景观视频教程

荷兰公园别墅

景观 / 居住环境 2020-5-11 22:34 © 作品由「二年级的小渣渣」上传,最终解释权归作者所有 二年级的小渣渣

荷兰公园别墅
Holland Park Villas

荷兰公园别墅:荷兰公园别墅位于俯瞰绿树成荫的荷兰公园的最佳位置,是皇家肯辛顿区和切尔西的独家封闭住宅开发项目,由开发商开发,本土。该建筑由John McAslan+Partners构思,由四个当代“别墅”组成,提供68间优雅的公寓和四个顶楼,从Gillespies的私人庭院花园和周边林地景观的壮观景色中受益。
Gillespies: Located in a prime position overlooking leafy Holland Park, Holland Park Villas is an exclusive gated residential development in the Royal Borough of Kensington and Chelsea by developer, Native Land. The architecture was conceived by John McAslan + Partners and comprises four contemporary ‘villas’ offering 68 elegant apartments and four penthouses that benefit from spectacular views over a private courtyard garden and perimeter woodland landscape by Gillespies.

Holland Park Villas


Gillespies受委托设计了一系列豪华的私人和公共花园,供居民直接进入和单独使用。在邻近荷兰公园的临近和自然美景的驱动下,景观设计引入了林地下层,为现场现有的周界树木创造了一个环境,并将新的建筑嵌入到这个非常敏感的场地内,林地和自然景观将自己强加于建筑上。
Gillespies were commissioned to design a sequence of luxurious private and communal gardens for the residents’ direct access and sole use. Driven by the proximity and natural beauty of neighbouring Holland Park, the landscape design draws in the woodland understory, creating a setting for the existing perimeter trees on site and embedding the new buildings within this very sensitive site, with the woodland and natural landscape imposing itself onto the architecture.

虽然荷兰公园别墅的自然美景为开发创造了私人环境,但从入口广场到中央庭院,再到前门的空间顺序至关重要——从到达时的一棵引人注目的红色槭树,通往美丽的中央庭院,小径蜿蜒穿过自然种植园,通向宁静的周边步行道。
Whilst the natural beauty of Holland Park Villas created the private setting for the development, the spatial sequence through the entrance plaza to central courtyard and onward to one’s front door was of key importance – from a dramatic red Acer tree on arrival, to the beautiful central courtyard where paths wind through naturalistic planting, leading to a tranquil perimeter walk.

Holland Park Villas


Entrance Plaza

入口广场为住户和客人提供高品质的用户体验。这是方案中最正式的一部分,采用分层、剪裁的对冲方式,模仿建筑的强烈几何结构。这种基本原理创造了一系列具有清晰、逻辑清晰的过渡空间。一排褶皱的角梁树给入口庭院和车辆下车提供了一种封闭的感觉,在这里,一个30岁的宏棕榈树占据了中心舞台。
The entrance plaza sets the expectation of a high quality user experience for residents and guests. It is the most formal part of the scheme with tiered, clipped hedging mimicking the strong geometry of the building. This rationale creates a series of transitional spaces with a clear, logical articulation. A line of pleached hornbeam trees provides a sense of enclosure to the entrance courtyard and vehicle drop-off, where a magnificent 30-year-old Acer palmatum takes centre stage.

Holland Park Villas


Central Courtyard

中央庭院是这个计划的核心。庭院的设计让人感觉成熟自然,采用了树木和软性种植相结合的设计,灵感来源于当地的林地公园。花园四周都是修剪过的树篱和护城河,界定了庭院和居民私人花园之间的门槛,别墅从中心小路上的桥梁进入。无论是回到家里,还是欣赏花园,居民们都必须跨过大桥的门槛,体验水流在黑色鹅卵石上缓缓流过的感觉。
The central courtyard is the heart of the scheme. Designed to feel mature and natural, the courtyard features a combination of trees and soft planting, inspired by the native woodland park. The garden is surrounded on all sides by clipped hedging and a water moat, defining the threshold between the courtyard and residents’ private gardens, with the villas accessed by bridges off the central path. Whether arriving home, or enjoying the gardens, residents are required to cross the bridge thresholds and experience the water running gently over the black pebbles.

Holland Park Villas


In contrast to the strong, architectural forms of the moat and clipped hedges, an ornamental woodland understory planting mix flows through the courtyard, giving a naturalistic and sensory experience. A selection of clipped forms and multi-stem sculptural trees add a height to the human experience, offering instant impact. The central tree occupies a pivotal position which mirrors the opulence and magnificence of the entrance plaza Acer. The planting mix, composition and layout ensures visual and sensory interest throughout the year, from springing bulbs and summer flowers, to autumn colour and winter seed heads, as well as establishing ultimate tranquillity and privacy for residents.

Holland Park Villas

Holland Park Villas

Holland Park Villas


The central stone path provides an established route through the courtyard towards the villas and up to the perimeter woodland walk. Off the central path, stepping-stones meander through the naturalistic planting revealing reflection pools concealed within aquatic planting, seating areas and clipped box balls that add a playful expression of artifice to the naturalistic planting.

Holland Park Villas


Technical constraints such as slab depth and loading capabilities was a key challenge in creating an oasis garden, which by definition must feel lush and established. The slab was a constant depth across the courtyard providing only one meter of soil depth. Gillespies developed a complex plan of strata cells to maximise the lateral rooting zone to sustain the mature trees, in combination with lightweight void former to reduce weights.

Holland Park Villas

Holland Park Villas

Holland Park Villas


Woodland Walk

Steps from the courtyard lead up to a secluded woodland walk that offers residents a peaceful place to walk and engage with nature. It reflects an extension of Holland Park, wrapping around three sides of the development, offering a visual amenity for residents. Residents can also meander through the woodland planting, and enjoy a more naturalistic experience whilst within the confines of the development.

Holland Park Villas


Critically, and through consultation with RBKC and Friends of Holland Park, the set back of the development and establishment of the woodland buffer ensures the development has very little physical or visual impact on Holland Park.

The woodland walk consists of an array of wildflowers, ferns and native trees. The woodland creates habitats to enhance the ecological status of the site and small elements of natural play concealed within the layered planting contribute towards a beautiful and functional landscape. A large water attenuation tank is located within the woodland belt.

Holland Park Villas

Holland Park Villas

Holland Park Villas


Office: Gillespies
Office role: Landscape Architects
Website: www.gillespies.co.uk
Other designers involved in the design of landscape: John McAslan + Partner (Concept Architects), John Robertson Architects (Executive Architects), Frosts (Soft) (Landscape Contractors), Careys (Hard) (Landscape Contractors)
Location: London, UK
Design year: 2013-2018
Year Built: 2015- 2017

本文转自 landezine http://landezine.com/index.php/2019/07/holland-park-villas-by-gillespies-landscape-architects/
荷兰公园别墅