景观视频教程

Room in the Landscape

景观 / 公共空间 2020-9-27 15:14 © 作品由「子林」上传,最终解释权归作者所有 子林

Room in the Landscape

Architect: ŠÉPKA ARCHITEKTI
Location: Modrava, Czechia | View Map
Project Year: 2010
Category: Parks/Gardens

Room in the Landscape

Room in the Landscape

Room in the Landscape

Room in the Landscape

Room in the Landscape

Room in the Landscape

Room in the Landscape

Room in the Landscape

Room in the Landscape

Room in the Landscape

以“房间”的形式划分景观空间是对莫德拉瓦市政府和萨姆瓦国家公园管理局的要求作出的反应,该公园预计将创建几个休息场所,并为萨姆瓦的游客提供信息。第一个房间位于莫德拉夫斯克河和罗克兰斯克河交汇处,维德拉河就是从这里产生的。莫德拉瓦的独特景观是在这些吸引游客的地方采用非传统方法的邀请。
The demarcation of space in the landscape in the form of a ‘room’ reacts to the request of the municipality of Modrava and the Administration of the Šumava National Park which anticipates the creation of several rest places with information for tourists in the Šumava. The first room is located at the confluence of the Streams Modravský and Roklanský, from which the River Vydra is created. The exceptional landscape of Modrava is an invitation to an untraditional approach in the work on these places attractive to tourists.

休憩地的结构代表了平台的走道,灵感来自树叶的植物形态。三角形的形式创造了一个结构坚固,这不需要进一步的横向支撑。整个结构分为两个正方形和九个三角形,因此单个部件可以由通常销售的2×3m的格栅片制成。叶片不固定在表面上,只放置在表面上,不规则的部分通过九个独立的支撑件进行平整,允许调整。在叶子的周围,放置了两块透明的玻璃板,作为信息面板。在格栅表面的走道上,摆放着椅子和桌子,与树叶的形状一起完成了“客厅”的感觉。
The structure of the place of repose represents the walkway of the platform inspired by the vegetal form of a leaf. The triangular form creates a structural solidity, which does not require further transverse bracing. The whole configuration is divided into two squares and nine triangles so that the individual parts could be produced from the commonly sold grating pieces of 2 x 3m. The leaf is not anchored to the surface but only placed on it, with the irregularity being evened out by nine independent braces, allowing adjustability. Along the perimeter of the leaf, two transparent glass tablets have been placed, which will serve as information panels. On the walkway of the grating surface, chairs and tables have been placed, which complete along with the shape of the leaf the feeling of a ‘living room’.

景观中的房间是一种考虑景观开始和结束的地方,相反,个人在那里为自己划定自己的领地。这个边界因为不是标准的分隔空间,所以故意没有明确定义。我们觉得我们正在步入一个不同的东西,而仍然被场景包围。即使是玻璃板也没有在我们和自然之间形成一道独特的屏障。因此,个人会接触到一种感觉,这种感觉应该能模拟客厅的舒适感,但这仍然是景观的一部分。
The room in the landscape is a kind of consideration of where the landscape begins and ends and the opposite, where the individual delimits his/her territory for himself/herself. This border since it is not a standard delimited space is purposely not clearly defined. We feel that we are stepping into something different while being still surrounded by the scene. Not even the glass tablets form a distinctive barrier between us and nature. The individual is thus exposed to a feeling, which should simulate the comfort of a living room which is however still part of the landscape.

整个项目从一开始就与供应商和结构工程师密切合作进行设计。由于这些都是在车间生产的元件,所以只需将单个零件组装起来,就可以在一天之内将它们组装在一起。最终的平台被焊接成两部分-因为运输的可能性,也因为它的锌涂层。
The entire project was from the beginning designed in close cooperation with the supplier and a structural engineer. Thanks to the fact that these are elements produced in a workshop, it was possible to bring only the individual parts and subsequently assemble them together during a single day. The resultant platform was welded into two pieces – because of the possibility of transport but also because of its zinc coating.

本文转自 Archello http://archello.com/project/room-in-the-landscape
设计师 | 中国
Room in the Landscape