景观视频教程

Armentières广场

景观 / 居住环境 2021-11-22 08:41

Armentières广场
Armentières Squares

“城市规划的大问题不再是占据阿尔贝蒂的问题,而是知道如何选择一个城镇的建设地点,更多的是知道我们将如何通过几个项目来继承从现在起所有与城市改造有关的土地”*在Armentières,这个问题之所以重要,是因为分层和残酷的并置造成了动荡的历史。在我们看来,为了在历史中发现这个项目,该遗址可以允许以现代方式,以翻版的风格创造一个地方。因此,该项目围绕着两个基本点:站点作为基础,以及它作为调节思想的使用。
“The great question of town planning is no longer the one that occupied Alberti, to know how to choose a site where the town will be built, as more that of knowing how we will manage to inherit through a few projects sites which are from now on all concerned by the urban transformation of territories” * Here in Armentières, this question is essential because of the turbulent history caused by stratifications and brutal juxtapositions.It seems to us that in order to found the project in history the site could allow to invent a place in a contemporary way, in the style of a palimpsest. Thus, the project turns around two fundamental points : the site as foundation, and its usages as regulating ideas.

Armentières Squares

© Max Lerouge

Armentières Squares

© Max Lerouge

Armentières Squares

© Max Lerouge

Armentières Squares

© Max Lerouge

Armentières Squares

© Max Lerouge

Armentières Squares

© Max Lerouge

Armentières Squares

© Max Lerouge

Armentières Squares

© Max Lerouge

Armentières Squares

© Max Lerouge

Armentières Squares

© Max Lerouge

Armentières Squares

© Max Lerouge

Armentières Squares

© Max Lerouge

Armentières Squares

© Max Lerouge

Armentières Squares

© Max Lerouge

Armentières Squares

© Bruel Delmar

Armentières Squares

© Bruel Delmar

戴高乐将军广场由旧的主广场、市政厅前面和战争纪念馆组成。它通过线条和石头地板找到了统一。与之相对应的是,圣瓦斯特广场位于戴高乐广场和老里斯河床之间。它同时被认为是一个广场和一个花园,被称为“花园广场”。从城市框架到住宅小区公共设施,扩展小区街道系统,以完成城市网格化。
The General de Gaulle square is recomposed by uniting the old main square, the front of the town hall and the war memorial. It finds its unity through its lines and its stone floor. In counterpoint, Saint Vaast Square is articulated between Général de Gaulle square and the old Lys riverbed. It is thought of simultaneously as a square and a garden grouped together in the name of “garden-square”. From the urban framework to the blocks housing public facilities, the street system of the quarter is extended in order to complete the urban meshing.

三条宽坡道的横向和形状被重新定向到老Lys河床,使我们能够在广场和未来绿道之间建立关系。因此,这些用途被重新调整:市场和商店、长廊、儿童游乐场、咖啡馆露台,都是根据规模和与赋予城市空间节奏的大型建筑相匹配的地方来组织的:市政厅及其钟楼、教堂、战争纪念馆、维瓦特剧院。
The transversality and the shaping through three wide ramps is redirected towards the old Lys riverbed and allow us to build a relationship between the square and the future greenway. The uses are thus realigned : market and shops, promenades, children’s playground, café terraces, are organised according to the scales and the places fitting in with the large buildings that give rhythm to the urban space : the Town Hall and its belfry, the Church, the war memorial, the Vivat theatre.

*Sébastien Marot, L’art de la mémoire, le territoire et l’architecture, LE VISITEUR, n∞4, 1999

Project: Général de Gaulle Square and Saint Vaast Square
Landscape architecture: Atelier des paysages Bruel-Delmar (contact@brueldelmar.fr)
Location: Armentières / Nord (59) / France
Commissioned by: Lille Métropole Communauté Urbaine
Area: 30 000m≤ (public space design)
Cost: EUR6.6 M
Design & Implementation period : 2008-2010
Photos: Max Lerouge & Atelier de paysage Bruel-Delmar
Text: Atelier de paysages Bruel-Delmar

Project Team :
Atelier de Paysage Bruel-Delmar – landscape architects
Urbatec – Roads system and urban public utilities
G. Pilet – Lighting engineer

以上内容来自「landezine」,感谢二年级的小渣渣整理供稿,如有侵权请联系删除,查看原文
Armentières广场