景观视频教程

Meijs的反转暗箱

景观 / 园林小品 2020-1-19 10:48 © 作品由「天海蓝蓝521」上传,最终解释权归作者所有 天海蓝蓝521

Obscura Reverse by Ronald Van Der Meijs

设计方:Ronald Van Der Meijs

位置:荷兰 库福尔登

竣工:2013年

分类:园林小品

内容:实景照片

图片:12张

Meijs的反转暗箱第1张图片

Meijs的反转暗箱第1张图片

策展方:Nils Van Beek, Monica Boekholt

所用材料:栎木梁,混凝土,泥炭,环氧树脂,黄铜,玻璃,金属以及聚碳酸酯板

尺寸参考:4.2米(高),12米(长),3.5米(宽)

图片来源:Roland Van Der Meijs

这座景观小品“反转暗箱”坐落于荷兰德伦特省的一条繁忙的公路旁,它见证了这片区域由生产性景观(农业与泥煤产业)到消费性景观(旅游业与娱乐业)的转变历程。这项由Roland Van Der Meijs设计的作品参考了传统照相机的暗箱——一种早期的取景设备以及摄影机器的先驱,它以此来体现当地历史、结构以及从荒野到遍地泥煤的转变。泥煤以及它的提炼物在很大程度上决定了当地的景观和宜居程度。栎树结构框架构成了玻璃表面的基础,基于叶脉的黄铜形式蜿蜒地构成了纹路。村落版图上的微小晶粒在植物遗骸的腐烂过程中与泥煤作用转化而成。这座玻璃集装箱面朝附近的高速公路,使得它可以更进一步地与当地的基础设施相结合。

栎木骨架同样提取自传统农业中流行的屋顶结构,这里更进一步用环氧树脂内衬泥炭碎片包覆它。这些泥炭磁砖均被轻微地错开排列,这样就会有更多光线穿透缝隙。在屋顶以内,错乱的光线勾勒出灌溉系统的抽象和激活了泥煤产业的荒野的细节。雷雨过后,泥煤和栎树颜色变深并富有色彩,在年复一年的日光干燥下,它们颜色渐渐褪去,苔藓覆盖,以自身改变了周围景观和整个微观世界。

译者: Wind巽

On a busy main road in the Drenthe province in the Netherlands, is an architectural object marked by the transition from the area of production landscape (agricultural and peat) to consumption landscape (tourism and recreation). Entitled 'Obscura Reversa,' the work by designer Roland Van Der Meijs refers to camera obscura, an early projective chamber and precursor to the photographic camera: the work instead alludes to the history, structures and transformation of the moorlands and peat pervades the area. Peat and its extraction have determined the landscape of the province of drench on a large scale and made it habitable. An oak structure frame underlies a glazed skin and brass form based on the veins of a leaf and meandering lines of a map. The fine grains of village cartography collapse with the transformation of the decayed plant remains within peat in the landscape. The sculpture's glass container faces a nearby highway and allows the work to further incorporate the presence of contemporary infrastructure.

The oak bones also draw from the traditional agricultural roof structures so prevalent in the production landscape, in particular when clad with epoxy-lined peat discs. The peat tiles are all spaced slightly apart so the light can shine through them. On the inside of the roof whimsical lines of light show abstractions of the drainage systems and subdivision of the moorlands which resulted in peat production. After rain storm, the peat and oak are dark, rich hues, while dried again with years of sun, these materials lighten in color and become moss-covered testaments to changing landscape and the micro-worlds within them. 

Meijs的反转暗箱第2张图片

Meijs的反转暗箱第2张图片

Meijs的反转暗箱-2

Meijs的反转暗箱第3张图片

Meijs的反转暗箱第3张图片

Meijs的反转暗箱-3

Meijs的反转暗箱第4张图片

Meijs的反转暗箱第4张图片

Meijs的反转暗箱-4

Meijs的反转暗箱第5张图片

Meijs的反转暗箱第5张图片

Meijs的反转暗箱-5

Meijs的反转暗箱第6张图片

Meijs的反转暗箱第6张图片

Meijs的反转暗箱-6

Meijs的反转暗箱第7张图片

Meijs的反转暗箱第7张图片

Meijs的反转暗箱-7

Meijs的反转暗箱第8张图片

Meijs的反转暗箱第8张图片

Meijs的反转暗箱-8

Meijs的反转暗箱第9张图片

Meijs的反转暗箱第9张图片

Meijs的反转暗箱-9

Meijs的反转暗箱第10张图片

Meijs的反转暗箱第10张图片

Meijs的反转暗箱-10

Meijs的反转暗箱第11张图片

Meijs的反转暗箱第11张图片

Meijs的反转暗箱-11

Meijs的反转暗箱第12张图片

Meijs的反转暗箱第12张图片

Meijs的反转暗箱-12

Meijs的反转暗箱

Meijs的反转暗箱

Meijs的反转暗箱

Meijs的反转暗箱

Meijs的反转暗箱

Meijs的反转暗箱

Meijs的反转暗箱

Meijs的反转暗箱

Meijs的反转暗箱

Meijs的反转暗箱

Meijs的反转暗箱

本文转自 zhulong http://bbs.zhulong.com/101020_group_201879/detail10065118/
设计师 | 中国
Meijs的反转暗箱