景观视频教程

Anaha Residential Tower Landscape

景观 / 公共空间 2020-9-28 13:10 © 作品由「超凡脱俗」上传,最终解释权归作者所有 超凡脱俗

Anaha Residential Tower Landscape

Architect: Solomon Cordwell Buenz (SCB) Architecture | Planning

Benjamin Woo Architects
Location: Honolulu, HI 96814, USA | View Map
Project Year: 2017
Category: Residential Landscape

阿纳哈——夏威夷语中的“光的反射”被设计成捕捉和反射太平洋的光,以及火奴鲁鲁变化多端的天空。这个多户住宅项目位于沃德村开发区内,以夏威夷本土植物和传统为基础,向檀香山的自然美景和历史致敬。
Anaha — “reflection of light” in the Hawaiian language — was designed to capture and reflect the light of the Pacific Ocean as well as the dramatic and ever-changing sky in Honolulu. Set within the Ward Village development, this multi-family residential project is informed by native Hawaiian plants and traditions, paying homage to the natural beauty and history of Honolulu.

阿纳哈的长轴垂直于海岸线,以保护从毛卡(夏威夷山脉)到马凯(海)的视线。在一楼,石材饰面的细微差别-从灌木锤击到磨光的克雷米诺石铺面-显示出波浪图案。这种铺砌方式在开放空间的多个层次上进行镜像和重复,在垂直和物质上连接场地。
Anaha is oriented with its long axis perpendicular to the shoreline to preserve sight lines from mauka (mountains in Hawaiian) to makai (sea). At the ground floor, subtle differences in stone finish — from bush-hammered to honed Cremino stone paving — reveal a wave pattern. This paving is mirrored and repeated across the multiple levels of open space, connecting the site vertically and materially.

一系列的梯田和坡道交织在一个反射池中,最终形成了皮科壁炉。Piko在夏威夷语中是肚脐的意思,是生命开始的地方,是和平与安宁的象征。建造壁炉和反射池是夏威夷最大的活墙。它以8000多种本地植物为特色,通过玻璃窗将内部和外部大厅空间连接起来。
A series of terraces and ramps weaves through a reflecting pool, which culminates in the piko firepit. Piko is the Hawaiian word for the navel, where life begins, and is a symbol of peace and tranquility. Framing the firepit and reflecting pool is the largest living wall in Hawaii. Featuring more than 8,000 native plants, it connects the interior and exterior lobby space, moving through the glazing.

灵感来自檀香山海滩的潮汐和波浪图案,建筑顶部的游泳池平台以模仿珊瑚生长模式的起伏梯田为特色。在甲板的尽头,一个透明的底部游泳池向大海延伸,展现了从下面经过的繁华都市生活。
Inspired by the tides and wave patterns of the beaches of Honolulu, the pool deck at the top of the building features undulating terraces that mimic coral growth patterns. At the end of the deck, a transparent-bottom lap pool extends out toward the ocean, revealing the bustling city life that passes below.

本文转自 Archello http://archello.com/project/anaha-residential-tower-landscape
设计师 | 中国
Anaha Residential Tower Landscape