景观视频教程

Waller Park

景观 / 公共空间 2020-10-21 12:27 © 作品由「快乐的angel」上传,最终解释权归作者所有 快乐的angel

Waller Park

Architect: BAR Architects
Location: 95 Laguna St, San Francisco, CA 94102, USA | View Map
Project Year: 2016
Category: Commercial Landscape

Residential Landscape

Parks/Gardens

Waller Park

Waller Park

Waller Park

Waller Park

Waller Park

Waller Park

距离繁华的市场街仅几步之遥,Alta Laguna是一个占地6英亩的建筑群,位于旧金山市中心。该规划将330个市场价格单元、110个适合LGBT的高级单元、各种公共空间、一个社区花园和一系列面向居民的私人法庭,组成了一个雄心勃勃的计划。MSLA与社区团体和旧金山规划部门广泛合作,开发设计。
Just steps from bustling Market Street, Alta Laguna is a six-acre complex located in the heart of San Francisco. The site plan stitches together an ambitious program of 330 market rate units, 110 LGBT-friendly senior units, various public spaces, a community garden and a series of private courts for residents. MSLA worked extensively with neighborhood groups and the San Francisco Planning Department to develop the design.

沃勒公园是该开发项目的主要公共干道,并作为一个城市步行长廊横跨综合体。沃勒公园有一个巨大的楼梯,向下延伸50英尺。一条小巷的银杏树优雅地走下每一层。这一点,再加上树木格栅、沟渠排水沟、铺路机和家具的艺术拼贴,共同构成了公园的脊梁。
Waller Park is the main public artery of the Development and stretches across the complex as an urban pedestrian promenade. With dramatic views, Waller Park cascades 50 feet downwards with a grand staircase. An allee of Gingko trees gracefully marches down with each level. This, and the artistic collage of tree grates, trench drains, pavers and furnishings are knitted together to form the spine of the park.

有了地下停车场,大部分景观都在结构上。地下停车场被压到地面以下6英尺,以支撑悬臂式铺面,以及松散多孔土壤的广阔环境,使银杏林世代繁衍。
With below grade parking, most of the landscape is on structure. The underground parking structure was depressed six feet below finish grade to support cantilevered paving and an extensive environment of uncompacted and porous soils allowing the Gingko grove to thrive for generations.

The design challenges the mentality of the ‘disposable landscape’ so commonly adopted in cities.

Whereas many city trees suffer and must be replaced frequently due to deficient soils for healthy root growth, Waller Park provided an alternative mentality.

这座宏伟的楼梯充满了公民精神,为人们提供了一个不断变化的城市景观。楼梯北面是一系列阶梯式体育场座位、广场和钟楼。这些建筑体现了一个新的公共空间,一个欢迎,庆祝,并为社区提供休息的地方。在遗址的南部边缘,一系列的生物墙种植园捕捉并清理场地的雨水。这一设计融合了创新的方式,为住宅开发和社区带来了广泛的便利设施,帮助将一个曾经受到破坏的地区变成一个安全、繁荣的社区。
The grand staircase is civic-spirited, offering ever changing views of the city below. North of the staircase is a series of terraced stadium seats, plazas and belvederes. These structures are expressions of a new public space, one which welcomes, celebrates, and provides places of respite for the community. On the southern edge of the site, a series of bioswale planters capture and clean the site’s stormwater. The design integrates innovative ways to bring a wide range of amenities to the housing development and community, helping to transform a once-blighted area into a safe, thriving neighborhood.

*This project was completed by MSLA

本文转自 Archello http://archello.com/project/waller-park
设计师 | 中国
Waller Park