景观视频教程

Mr. Barrett’s Garden

景观 / 公共空间 2020-10-12 08:42 © 作品由「天海蓝蓝521」上传,最终解释权归作者所有 天海蓝蓝521

Mr. Barrett’s Garden

Architect: Daniel Zamarbide | BUREAU
Location: Geneva, Switzerland | View Map
Project Year: 2019
Category: Parks/Gardens

Mr. Barrett’s Garden

Mr. Barrett’s Garden

Mr. Barrett’s Garden

Mr. Barrett’s Garden

Mr. Barrett’s Garden

Mr. Barrett’s Garden

Mr. Barrett’s Garden

Mr. Barrett’s Garden

Mr. Barrett’s Garden

Mr. Barrett’s Garden

在莱曼湖上有一个巨大的私人和美丽的地方,可以俯瞰雄伟的阿尔卑斯山。我们称之为投资网站的虚构人物是巴雷特先生,他是1963年约瑟夫·洛西(Joseph Losey)电影《仆人》(The Servant)的特别看管人。
There is a vast private and beautiful site, a plot on the Leman Lake, looking towards the majestic Alps. The fictional character that we have called to invest our site is Mr. Barrett, the particular caretaker of the 1963 Joseph Losey’s film The Servant.


这个私人委员会的主要目的是设计一个花园,在实现这一花园时,开始就同一地块进行第二次干预对话,即修缮一间小屋,巴雷特先生的花园房子。那花园与房子呈现出某种空间对比,就像小屋的内部是垂直的,“分段”和相当适度的规模,花园提供了丰富的开放水平区域的经验,精心围在植物。

The primary purpose of this private commission was to design a garden that, during its realization, started to dialogue with a second intervention on the same plot, the renovation of a chalet, Mr. Barrett’s house.The garden presents some sort of spatial contrast with the house; as much as the interior of the chalet is vertical, “sectional” and quite modest in its dimensions, the garden offers an experience of diverse open horizontal areas delicately enclosed by plants.

The garden, a place where to live outside with very different atmospheres, is thought as gradient flow towards the horizontality of the lake waters.


小屋打开了这个序列,它的白话和内向的性格。在它前面,它的方向是西方,草原是一个亲密的,相当封闭的空间,演变为一个重要和令人印象深刻的现有核桃树。花园的这一部分很简单,为树留出了空间。通过一些边疆种植,它的目的是创造一种绿色的室内感觉。主楼将两部分清晰地衔接,转向东园,开发了一种较低的种植策略,慷慨地向岸边开放壮丽的景色,最后一刻,湖面平台。花园的经验减轻了原有建筑(小屋和主屋)的某种沉重。

The chalet opens the sequence, with its vernacular and introverted character. In front of it, orientated to the west, the prairie is an intimate and rather enclosed space that evolves around an important and impressive existing walnut tree. This part of the garden very simply leaves space for the tree. With some border planting, it aims to create with time a feeling of green interiority. The main house articulates the two parts and turns to the east garden, which develops a rather low planting strategy and generously opens to the magnificent view towards the shore and the final moment, the platform on the lake. A certain heaviness of the existing architecture (chalet and main house) is lighten by the experience of the garden.

整个花园被建筑元素所点缀:平台、长凳、照明、一个盖子、一个稍高的菜园和一个桑拿浴室。所有这些元素都经过了细致的处理和结构上的精心设计,与地面和种植的花园建立了一种特殊的关系,其中一些元素漂浮在植物上,以便始终能从远处看到山脉。
The whole garden is punctuated by architectural moments: platforms, benches, lighting, a cover, a slightly elevated vegetable garden and a sauna. All of these elements have been treated with delicacy and a structural care to establish a special relation to the ground and to the planted garden, some of them floating over the plants in order to always offer a long-distance view to the mountains.

总体设计策略的灵感来自罗伯托·伯勒·马克思的卡瓦内拉斯花园,将植物群、颜色和大气集中在圆形内表面。这个这种方法创造了不同的尺度和场景,包括色彩、花卉、野生种植和蜿蜒的体验以及对花园的一般理解。在卡瓦内拉斯的例子中,伯勒·马克思与尼迈耶建筑的关系,建筑元素的几何与花圆形的组合形成了鲜明的对比。
The general design strategy is formally inspired by the Cavanelas garden of Roberto Burle Marx, concentrating plant groups, colors and atmospheres within rounded surfaces.This approach creates different scales and scenes of colors, flowers, wild planting and a meandering experience as well as a general comprehension of the garden. As in the relations between Burle Marx’s and Niemeyer’s architecture in the Cavanelas’ example, the architectural elements’ geometry contrasts with the floral rounded shape ensembles.

本文转自 Archello http://archello.com/project/mr-barretts-garden
设计师 | 中国
Mr. Barrett’s Garden