景观视频教程

URBAN ELEVATORS IN CONCEPCIÓN BENITEZ STREET, PAMPLONA

景观 / 公共空间 2020-10-19 08:28 © 作品由「天海蓝蓝521」上传,最终解释权归作者所有 天海蓝蓝521

URBAN ELEVATORS IN CONCEPCIÓN BENITEZ STREET, PAMPLONA

Architect: AH ASOCIADOS
Location: Travesía Concepción Benítez, 4, 31009 Pamplona, Navarra, Spain | View Map
Category: Transports

URBAN ELEVATORS IN CONCEPCIÓN BENITEZ STREET, PAMPLONA

URBAN ELEVATORS IN CONCEPCIÓN BENITEZ STREET, PAMPLONA

URBAN ELEVATORS IN CONCEPCIÓN BENITEZ STREET, PAMPLONA

URBAN ELEVATORS IN CONCEPCIÓN BENITEZ STREET, PAMPLONA

URBAN ELEVATORS IN CONCEPCIÓN BENITEZ STREET, PAMPLONA

URBAN ELEVATORS IN CONCEPCIÓN BENITEZ STREET, PAMPLONA

URBAN ELEVATORS IN CONCEPCIÓN BENITEZ STREET, PAMPLONA

埃查瓦科伊兹社区与潘普洛纳其余地区的城市可达性的旧需求是本项目的主要目标之一,该项目还与
The old demands for urban accessibility of the Echavacoiz neighborhood with the rest of Pamplona was one of the main objectives of this project that also creates a pedestrian link with the

University campus

使上层长廊与下层埃洛兹河人行道保持连续性。匝道和电梯的混合干预,将边缘的公共空间联系起来,增加了行人和骑自行车的人的流动性,赋予了该地区一种身份元素。
giving continuity to the upper promenade with the lower Elorz river walkway. A mixed intervention of ramps and elevators that ties marginal public spaces increasing the mobility of pedestrians and cyclists to endow the area with an element of identity.

康塞普西翁·贝尼特斯街的地形形态,落差约30米,形成了一系列建筑屏障,阻止并阻碍了居住在不同平台上的60年代630户居民的活动。居住在那里的大约1745名居民在日常出行或使用公共交通工具、保健中心或购买基本用品时长期存在问题。
Due to its topographic configuration, with a drop of approximately 30 meters, the environment of Concepción Benítez Street presents a series of architectural barriers that prevent and hinder the movement of people living in a group of 630 homes from the sixties arranged on different platforms. The approximately 1,745 inhabitants who live there have had long-standing problems when making their daily movements or accessing public transport, the health centre or making basic purchases.

设计的重点不仅在于两个垂直的沟通元素和几个走道的安排,而且还寻求增强以前的边缘露台作为交汇点提供的可能性,作为一个社区空间,城市家具和植被被安排在一起,以整合公园和城市。两部电梯都有相同的设计和形象,以一种明显随机的方式适应景观,但建议在预制混凝土墙和小面积的停留和步行之间设置一条对角线路径。这些垂直元素的存在并不是为了强加自己,也不是为了改变这个区域的形象,而是为了与这个地方对话,作为用户的视觉参考。
The design is not only focused on the arrangement of two vertical communication elements and several walkways but also seeks to enhance the possibilities offered by former marginal terraces as a meeting point, as a community space where urban furniture and vegetation is arranged to integrate park and city. Both elevators have the same design and image to fit themselves in the landscape in an apparently random way but suggesting a diagonal path that zigzags between prefabricated concrete walls and small areas to stay and walk. The presence of these vertical elements does not want to impose itself, nor alter the image of the area, but rather dialogue with the place and serve as visual references for users.

该项目把赌注放在所有元素的简单性上,使它们不受任何公式的束缚,这些公式意味着过多的手续或多个施工细节。城市特色的主角是延伸在电梯面板中的踏步墙,坚固而重要的元素支撑着一条长长的金属走道。
The project bets on the simplicity of all its elements, freeing them from any formula that implies an excess of formalities or multiple construction details. The protagonists of the urban feature are the stepping walls that are extended in the elevator panels, robust and significant elements that hold a long metallic walkway.

无障碍通道是一个垂直的混凝土面板的混合体,作为一个垂直的要求,一个技术走道设置了水平对位,一个轻型桥梁诞生在电梯玻璃立面,在旧的预制墙中找到新的支撑。
The accessible path is a mixture of vertical, concrete panels used as a vertical claim with a technological walkway that sets the horizontal counterpoint, a light bridge born in the elevator glass facade which finds new support in the old precast walls.

冷静和包容的城市干预使该地区充满活力,白天有新的景观,夜间有新的照明,加强了上下房屋之间的流动性,也促进了交叉流动。垂直元素似乎是从过去,从以前的城市设计特点,从绿色空间和预制墙。相反,这些小木屋和走道被视为科技元素,赋予了这个地方未来的抱负。
The sober and inclusive urban intervention gives vitality to the area, new views during the day and new lighting during the night, and strengthens mobility between up and down housing, facilitating cross movements too. The vertical elements seem to emerge from the past, from the previous urban design features, from the green space and from the prefabricated walls. On the contrary, the cabins and walkways are presented as technological elements that endow the place with future aspirations.

Architects: ah asociados:

Miguel A. Alonso del Val, Rufino J. Hernández Minguillón, Marcos Escartín Miguel, Mikel Zabalza Zamarbide

Situation: Pamplona (Spain)

Collaborator: Patricia Biain Ugarte

Engineering: ED Ingeniería (Facilities), Eduardo Ozcoidi Echarren (Structure), Michel Aldaz García-Mina (building surveyor)

Developer: Ayuntamiento de Pamplona

Photographer: Rubén P. Bescós

本文转自 Archello http://archello.com/project/urban-elevators-in-concepcion-benitez-street
设计师 | 中国
URBAN ELEVATORS IN CONCEPCIÓN BENITEZ STREET, PAMPLONA