景观视频教程

Magneten感官花园

景观 / 公园广场 2020-5-12 05:09 © 作品由「哖華耗尽」上传,最终解释权归作者所有 哖華耗尽

Magneten感官花园
Magneten Sensory Garden

马苏规划:弗雷德里克斯堡的花园是一个绿色绿洲,供有特殊需要的人使用。在一个小的足迹,花园提供精心设计的感官刺激的用户自己的条件。
MASU Planning: The raised, shielded garden at Frederiksberg is a green oasis for people with special needs. In only a small footprint, the garden offers carefully designed sense stimulation on the user’s own terms.

Magneten Sensory Garden


Magneten在哥本哈根为身体和精神残疾的成年人提供治疗。该机构位于一个休闲公园附近,但对大多数用户来说,去那里很困难,对一些人来说是不可能的,因为公园开放,而且对同时进行的许多活动缺乏控制。Magneten感官花园是一个甲板上的受保护花园,提供各种可用于治疗的体验,是一个为用户日常生活带来快乐和喜悦的花园。
Magneten provides treatment in Copenhagen for adults with physical and mental disability. The institution lies near a recreational park but going there is difficult for most users – and impossible for some – because of the parks openness and a lack of control of the many activities taking place at once. Magneten Sensory Garden is a protected garden on deck that provides a variety of experiences that can be used in treatment and a garden that brings happiness and joy to the everyday life of its users.

Magneten Sensory Garden


A secret garden on deck – a perfect frame for treatment and a key to happiness

治疗师和使用者想要一个屏蔽的感官花园,所有使用者都可以享受,并且可以用于治疗。这个花园应该包括一对一的小的私密场所,更大的集体活动空间和平衡练习等体育活动区域。最重要的是,花园需要容纳大量的自然经验,以刺激所有的感官。
Therapists and users wanted a shielded sensory garden that all users could enjoy and which could be used in treatment. This garden should include smaller intimate spots for one-on-one sessions, larger spaces for group activities and areas for physical activities like balance exercises. Most importantly, the garden needed to accommodate a multitude of nature experiences to stimulate all senses.

我们种植的花园提供了一个可控的环境和最好的基础来支持磁处理方法。治疗方法的一个重要部分,就是有策略地限制感觉输入。太多的印象让用户无法体验任何东西,但在一个平静、可控的空间里,他们可以集中精力,享受特定的感官印象。
Our raised garden provides a controlled environment and the best possible foundation to support the treatment methods at Magneten. An important part of the treatment method, is to strategically limit sensory input. Too many impressions make it impossible for users to experience anything, but in a calm, controlled space, they can focus and enjoy a specific sensory impression.

对于一些用户来说,这是他们享受大自然的唯一方式,这里有一个安静的空间,可以闻到花香,感受雨水,体验阳光和天空。在哥本哈根市中心,空间是一种有限的资源,这个花园需要真正成为一个绿色绿洲全年。在甲板上建造一个花园是两次使用空间的完美方式,在这种情况下,这是满足用户和治疗师愿望的答案。花园在甲板上,可以维持所有的停车位。
For some users, this is their only way of enjoying nature, here’s a calm space to smell the flowers, feel the rain and experiencing sun and sky. Being in the middle of Copenhagen, space is a limited resource and this garden needed truly to be a green oasis throughout the year. Creating a garden on deck is a perfect way to use a space twice and, in this case, it was the answer to meet the wishes of users and therapists. With the garden on deck it was possible to maintain all the parking spots.

Magneten Sensory Garden

Magneten Sensory Garden

Magneten Sensory Garden


Magneten Sensory Garden

Magneten Sensory Garden

Magneten Sensory Garden


Magneten Sensory Garden

Magneten Sensory Garden

Magneten Sensory Garden


Designed to evoke the senses

花园由三个区域组成:蔬菜园、篝火园和花卉园。这三个花园大小不一,每一个都能激发不同的感官。在菜园里,温室延长了季节。在温室周围,蔬菜、蜂箱、果树和灌木丛的种植床产生了可食用的效果。篝火花园和温室在冬季活动中起着重要的聚集点和作用。温室需要一年四季的精心照料,一对一的种植,成群结队地除草,或者只是在夏天品尝成熟的西红柿。聚集在篝火花园,用户可以参与对话,吸纳温暖和木材的气味。花园是最隐蔽、最私密的地方,郁郁葱葱的植物展示各种气味和颜色,以刺激感官。用户可以在凸起的花坛之间散步或退到一个更隐蔽的壁龛。花园的特征随着季节的变化而变化。
The garden consists of three areas: a vegetable garden, a bonfire garden, and a flower garden. The three gardens vary in size and each stimulates different senses. In the vegetable garden, a greenhouse prolongs the season. Around the greenhouse, raised beds for vegetables, beehives, fruit trees and bushes produce edible results. The bonfire garden and the greenhouse play important roles as gathering points and in winter activities. The greenhouse needs caretaking all year round for one-on-one planting sessions, weeding in groups or just tasting the ripe tomatoes in summer. Gathering in the bonfire garden, users can participate in a conversation and suck up the warmth and the smell of wood. The flower garden is the most shielded and intimate area, where lush plantings display an assortment of smells and colors to stimulate the senses. Users can promenade between the raised flowerbeds or retreat to a more secluded niche. The features of the flower garden change throughout the seasons.

Magneten Sensory Garden


Magneten Sensory Garden


Magneten Sensory Garden


Magneten Sensory Garden

Magneten Sensory Garden

Magneten Sensory Garden


Magneten Sensory Garden

Magneten Sensory Garden

Magneten Sensory Garden


Connected with the surroundings

When you arrive at the parking lot, whether by car, on foot or on a bicycle, the raised garden floats above the asphalt surface and the pillars visually intertwine with the trees in the nearby park. Being in the raised garden, you are lifted away from the visually dominant parking lot with a view of Grøndals Park. The shielded garden appears to intertwine with the park.

The organic form of the garden is in contrast with the surrounding orthogonal buildings and its irregular shape emphasizes the meandering path. A transparent shield-structure underlines the organic form, and in time climbing plants will take over the fence and emphasize the experience of a floating oasis.

Magneten Sensory Garden

Magneten Sensory Garden

Magneten Sensory Garden


Magneten Sensory Garden

Magneten Sensory Garden

Magneten Sensory Garden


Magneten Sensory Garden

Magneten Sensory Garden

Magneten Sensory Garden


Office: MASU Planning
Office role: Main consultant
Team: AI Gruppen
Website: www.masuplanning.com
Location: Frederiksberg, Denmark
Design year: 2015
Year of construction: 2017
Area: 3,500 m2
Budget: 10,000,000 DKR / 1.339.570 EUR
Client: Frederiksberg Municipality
Image credits: Kirstine Autzen

本文转自 landezine http://landezine.com/index.php/2019/07/magneten-sensory-garden-by-masu-planning/
设计师 | 中国
Magneten感官花园