景观视频教程

鲁昂站区

景观 / 居住环境 2020-1-16 13:32 © 作品由「天海蓝蓝521」上传,最终解释权归作者所有 天海蓝蓝521

鲁昂站区
Rouen Station Area

A major transport hub

奥克拉:鲁昂河德罗伊特车站是一个主要的地区性交通枢纽,年客运量超过600万人次,位于诺曼底历史悠久的城市中心鲁昂。如今,车站区是通往市区最重要的门户,但由于其车道众多,公共空间杂乱无章,其特点已恶化,空间构成了关键行人连接的障碍。发展与公共交通的联系,改善公共交通的可达性,经历了一场剧烈的变革。
OKRA: Rouen Rive Droite station is a major regional transport hub with over 6 million annual passengers, located in the densely built-up historic city centre of Rouen in Normandy. The station area today operates as the most important gateway to the urban region, but with its many carriageways and disorganised public space, its character has deteriorated and the space forms a barrier to key pedestrian connections. It has undergone a drastic transformation to develop connections with public transport and to improve their accessibility.

An attractive entrance to the city

奥克拉已经把这个支离破碎、以汽车为主的地区变成了一个吸引人、方便行人的城市入口。通过缩小行车道,并将汽车交通和停车场重新分配给周围街道,公共空间已重新配置和分离,以利于行人和当地活动:行人活动已得到优化,与市中心的连接安全、舒适和可理解。公共空间被布置成人们可以见面和消磨时间的地方,以及当地企业可以展示他们的商品的地方。
OKRA has transformed this fragmented and car-dominated area into an attractive and pedestrian friendly entrance to the city. By narrowing carriageways, and redistributing car traffic and parking to surrounding streets, the public space has been reconfigured and decluttered for the benefit of pedestrians and local activities: pedestrian movement have been optimised with safe, comfortable and comprehensible connections to the city centre. The public space has been laid out as a place where people can meet and spend time, and where local businesses can display their wares.

A green square

奥克拉的设计充分利用了改善该地区特别缺乏的绿地网络的机会。通过创造一系列受当地印象派遗产启发的密植花园,该项目减少了人工表面,增加了该地区多年生植物和树种的多样性。结合使用较轻的天然石材,该设计显著改善了该地区的小气候,有可能将当地温度降低多达4摄氏度。
OKRA’s design capitalises on the opportunity to improve the network of green spaces in which the area is particularly lacking. By creating a series of densely planted gardens inspired by the local impressionism heritage, the project reduces artificial surfaces and increases the biodiversity of the area with a wide range of perennials and tree species. Combined with the use of lighter natural stone, the design significantly improves the microclimate of the area, potentially reducing local temperature by as much as 4°C.

Short office name:  OKRA

Role of the office in the project: Landscape Architecture, Urban Design

Website: www.okra.nl/en

Project location: Rouen, France

Design year: 2016-2017

Year Built: 2019

本文转自 landezine http://landezine.com/index.php/2019/11/rouen-station-area-by-okra/
设计师 | 中国
鲁昂站区