景观视频教程

悬崖步道景观

景观 / 园林小品 2020-1-19 10:12 © 作品由「雪鹰forever」上传,最终解释权归作者所有 雪鹰forever

Projecto de Requalificação das Arribas | Foz do Arelho Portugal | Nádia Schilling

设计方:Nadia Schilling

位置:葡萄牙

分类:园林小品

内容:实景照片

图片来源:Nadia Schilling

图片:8张

悬崖步道景观第1张图片

悬崖步道景观第1张图片

现在有一种新的方式来体验葡萄牙Foz Arelho市的景观。这一新项目的目的是修复峭壁破坏和沙丘退化,项目的所在的地块多年以来一直是一个不算太安全的停车场,这种模式忽略了场地的性格和生态方面的作用。因此此次的设计进入一个新的设计层面,创建了不同的景观和大海的关系,维护和尊重了它的内在价值。 现阶段整个场地的规划设计基本已经完成了,但是仍然缺乏一些配套的景观设施如椅子、安防护围栏以及指示牌等。

这个项目的景观规划是由景观设计师Nadia Schilling完成的。Caldas da Rainha 的市政当局希望可以创造一种安全舒适的环境条件,但项目的设计者决定将场地赋予一种超越空间装饰的想法。

峭壁和沙丘有巨大的生态敏感性,容易受到海洋和风力等造成的自然侵蚀。人们经过多年的观察发现场地受到侵蚀的速度明显的加快了。 原因是进入的车辆使得场地原有的植被遭到破坏以及其他的一些因素,这导致场地环境对于游客来说越来越危险。因此自然植被迫切的需要恢复以减缓侵蚀现象的蔓延并为游客创造真正体验这种景观的条件。

在这个项目中,至关重要的是合并人工与自然元素的结构。 设计目标是建立一个连续路径让人们远离危险区域,并防止车辆通行。 基于航空拍摄的照片我们可以发现项目的开发设计随着悬崖和沙丘的自然动态的蔓延。 这种方式是木制的道路看起来更加的自然,场地中有不同的地区可供游客作为反思和冥想的空间。 宽阔的瞭望台也被分成几个小的平台,允许每个人都有一个反思的时间与空间。

译者: 饭团小组

There’s a new way to experience the landscape in Foz do Arelho, Portugal. The new project that aimed the cliffs and dunes rehabilitation transformed a degraded landscape, that was used as an unsafe parking space for years, with no regard for it’s character and ecological aspects, into a new area that creates different relations to the landscape and the sea, in a way that preserves and respects it’s intrinsic values.

The project, that was part of the Operational Programme for Territorial Development, is almost complete, but still lacks some equipment, such as chairs, safety barriers and signage.

The project was conceived by the landscape architect Nadia Schilling. The Municipality of Caldas da Rainha wanted to create safety conditions and to requalify Foz do Arelho lookouts, but the author of the project decided to develop and present to the promoters an idea that extended beyond the space embellishment.

Cliffs and dunes have a enormous ecological sensitivity and are subjected to a natural erosion caused by the sea and wind. Over the years, it has been observed that erosion was largely accelerated by the misuse of these areas. The access to vehicles, the devastation of its autochthonous vegetation, among other factors, led to its gradual destruction and created dangerous conditions that risked the visitor’s safety.

For a keen observer it was clear that these problems existed and an urgent intervention was necessary. Natural vegetation needed to be reestablished to promote erosion control and create conditions for the visitors truly experience this landscape.

The solution found for these problems consists in the connection of the main lookouts with a raised wooden walkway, which defines the paths that people can use safely. Another aspect of this solution was an ecological concern that led to the erradication of cars in these natural areas and the preservation of the biophysical dynamics, as a first step to restore the native vegetation, so unique and rare.

Before advancing with sketches, a study was conducted by the University of Lisbon, commissioned by the Municipality of Caldas da Rainha, which defined, after tests carried out on site, the cliffs risk range. It was only based on that information, along with a survey of all the constraints, that it was developed the main plan.

In this project, it was crucial to merge the artificial structure with the natural elements. The goal was to build a continuous path which took people away from risk areas, that prevented vehicles access and could regulate pedestrian circulation on the cliffs. Based on the aerial photograph, the design of the project was developed from the natural dynamics of cliff and dune systems: the fractals. This way, the wooden path looks as natural as possible and holds several different areas sought primarily as a space for reflection and contemplation. The wide lookouts were divided into small individual high platforms, which will include a swivel chair (so that the user can choose where to look) and that allows each individual to have a moment of reflection, with its own space.

This was an important step in the renaturalization of degraded areas, creating conditions for its recovery, which included the replanting of native vegetation. All materials and construction techniques were chosen considering the ecological aspects, safety and the structure’s durability.

Even though it’s an ongoing project, it will contribute to the rebalancing of the ecological area, and will allow Foz do Arelho visitors to have a new way to relate and enjoy one of the most notable landscape of the portuguese coast.

悬崖步道景观外部环境图-悬崖步道景观第2张图片

悬崖步道景观外部环境图-悬崖步道景观第2张图片

悬崖步道景观外部环境图

悬崖步道景观外部环境图-悬崖步道景观第3张图片

悬崖步道景观外部环境图-悬崖步道景观第3张图片

悬崖步道景观外部环境图

悬崖步道景观外部环境图-悬崖步道景观第4张图片

悬崖步道景观外部环境图-悬崖步道景观第4张图片

悬崖步道景观外部环境图

悬崖步道景观外部环境图-悬崖步道景观第5张图片

悬崖步道景观外部环境图-悬崖步道景观第5张图片

悬崖步道景观外部环境图

悬崖步道景观-悬崖步道景观第6张图片

悬崖步道景观-悬崖步道景观第6张图片

悬崖步道景观

悬崖步道景观-悬崖步道景观第7张图片

悬崖步道景观-悬崖步道景观第7张图片

悬崖步道景观

悬崖步道景观-悬崖步道景观第8张图片

悬崖步道景观-悬崖步道景观第8张图片

悬崖步道景观

悬崖步道景观外部环境图

悬崖步道景观外部环境图

悬崖步道景观外部环境图

悬崖步道景观外部环境图

悬崖步道景观外部环境图

悬崖步道景观外部环境图

悬崖步道景观外部环境图

悬崖步道景观外部环境图

悬崖步道景观

悬崖步道景观

悬崖步道景观

悬崖步道景观

悬崖步道景观

悬崖步道景观

本文转自 zhulong http://bbs.zhulong.com/101020_group_201879/detail10121349/
设计师 | 中国
悬崖步道景观