景观视频教程

多伦多大学斯卡伯勒山谷路

景观 / 公园广场 2020-5-11 20:32 © 作品由「雪鹰forever」上传,最终解释权归作者所有 雪鹰forever

多伦多大学斯卡伯勒山谷路
University of Toronto Scarborough Valley Land Trail

Schollen&Company:多伦多市位于加拿大安大略省,是一个人口300万的密集城市,坐落在由20%(超过100平方公里)的城市土地组成的自然山谷走廊网络中。多伦多大学以其研究而闻名,每年在三个校区招收近9万名学生。多伦多大学斯卡伯勒校区(UTSC)位于高地溪峡谷的边缘,这是一个极其多样化和具有环境意义的地区(ESA)。设计了一条最先进的山谷小路,目的是建立从校园到山谷地带的重要连接,为连接世界一流的泛美运动设施提供关键的纽带,并在多伦多市的峡谷系统中形成数百公里的小路,包括与安大略湖海滨小径的连接,该小径沿加拿大五大湖海岸绵延3000公里。
Schollen & Company: The City of Toronto situated in Ontario, Canada is a dense urban city of 3 million people nestled in a network of natural valley corridors comprising 20 % (over 100 square km) of the City’s land. The University of Toronto, renowned for its research, enrolls nearly 90,000 students per year across three campuses. The University of Toronto Scarborough Campus (UTSC) is situated at the edge of the Highland Creek Ravine, an incredibly diverse and Environmentally Significant Area (ESA). A state-of-the-art Valley Land Trail was designed with the objective of creating a vital connection from the campus to the valley lands providing a key link to the world-class Pan American athletic facilities, as well as hundreds of kilometers of trails throughout the City of Toronto’s ravine system, including a link to the Lake Ontario Waterfront Trail which stretches 3000 km along the Canadian shores of the Great Lakes.

该项目的主要目标是建造一条高度超过26米的无障碍小径,将校园与城市沟壑系统连接起来。这条600米长的蜿蜒小径采用悬臂式木板路设计,为所有年龄和能力的人提供成熟树冠的独特体验,同时提供与高原溪谷多样的当地生态和地质相关的教育机会。
The primary goal of the project was to construct a fully-accessible trail that descends over 26 m in elevation, linking the Campus with the City’s ravine system. The 600 m long serpentine trail was designed with cantilevered boardwalks in order to provide people of all ages and abilities with a unique experience of the mature tree canopy, while affording educational opportunities related to the diverse local ecology and geology of the Highland Creek Valley.

University of Toronto Scarborough Valley Land Trail


University of Toronto Scarborough Valley Land Trail


University of Toronto Scarborough Valley Land Trail


University of Toronto Scarborough Valley Land Trail


University of Toronto Scarborough Valley Land Trail


University of Toronto Scarborough Valley Land Trail


x

The planning process employed a comprehensive engagement strategy that involved various accessibility committees, faculty and students from the University, members of the community, municipal staff, the local Conservation Authority and an Indigenous Elder. These stakeholders informed the vision for the project and provided continuous input throughout the design and construction processes.

The goal of creating a trail link that could be used by people of all abilities in an equitable manner was achieved by exceeding the requirements of the Accessibility for Ontarians with Disabilities Act (AODA) and collaborating with the accessibility committee and key stakeholders throughout the design process. To optimize accessibility, the Trail integrates unique features and design elements including a charging station for mobility devices, resting areas at key locations, a maximum longitudinal slope of 5 %, a continuous illuminated handrail and social gathering areas with integrated space for mobility devices.

University of Toronto Scarborough Valley Land Trail


x

位于欧空局内部的试验道需要采用创新的设计和施工解决方案,以尽量减少对自然环境的影响。该项目率先采用预制混凝土桥面板和预制钢下部结构,以便于模块化施工,减轻对敏感山谷景观的干扰,并根据其耐久性和自然特性选择了用于修建小道的材料。主要建筑材料包括自耐候钢、可持续来源的硬木和石头,它们补充了山谷走廊的自然美感。
The trail located within an ESA, necessitated the application of innovative design and construction solutions with the objective of minimizing impact on the natural environment. The project pioneered the use of precast concrete deck planks and pre-fabricated steel substructures to facilitate modular construction, mitigating disturbance to the sensitive valley landscape. The materials that were utilized to construct the trail were selected for their durability and natural character. Key construction materials included self-weathering steel, sustainably sourced hardwood and stone which complement the natural aesthetic of the valley corridor.

University of Toronto Scarborough Valley Land Trail

University of Toronto Scarborough Valley Land Trail

University of Toronto Scarborough Valley Land Trail


x

In order to achieve the goal of Universal Accessibility, the Trail meanders through the tree canopy at a consistent 5 % slope, suspended over the valley wall. To maintain the consistent grade and minimize impact on the ESA, the project incorporated three cantilevered structures that tower over six meters into the forest canopy. The construction of these structures employed modular prefabricated steel substructures that were craned into place and founded on helical piles that were driven five meters into the valley wall, providing a 100-year life expectancy.

University of Toronto Scarborough Valley Land Trail


University of Toronto Scarborough Valley Land Trail

University of Toronto Scarborough Valley Land Trail

University of Toronto Scarborough Valley Land Trail


x

The project included a comprehensive restoration planting plan that comprised 600 native trees, 5000 shrubs, perennials and seed mixes. The selection of plant material included species that create an “edible landscape”, as well as plants with medicinal properties as recommended by the Indigenous stakeholders. The planting pallet enhances local biodiversity and supports UTSC’s curriculum, including environmental and culinary studies. The educational value of the project is further reinforced by the creation of an amphitheater at the edge of the ravine that functions as an informal classroom to facilitate outdoor education.

x
The Valley Land Trail has become a destination within the Campus, attracting students, faculty and members of the community-at-large and affords a unique experience of the natural environment with breath-taking views over the Highland Creek Valley. The project posed unique design and construction challenges that necessitated the application of innovative solutions, modular building components, the implementation of a strategic construction process and the integration of a comprehensive restoration planting program.The Trail reinforces UTSC’s mandate to become Ontario’s most accessible and inclusive university campus and demonstrates the potential of accessible design to create unique, desirable, and memorable places that can be experienced and appreciated by all.

University of Toronto Scarborough Valley Land Trail

University of Toronto Scarborough Valley Land Trail

University of Toronto Scarborough Valley Land Trail


University of Toronto Scarborough Valley Land Trail

University of Toronto Scarborough Valley Land Trail

University of Toronto Scarborough Valley Land Trail


University of Toronto Scarborough Valley Land Trail

University of Toronto Scarborough Valley Land Trail

University of Toronto Scarborough Valley Land Trail


University of Toronto Scarborough Valley Land Trail

University of Toronto Scarborough Valley Land Trail

University of Toronto Scarborough Valley Land Trail


x

x

Short office name: Schollen & Company

Role of the office in the project: Lead Landscape Architect

Website: schollenandcompany.com

Other designers involved in the design of landscape :
– Ecologist: North-South Environmental Inc.
– Geotechnical: Geoterre Limited
– Structural: Engineer Brown & Co Engineering Ltd

Project location: University of Toronto Scarborough Campus, 1265 Military Trail, Scarborough, Toronto, Ontario, Canada

Design year: 2016/2017
Year Built: 2018/2019

本文转自 landezine http://landezine.com/index.php/2020/05/university-of-toronto-scarborough-valley-land-trail-by-schollen-and-company/
设计师 | 中国
多伦多大学斯卡伯勒山谷路