拉巴里斯考伊酒店

景观 / 居住环境 2021-8-5 12:49

拉巴里斯考伊酒店
Hotel Labaris Khaoyai

拉巴里斯酒店是一个度假项目,位于一块狭窄的土地上,被迷人的纳洪·拉查西马山脉所环抱。周围大自然迷人而神秘的氛围激发了“仙境森林”的设计理念,它融合了考友郁郁葱葱的自然和神奇英国花园的特色,在神秘、迷人和神奇的神奇土地上带来了冒险体验。
Hotel Labaris is a resort project situated on a narrow land plot that is embraced by fascinating mountains of Nakhon Ratchasima. The enchanting and mysterious vibe of surrounding nature inspires a design concept of ‘Fairy Forest’ which is a blend of Khao Yai’s lush nature, and an accent of magical English garden, resulting in an adventurous experience in a mysterious, stunning and wonderful magical land.

项目区域分为4个区域。每个区域通过项目独特的概念特征,迷宫,讲述童话故事的一章。每个区域的迷宫都有不同的设计,说明了每个童话章节的概念,也将所有章节编织成一个完整的故事情节。蜿蜒曲折的迷宫也延长了游客在实际上有限的空间中的体验。一条轴线从项目入口穿过项目后方前方的4个区域,将整个区域分成两个对称的侧面。
The project area is divided into 4 zones. Each zone narrates a chapter of a fairytale through a unique conceptual feature of the project, a maze. A maze in each zone has different design that illustrates a concept of each fairytale chapter, and also weaves all chapters together into a whole one storyline. The winding mazes also elongate visitors’ experiences in spaces that are actually limited. An axis goes from the project entrance and cut through the 4 zones forward the far back of the project, separating the whole area into 2 symmetrical sides.

Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai


Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai


Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai


Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai


Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai


Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai


Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai


Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai


Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai


Hotel Labaris Khaoyai

Hotel Labaris Khaoyai


Flower Valley

一条道路穿过自然景观,通向没有边界结构、与周围自然无缝连接的项目。该项目的临街区域,花谷区,由花丘迷宫和蜿蜒的人行道组成。迷宫是一个自然边界,将面向公众开放的临街区域和为度假客人保留的内部区域分隔开来。2-3米高的土堆也在视觉上屏蔽了项目区域,使其免受外来者的影响。一家咖啡馆藏在一个土堆下,就像一座童话般的地下房屋。咖啡馆前有一块草坪,供音乐会或婚礼等活动使用。在这个区域的一个角落,一个操场隐藏在土堆迷宫中,周围是座位区,供父母在照看孩子时放松。
A road cuts through natural scenery and leads to the project that has no border structure and seamlessly connects with surrounding nature. The project’s frontage area, The Flower Valley zone, consists of flowery mounds maze with winding walkways go in-between. The maze is a natural border separating the frontage zone that is open for public and the inner zones reserved for resort guests. The 2-3 meters high mounds also visually shield the project area from outsiders. A café is hidden under a mound like a fairy underground house. In front of the café, lies a lawn catering for events or activities, such as concert or wedding party. At a corner of the zone, a playground is hidden among the mounds maze, surrounded by seating area for parents to get relaxed while watching over their kids.

Green Maze

花谷区旁边是第二区,绿色迷宫由接待楼、酒店楼和绿色迷宫组成。植物迷宫邀请客人从接待处来到他们的房间,为走道增加尺寸和楼层,就像一次城堡之旅。此外,迷宫走道分别通向每个房间,为客人提供了更多的隐私。
Next to the Flower Valley zone is the 2nd zone, The Green Maze that consists of a reception building, hotel buildings, and a green maze. The vegetation maze invites guests from the reception to their rooms, adding dimensions and stories to the walkways, like a journey to a castle. Furthermore, the maze walkways that separately lead to each room provide more privacy for guests.

Infinite Forest

在第三区,无限的森林,一条狭窄的人行道,两边都是高灌木墙,穿过群组的别墅,然后在该区域中间打开一个镜像迷宫。该区域有对称的蜿蜒走道,四周围有反光墙,营造出无限走道和空间的幻觉。迷宫将使游客感到惊奇,并为他们提供在一片神秘的森林中发现一个秘密地方的体验。
In the 3rd zone, The Infinite Forest, a narrow walkway with high bush wall on both sides cutting through the groups of villas before opening up to a mirror maze in the middle of the zone. The area has symmetrical winding walkways and enclosed with reflective walls, creating an illusion of infinite walkways and space. The maze will amaze visitors and offer them experience of discovering a secret place amongst a deep mysterious forest.

Endless Pool

在第四区,即无休止的游泳池,有一家为度假区客人和公众顾客开放的餐厅。为餐馆顾客提供了一个停车场。餐厅旁边有一个游泳池,被设计成一个无尽的迷宫,周围环绕着各种各样的树木,创造了一种在深绿色森林中的小溪中游泳的清新体验。2个有座位区的岛屿在游泳池的中间。无限泳池旁边是一个供家庭活动使用的儿童泳池。游泳池周围的绿色空间扩展并无缝地延续到自然区域,项目后面有小溪和森林。为客人提供一条走道,让他们走近该区域,尽情享受美丽的自然。
A restaurant that is open for the resort’s guests and public customer is located in the 4th zone, The Endless Pool. A parking lot is provided for the restaurant customers. Next to the restaurant, there is a pool that is designed as an endless maze surrounded with various trees, creating a refreshing experience of swimming in a stream amongst deep green forest. 2 islands with seating areas are in the middle of the pool. Next to the infinite pool is a kid’s pool catering for family activities. The green space around the swimming pools expands and seamlessly continues to natural area with a stream and forest at the back of the project. A walkway is provided for guests to approach the area and indulge in beautiful nature.

Hotel Labaris project beautifully blends in with mesmerizing nature of Khao Yai. With influence from surrounding forests and mountains, the landscape design plays with a concept of ‘Fairy Forest’, inviting visitors to soak in the wonderful nature, and get adventurous in the magical land.

Website: shmadesigns.com

Design Director – Prapan Napawongdee

Landscape Architect

-Thitiwat Chintanavitch

-Anongnard Jungmongkolsawat

Horticulturist – La-ongdao Intana

Project location: 9 9 Mu Si, Pak Chong District, Nakhon Ratchasima 30130, Thailand

Design year: 2015-2019

Year Built: 2019

以上内容来自「landezine」,感谢zyj98131整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
设计师 | 中国
拉巴里斯考伊酒店