景观视频教程

JCU Central Plaza

景观 / 公共空间 2020-10-12 10:01 © 作品由「zyj98131」上传,最终解释权归作者所有 zyj98131

JCU Central Plaza

Architect: Cox Architecture
Location: Townsville QLD, Australia | View Map
Project Year: 2020
Category: Parks/Gardens

JCU Central Plaza

JCU Central Plaza

JCU Central Plaza

JCU Central Plaza

JCU Central Plaza

JCU Central Plaza

JCU Central Plaza

詹姆斯库克大学(JCU)汤斯维尔校区的中央广场是一个休息和放松、相互交流想法或举办大型团体聚会的地方,是学术和社交中心。
A place to pause and relax, bounce ideas from one to another, or host large group gatherings, the Central Plaza at James Cook University’s (JCU) Townsville campus is an academic and social hub.

该建筑于2020年开放,位于大学中心,是校园内更广泛发展的催化剂。引人注目的树冠与相邻的Wadda Mooli溪、大型活动草坪、水景和连接通道相得益彰。
Opened for O-week 2020, the structure sits at the centre of the University and is the catalyst for wider developments within the campus. The dramatic canopy is complemented by its engagement with the adjacent Wadda Mooli Creek, a large event lawn, a water feature and connecting pathways.

COX Director, Richard Coulson "This relatively small project has a delightful complexity that seeks to capture the University’s ambitions for engagement in the tropics."

考克斯从两个相互连接但相对的锥形拱顶发展出屋顶天篷,创造出一个优雅、流畅和空间复杂的令人难忘的空间。拱腹由479个独立的印刷穿孔板构成。这项创新的工作与弯曲的屋顶形式,镜面不锈钢屋顶支撑,形成三重弯曲筋膜和现浇悬臂离模混凝土。
COX Developed the roof canopy from two connected but opposing tapering vaults, producing a memorable space that is elegant, fluid and spatially complex. The soffit is constructed of 479 individual printed perforated panels. This innovative work integrates with the curved roof form, mirrored stainless steel roof supports, formed triple curved fascia and insitu cantilevered off-form concrete.

为了扩大这一戏剧性的体积,全达摩卡艺术家梅根·科普(Megan Cope)开发了一个二维作品,有效地覆盖在三维的天篷拱腹上。这幅名为《洪水之后》的艺术作品是科普水淹景观系列的一部分,它展示了随着时间的推移,环境、身份、地貌和地图是如何交织在一起的。洪水过后,利用汤斯维尔海岸线的旧军事地图,探索海平面随时间的上升及其与气候变化的关系。
Amplifying this dramatic volume, Quandamooka artist Megan Cope developed a two-dimensional work that was effectively overlayed on the three-dimensional canopy soffit. The artwork, titled After the Flood, is part of Cope’s flooded landscape series which illustrates how environment, identity, geomorphology and mapping are interwoven over time. Using old military maps of the Townsville coastline, After the flood explores potential sea level rises over time and their connection to climate change.

Member for Thuringowa, Aaron Harper, "The design, finishes and landscaping all channel the natural beauty and urban identity found in our part of the world. Students will love Central Plaza."

设计与大学的历史、教学和学习紧密相连。在设计中有一个微妙的暗指JCU的纹章,它反映了“八个银色和蓝色的巴里波浪在灿烂的太阳上”—从八个银色/白色的波浪带中可以看到,蓝色在阳光的强烈照射下。建筑的几何结构严谨,反映了科学、医学和工程学科,其有机性质代表了人文学科。
The design connects to the University’s history, teaching and learning. There is a subtle allusion to JCU’s coat of arms in the design reflecting “Barry Wavy of Eight Argent and Azure on a Sun in Splendour” – seen in the eight wavy bands of silver/white with blue behind a sun of dramatic rays. The rigours of the structure’s geometry reflect the science, medicine and engineering subjects with its organic qualities representing the humanities.

JCU Vice-Chancellor Professor Sandra Harding said Central Plaza will provide students with an enhanced campus experience.

“The components of Central Plaza are arranged and aligned along the Magnetic Island Axis, which runs through the heart of the campus.”

“This axis links key components of the James Birrell-designed campus including the Eddie Koiki Mabo Library and our connection to the Townsville University Hospital.”

Member for Townsville, Scott Stewart, "These sorts of additions create a real identity for a campus, and by doing so you’re helping to boost enrolments, both from our region and overseas.'

本文转自 Archello http://archello.com/project/jcu-central-plaza
设计师 | 中国
JCU Central Plaza