景观视频教程

沃勒公园

景观 / 公园广场 2020-5-12 11:11 © 作品由「lbb789」上传,最终解释权归作者所有 lbb789

沃勒公园
Waller Park

迈耶工作室土地建筑师:距离繁华的市场街仅几步之遥,阿尔塔拉古纳是位于旧金山市中心的一个6英亩的综合体。该地块规划将330个市场价格单元、110个对同性恋者友好的高级单元、各种公共空间、一个社区花园和一系列供居民使用的私人法庭结合在一起。MSLA与社区团体和旧金山规划部门广泛合作,开发设计。
Meyer Studio Land Architects: Just steps from bustling Market Street, Alta Laguna is a six-acre complex located in the heart of San Francisco. The site plan stitches together an ambitious program of 330 market rate units, 110 LGBT-friendly senior units, various public spaces, a community garden and a series of private courts for residents. MSLA worked extensively with neighborhood groups and the San Francisco Planning Department to develop the design.

沃勒公园是开发的主要公共动脉,作为一个城市步行长廊横跨综合体。沃勒公园俯瞰着壮观的景色,50英尺高的瀑布下有一个巨大的楼梯。一排银杏树优雅地沿着每一层往下走。这与艺术拼贴的树栅,沟渠,铺路机和家具编织在一起,形成了公园的脊梁。
Waller Park is the main public artery of the Development and stretches across the complex as an urban pedestrian promenade. With dramatic views, Waller Park cascades 50 feet downwards with a grand staircase. An allee of Gingko trees gracefully marches down with each level. This, and the artistic collage of tree grates, trench drains, pavers and furnishings are knitted together to form the spine of the park.

Waller Park


Waller Park


Waller Park


Waller Park


Waller Park


Waller Park


Waller Park


x

有了地下停车场,大部分景观都在结构上。地下停车场结构被压在完工地面以下6英尺处,以支撑悬臂式铺路和广阔的未压实多孔土壤环境,使银杏林得以世代繁衍。
With below grade parking, most of the landscape is on structure. The underground parking structure was depressed six feet below finish grade to support cantilevered paving and an extensive environment of uncompacted and porous soils allowing the Gingko grove to thrive for generations.

The design challenges the mentality of the ‘disposable landscape’ so commonly adopted in cities.

Whereas many city trees suffer and must be replaced frequently due to deficient soils for healthy root growth, Waller Park provided an alternative mentality.

大楼梯是公民精神,提供不断变化的看法,城市下面。楼梯的北面是一系列阶梯状的体育场座椅、广场和贝尔维德雷。这些结构是一个新的公共空间的表现,一个欢迎,庆祝,并为社区提供喘息的地方。在遗址的南边,一系列的生物墙种植园捕获并清理了遗址的雨水。该设计融合了创新的方式,为住宅开发和社区带来广泛的便利设施,有助于将曾经饱受摧残的地区转变为一个安全、繁荣的社区。
The grand staircase is civic-spirited, offering ever changing views of the city below. North of the staircase is a series of terraced stadium seats, plazas and belvederes. These structures are expressions of a new public space, one which welcomes, celebrates, and provides places of respite for the community. On the southern edge of the site, a series of bioswale planters capture and clean the site’s stormwater. The design integrates innovative ways to bring a wide range of amenities to the housing development and community, helping to transform a once-blighted area into a safe, thriving neighborhood.

Waller Park

Waller Park

Waller Park


Waller Park

Waller Park

Waller Park


x

x

Short office name: MSLA

Role of the office in the project: Landscape Architecture

Website: ms-la.com

Other designers involved in the design of landscape: WOLF Architecture, BAR Architects, Van Meter Williams Pollack, Santos Prescott and Associates, Sherwood Engineers

Project location: Laguna Street, San Francisco, CA

Design year: 2012

Year Built: 2015

本文转自 landezine http://landezine.com/index.php/2020/03/waller-park-by-msla/
设计师 | 中国
沃勒公园