景观视频教程

亚皆老屋

景观 / 居住环境 2020-5-12 06:10 © 作品由「哖華耗尽」上传,最终解释权归作者所有 哖華耗尽

亚皆老屋
Argyle House

XWD Studio: The balance between richness of species and minimising built structure to create enduring spaces makes it an exemplar for modern suburban life.

景观通过房屋编织而成,创造出一系列隐秘的私人空间和房间,将个人生活空间分隔开来。其目的是每个空间都能在室内和花园空间内创造出景观和亲密感。
The landscape weaves its way through the house creating a secluded series of intimate spaces and rooms that separate the individual living spaces. The intention is that each space creates views and intimacy from both within the house and when within the garden spaces.

该花园试图创造一个温和的浮雕从建筑与软有机形式和植物的折衷组合创造一个丰富和多样的环境。植物调色板包括新西兰本土植物,与可食性,玫瑰和热带植物混合,创造一个不断变化,但从不同的看法常青的喜悦。丰富的植物收藏借鉴了庭院作为色彩、香味和水果绿洲的传统。它使用这一概念,以允许一个更丰富的材料范围比传统的结合在新西兰花园。这个更广泛的调色板旨在创造一种感觉,空间已经分层和园丁随着时间的推移,而不是人为的。这一术语旨在创造一种永恒的感觉,一个独立的花园常常以一种设计师花园有时无法达到的方式捕捉到这种感觉,常规的种植模式被破坏性的时刻打断,在这种时刻,一朵意外的玫瑰被放置在一片郁郁葱葱的叶子上,使花园充满了人性化。
The garden seeks to create a gentle relief from the architecture with soft organic forms and eclectic combinations of plantings to create a rich and diverse environment. The plant palette includes native New Zealand plants, blended with edibles, roses and tropical plants to create a changing but evergreen delight from the various views. The rich collection of plants draws on the tradition of the courtyard as an oasis of colour, scent and fruits. It uses this concept to allow a richer range of material than would traditionally be combined in a New Zealand garden. This broader palette aims to create a sense that the space has been layered and gardened over time rather than contrived. This in term is intended to create a sense of timelessness that an individuals garden often captures in a way a designer garden can sometimes fail to achieve, regular patterns in planting were interrupted with disruptive moments where an unexpected rose is placed against a lush leaf imperfections that humanise the garden.

photos: Carme Aguayo

Argyle House

Argyle House

Argyle House


Argyle House

Argyle House

Argyle House


Argyle House

Argyle House

Argyle House


Argyle House

Argyle House

Argyle House


Argyle House

Argyle House

Argyle House


Argyle House

Argyle House

Argyle House


Argyle House

Argyle House

Argyle House


Argyle House

Argyle House

Argyle House


Argyle House

Argyle House

Argyle House


Argyle House

Argyle House

Argyle House


The architectural elements of the garden avoid the straight line so the soft organic nature provides a Yin to the clean shapes of the house with the exception of the front path which pulls the central corridor that runs through the home out into the garden to the front gate. Every courtyard follows a different pattern and quirk which also helps to create the intimacy one feels when connected with the human hand. That said the views from within the central corridor, the individual rooms and the spaces themselves are considered in all direction as are the moments of colour considered to rather than bloom in a moment of time to other a constantly changing experience as season passes.

The selection of local stone allows the forming of complex organic shapes within the geometric spaces and the ability to cover impervious areas as needed while making space, cracks, crevices for planting where ever an opportunity allows.

Where the house connects with the sea and opens out the complexity is removed and replaced with simple large brushstrokes of natives that are common to the coastal harbour the sit beside and the individual is removed from the experience of the garden and replaced by the natural environment.

Hard surfaces are replaced where possible with permeable materials such as turf blocks to reduce create a gentle and breathable landscape but allow vehicle access to parking and garaging.

Where possible old existing walls belonging to previous buildings on the site were retained and greened with creepers. This both adds to the timeless nature of the design and minimises the footprint of the landscape.

Entrant office name: Xanthe White Design Studio (XWD Studio)
Architecture by BOS Architecture (New Zealand)
Photography: Carme Aguayo
Garden Name: Argyle House
Project location (State or Country): Herne Bay, Auckland, New Zealand
Design year: 2015
Year Built: 2016

本文转自 landezine http://landezine.com/index.php/2019/02/new-zealand-garden-landscape-architecture/
设计师 | 中国
亚皆老屋