景观视频教程

特罗蒂埃天文台和科学院

景观 / 居住环境 2021-8-3 14:11

特罗蒂埃天文台和科学院
Trottier Observatory and Science Courtyard

Trottier天文台和科学院的愿景之所以得以实现,主要是因为Trottier兄弟致力于科学教育和公众宣传。普华永道合伙公司是该项目的主要顾问,该项目位于标志性的SFU四合院附近,位于SFU中央脊柱旁一个不起眼的开放空间。作为首席顾问,普华永道与SFU物理学教授霍华德·特罗蒂尔(Howard Trottier)、星夜计划负责人、教员和各种利益相关者团体密切合作,使该项目成为学生和更广泛社区的现实。项目计划包括与埃里克森网格和校园方言的整合,隐藏在景观中的天文台,以及可以鼓励科学学习和与自然联系的庭院。这个庭院发展成为一个公共开放空间,抓住了场所和学习的精神。
The Trottier Observatory and Science Courtyard’s vision unfolded largely due to the Trottier Brothers commitment to science education and public outreach. PWL Partnership was the prime consultant for the project located near the iconic SFU Quadrangle on a nondescript open space by SFU’s central spine. As the prime consultant, PWL worked closely with Howard Trottier, a SFU physics professor and Starry Night program lead, faculty and a diverse stakeholder group to make this project a reality for students and more importantly the broader community. The project program included an integration with the Eriksonian grid and the vernacular of the campus, an observatory hidden within the landscape, and a courtyard where scientific learning and a connection to nature could be encouraged. This courtyard developed into a public open space that has captured the spirt of place and learning.

Trottier Observatory and Science Courtyard

Trottier天文台和科学院已成为星夜计划的重要社区空间,以促进和邀请学习。这个项目捕捉了白天和更有趣的夜晚的精神。随着夜空的变化,景观体验不仅从白天到夜晚,而且从一个季节到另一个季节。白天,校园和大学城居住社区将该空间用作休憩、花园休憩和学习中心。专注于创新,每一个细节都旨在鼓励探索和发现,让好奇和观察以新的方式揭示信息,让公众在太空中穿行,同时代表天文学和物理学的基本原理。人们在院子里呆的时间越长,发现和好奇就越多,因为每个细节都提供了功能性的目的、离散的信息或对科学和宇宙的隐喻性参考。故事线底座讲述了宇宙的起源,并展示了人体和空间的对数尺度。庭院是观测夜空的新旧技术方法的家园。通过使用台阶式斜坡和外露混凝土(这两种都是强烈的SFU方言)来建造护堤墙,任何人都可以使用古老的观测方法来观测夜空。与此相邻的是一座新的天文台大楼,里面有一台望远镜和配件,代表着新技术。黑星长椅代表暗星,放射状的植物代表太阳系内行星的轨道。隐藏天文台的屏幕被系统地放置,以象征量子理论中的一个关键组成部分,在这个理论中,物体可以看起来是实心的,但它们之间是隔开的。庭院变成了一个互动的室外教室,随着白天变成夜晚,激发人们与自然世界的联系。
The Trottier Observatory and Science Courtyard has become an important community space for the Starry Nights Program to facilitate and invite learning. This project captures the spirt both in daytime and more interestingly at night. The landscape experience not only transforms from day to night but season to season as the night sky shifts. During the daytime, this space is used by the campus and UniverCity residence community as a hangout, garden retreat and learning centre. Focusing on innovation, every detail was designed to encourage exploration and discovery, letting curiosity and observations reveal information in new ways as the public moves through the space while representing fundamentals of astronomy and physics. The more time one spends in the courtyard the more discoveries and curiosities arise as each detail offers a functional purpose, discrete information or metaphorical reference to science and the universe. The story line plinth speaks to the origins of the universe and illustrates logarithmic scales of the human body and space. The Courtyard is home to old and new technological methods of observing the night sky. By using benched slopes and exposed concrete, both of strong SFU vernacular, to create berm walls, ancient observatory methods are available to anyone to observe the night sky. Adjacent to this is a new observatory building, which houses a telescope and accessories, representing new technology. Black star benches signify dark stars and radial planting represent the orbit of the planets within our solar system. Screens that hide the Observatory are systematically placed to symbolize a key component in quantum theory in which objects can appear solid yet are spaced apart. The Courtyard transforms into an interactive outdoor classroom, inspiring people to connect with the natural world, as day turns to night.

Trottier Observatory and Science Courtyard

Trottier Observatory and Science Courtyard

Trottier Observatory and Science Courtyard


Trottier Observatory and Science Courtyard

Trottier Observatory and Science Courtyard

Trottier Observatory and Science Courtyard


Trottier Observatory and Science Courtyard

Trottier Observatory and Science Courtyard

Trottier Observatory and Science Courtyard


Trottier Observatory and Science Courtyard

Trottier Observatory and Science Courtyard

Trottier Observatory and Science Courtyard


Trottier Observatory and Science Courtyard

@ SFU

Trottier Observatory and Science Courtyard

@ SFU


Trottier和SFU的视野被超越,因为庭院变成了一个引人入胜的、有意义的、概念丰富的空间,有意识地激发了人们对科学、自然和夜空的好奇心,其规模是以前无法预见的。当星夜盛会举行时,来自温哥华大都会的人们会上山体验夜空景观。它超越了所有的期望,将继续成为SFU未来公共科学探索的重要空间。
The Trottier’s and SFU’s vision was exceeded as the Courtyard became an engaging, meaningful and conceptually rich space with intentional experiences for inspiring curiosity in science, nature and the night sky at a scale previously unforeseen. When Starry Night events are held, people from all over metro Vancouver make their journey up the mountain to experience the night sky landscape. It has surpassed all expectations and will remain a significant space at SFU for future public scientific exploration.

Project website: pwlpartnership.com/case-studies/trottier-observatory-science-courtyard

专家:霍华德;洛恩·特罗蒂埃
Prime Consultant/ Landscape Architects: PWL Partnership Landscape Architects Inc.
Sub-Consultants
Architect: Kasian
Electrical Engineer: Integral Group
Mechanical Engineer: Integral Group
Structural Engineer: Bush, Bohlman & Partners LLP
Contractor: Westpro Infrastructure
Specialist: Ian McLennan
Specialist: Howard & Lorne Trottier

Project + Image Copyright: PWL Partnership Landscape Architects Inc. + SFU Creative Services

Project location: 643A Science Rd, Burnaby, BC

Design year: 2013-2014

Year Built: 2014-2015

Manufacturer of urban equipment: Landscape Forms, LumenPulse, TDH Experiential Fabricators

以上内容来自「landezine」,感谢快乐的小浮点整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
特罗蒂埃天文台和科学院