景观视频教程

Leamthong Coperate

景观 / 公共空间 2020-10-21 11:24 © 作品由「double S」上传,最终解释权归作者所有 double S

Leamthong Coperate

Architect: PHTAA Living Design
Location: Bangkok, Thailand | View Map
Project Year: 2019
Category: Commercial Landscape

Leamthong Coperate

Leamthong Coperate

Leamthong Coperate

Leamthong Coperate

Leamthong Coperate

Leamthong Coperate

Leamthong Coperate

Leamthong Coperate

Leamthong Coperate

Leamthong Coperate

莱姆通公司是一家成熟的泰国家畜及相关食品工业公司,成立之初主要生产黄麻米袋,目前专注于动物饲料、牲畜、食品和包装。为了改善员工的工作环境,PHTAA被要求翻修位于Nakorn Pathom Phutthamonon sai 5的LCG工厂。
Laemthong Corporation is a well-established Thai livestock and related food industry company, which was founded to produce jute rice bags and nowadays focuses on animal feed, livestock, food products and packaging. To enhance the working environment for their personnel, PHTAA was asked to renovate their LCG factory at Phutthamonthon sai 5, Nakorn Pathom.

建筑师首先考虑的是如何利用两栋楼之间未充分利用的空间(A栋楼:办公楼和生产楼,B栋楼:食堂和工人设施)。这个空间主要是早晚使用的装载区,但在中午是免费的。解决方案是创造一个隐蔽的庭院空间,作为一个会议区和工作人员午餐和休息区。以前行政人员和工厂员工在不同的食堂用餐。将食堂与新建成的庭院旁边的B栋楼相结合,员工可以在B栋楼内和新的空间里混在一起,打破了公司的等级制度。
The first consideration for the architect was how to utilize an underused space between two buildings (Building A: office and production, and Building B: canteen and worker’s facilities). The space was primarily a loading zone used in the morning and evening, but free during the middle of the day. The solution was to create a sheltered courtyard space which would act as a meeting zone and area for staff to lunch and take breaks. Previously the administration staff and factory staff dined at different canteens. Combining the canteens to Building B, next to the newly made courtyard, allows staff to mingle both inside Building B and in the new space, and breaks down the company hierarchy.

庭院空间中的高侧窗结构采用垂直的10毫米厚铝翅片,这些铝翅片的角度不同,使表皮在不透明性方面发生变化,形成有节奏的波浪状图案。改变角度也能让这堵墙更有效地抓住微风。屋顶在视觉上是相似的,它使用了20毫米的不透明度聚碳酸酯板,分三个不同的层次来分散庭院的照明。两个带树木的花盆盒作为庭院的中心,并在休息时间为工作人员提供座位。
The structure of the clerestory in the courtyard space uses vertical 10 mm thick aluminum fins which vary in angle to make the skin change in opacity from open to closed in a rhythmic wave-like pattern. Changing angles also allows this wall to catch the breeze more efficiently. The roof is visually similar in that it uses 20 mm graded opacity polycarbonate sheets of three different levels to diffuse the lighting in the courtyard. Two planter boxes with trees act as a central focus to the courtyard and provide seating for staff during break times.

第二个变化是在B栋楼的入口处,那里建了一个平台,给员工一个休息或吃午饭的空间。10毫米折叠钢平台由薄钢柱支撑,不会中断建筑立面和楼梯的水平线,给人一种漂浮的感觉。
The second change was at the entrance to Building B where a platform was built to give staff a space on which to take a break or eat lunch. The 10 mm folding steel platform is supported by thin steel columns which do not interrupt the horizontal lines of the building facade and stairs and give it the feeling that it is floating.


最后,A栋二楼的窗户用水平纤维水泥百叶窗进行了遮挡,这样可以让大楼内的工作人员直接看到大楼前面的绿地,但可以屏蔽绿地之外繁忙的道路。通往二楼的一个新的外部楼梯位于H型钢横梁上,保留了工厂的工业感。

Finally, the windows on the second floor of Building A were screened with horizontal fiber cement louvres angled in such a way to allow staff inside the building to view the green space immediately in front of the building but screen the busy road beyond the green space. A new external staircase to this second floor rests on a steel H beam, retaining the industrial feel of the factory.

本文转自 Archello http://archello.com/project/laemthong-corporation
设计师 | 中国
Leamthong Coperate