景观视频教程

阿尔弗特维尔大合奏公园

景观 / 居住环境 2021-8-29 06:32

阿尔弗特维尔大合奏公园
The Grand Ensemble Park – Alfortville

Espace Libre:法国的“大乐团”社区是根据《雅典宪章》的原则规划的。这些原则的应用导致了大量模棱两可的开放空间的出现,公共和私人空间中的公共区域没有明确的组织。这些居住区的强大和创新设计对未来的城市规划至关重要。
Espace Libre: The «Grand Ensemble» neighborhoods in France had been planned on the basis of the principles of the Athens Charter. The application of these principles led to the realization of an amount of ambiguous open spaces, where the common areas weren’t clearly organized in public and private spaces. A strong and innovative design of these residential habitats is paramount for the future of urban planning.

© Espace Libre

阿尔弗特维尔“大合奏团”的私人空间已完全重新安排,以腾出一个大型关键公共空间,这将加强邻里城市结构。此外,更新的人行道布局将改善与该镇主要道路的连接。一条主轴将从北向南横穿该地区,形成埃雷万大道和隆德雷斯街之间的自然连接。沿着这条600米长的小路,一座线性公园已经建成。
The private spaces of the Alfortville «Grand Ensemble» have been completely rearranged, in order to free up a large pivotal public space, which will reinforce the neighbourhood urban structure. Moreover, the renewed layout of pedestrian paths will improve the connection with the principal roads of the town. A main axis will cross the area from North to South, resulting in a natural connection between boulevard d’Erevan and rue de Londres. A linear park has been created alongside the six hundred meters long path.

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne


The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne


The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne


The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne


The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne


The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne


The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne


The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne


The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne


The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Julien Falsimagne


The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Espace Libre

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Espace Libre

The Grand Ensemble Park – Alfortville

© Espace Libre


一系列多年龄游乐场区域位于主轴的中心部分,靠近绿地。在“大合奏”的南部,由Espace Libre设计的幼儿游乐场已在城市康复计划的第一阶段实现。
A succession of multi-ages playground areas is placed in the very central part of the main axis, in close proximity to the green spaces. In the southern part of the «Grand Ensemble», a toddlers’ playground designed by Espace Libre, has been realized in the first phase of the urban rehabilitation program.

设计的力线、形状和材料反映了“大合奏”非常独特的现代主义建筑的形象。丰富但仍被忽视的遗产将更好地受到居民和游客的欣赏。
A large and unitary lawn is given to the people of the neighbourhood, allowing to accentuate the sensation of living into a park.
The force lines of the design, the shapes and the materials reflect the image of the very distinctive modernist architecture of the «Grand Ensemble». A rich, but still neglected, heritage will be better appreciated from the inhabitants and the visitors.

data

Landscape Architecture: Espace Libre
Location: Alfortville
Design Year: 2013-2015
Year of Construction: 2015-2016
Area: 2500 m²
Budget: 2 000 000 euros
Chief of the public planning bureau: Karim Amokrane
Credit phtography: Julien Falsimagne

以上内容来自「landezine」,感谢快乐的小浮点整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
阿尔弗特维尔大合奏公园