug or raised in the construction phase. The second layer, ‘growing’, shows how the landscape may develop in the future (natural and built environment). The third layer, ‘water movement’, shows the fluctuation of the water levels throughout the seasons. Experiencing the river landscape and incorporating the river dynamics was one of the main objectives in our design. Some paths will occasionally be flooded in the event of high water levels, only being accessible via stepping stones. Also the accessibility of the river has been improved. Furthermore, conditions for sedimentation and erosion processes are carefully included in the design, which will gradually create various ecotypes, characteristic for the river landscape.

Data

Contractors: Dura Vermeer / Ploegam
Bridge architects: Zwarts & Jansma Architects / Ney-Poulissen Architects & Engineers / NEXT Architects
Landscapes architect: H+N+S Landscape Architects, Trafique

维护费用:10.000.000-
Project duration: 2012-2016
Town/emplacement: Nijmegen-Lent
Province/Region: Gelderland
Country: The Netherlands
Surface m2: 120 ha flood plain
Cost: € 126.000,000,-
Type of costumer: Private company / Public administration
Client name: Municipality Nijmegen and project office Room for the river
Construction company: contractors combination I-Lent
Site management: Floris Ackers
Maintenance manager: Dura Vermeer
Costs of maintenance: 10.000.000,-

以上内容来自「landezine」,感谢快乐的小浮点整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
奈梅根,河流的空间