景观视频教程

Flux Farm - A Birthchild of Context

景观 / 公共空间 2020-9-28 13:12 © 作品由「超凡脱俗」上传,最终解释权归作者所有 超凡脱俗

Flux Farm - A Birthchild of Context

Location: Kota Khandeola, Haryana, India | View Map
Project Year: 2019
Category: Individual Buildings

Farms

这个地方是一个隐蔽的地方,被Aravali山脉包围着,周围的绿色植物被采石场、科塔村和ITC高尔夫球场所环绕当然。那个客户是一个高尔夫爱好者,以务农为业余爱好,希望利用这里作为周末度假之地,远离城市生活。
The site is a hide away, embraced by the Aravali Range with its greenery punctuated by quarried Rock, Kota village and the ITC golf course.The client being a golf enthusiast and having farming as a hobby, desired to use the place as a weekend getaway from his city life.

客户的概要是创建一个与周围环境融为一体的农舍。由于该场所一周只使用一次,因此装修需要最少的维护。这个地方的词汇与客户的个性产生共鸣,这是一首现代与乡村的交响乐。
Client’s brief was to create a farmhouse which would merge with its surroundings. Finishes were to have minimum required maintenance as the place would be used only once in a week. The vocabulary of the place was identified to resonate with the client’s personality - a symphony of contemporary and rustic.

The site is of 3 acres, zoning of the which has been done in three parts, Main House, Servant Quarters and the Fields.

1.5 acres allocated to the fields and 1.5 acres to the Main House with its manicured gardens and a separate annex for the servant quarters with livestock placed next to it.

The services of the whole site are located at the annex for ease of maintenance.

It’s a Flux in its varied contexts of an Urban Golf Course, a rustic village and the natural hills.

It’s a Flux between the outdoors and the indoors

It’s a Flux between the fields and manicured gardens

It’s a Flux in Structural Contrast

It’s a Flux between the Rustic and the Contemporary

It’s a Flux of Sustainability and Energy Efficiency

最优先考虑的不仅是将建筑的边界与阿拉瓦利斯的自然背景相融合,流畅地将室内与室外连接起来,还强调了建筑的简单性和纯粹的线条,同时又具有可持续性和节能性。
The foremost priority is not only the idea to merge the boundaries of the building with the natural background of the Aravalies, fluidly connecting the indoors with the outdoors, but also of highlighting constructional simplicity and pure lines while being Sustainable and Energy Efficient.

Local construction system of Steel Girder with Stone Slabs (tukdi) technique is juxtaposed with the framed concrete structure.

这种结构变化也造成了公共空间和私人空间的分离。入口门厅的公共空间、通往甲板的绘画餐厅通过钢结构和石材结构赋予了乡村气息,而底层的私人卧室和厨房则采用框架混凝土结构。为了营造出一个不间断的高尔夫球场结构,采用了相邻的两种技术相融合的结构。
The structural variation also creates segregation of public and private spaces. The public spaces of the entrance foyer, drawing dining leading up to the deck has been given a rustic feel through the Steel N Stone construction, whereas the private bedrooms and the kitchen on the ground floor are constructed using the framed concrete construction. The fusion of two construction techniques has been used to create a column-less structure to give an uninterrupted view of the neighbouring golf course.

天然材料、裸露的砖石结构和砌石结构的结合使建筑与周围的自然环境融为一体,形成了周围山丘上采石场模式的延伸。粗糙的石头、光滑的金属、木纹和毛绒饰面是室内空间的主题。
The combination of natural materials, exposed brickwork and stone masonry has been used to make the building blend harmoniously with the surrounding natural context, forming an extension to the quarry pattern on the hills that surround it. Rough Stone, Sleek Metal, Wooden Grains and Plush finishes are the talk when thinking of the interior spaces.

Sustainability and Energy Efficiency is the underlying basis of the overall design planning.

This is achieved by using passive thermal control though thermal buffering and ensuring naturally lit spaces.

我们进入一个内部庭院,这是一个缓冲空间,在流通和气候控制方面,同时继续消除内部和外部的界限。它位于西南侧,作为一个热缓冲区,与在西立面上创建的锯齿形墙一起,它投射出自己的阴影,减少并包含热量增益。庭院安装了工业风扇,这些风扇被伪装成天花板图案。这会产生空气循环,从而在室内产生自然风,从而大大降低了制冷所需的能源消耗。
We enter into an internal courtyard which is a buffer space in terms of circulation and climate control while continuing to erase the boundaries between the interior and the exterior. Located on the south west side, it acts as a thermal buffer, along with the ZigZag wall created on the west façade which castes its own shadow and reduces & contains the heat gain. The courtyard is installed with industrial fans that are camouflaged in the ceiling pattern. This generates air circulation hence creating a natural breeze through the house, in turn largely reducing the energy consumption for cooling requirement.

The minimum electricity consumption required is provided from solar power system.

Use of local material is maximised to meet the concept requirements in turn adding to the sustainability of the construction.

At the entrance itself, the surrounding golf course view is brought to focus by the framed visual axis through the Formal Drawing Room. The overall design creates uninterrupted views from all spaces in such a way that the users are able to relish the outside natural surrounding while being inside. The internal Courtyard is a span of 6x6m which is given a seamless pattern to add to the experience to the place, naturally lit in the mornings and like a lattern at night.

本文转自 Archello http://archello.com/project/flux-farm
设计师 | 中国
Flux Farm - A Birthchild of Context