景观设计培训

褶皱-地形感

景观 / 居住环境 2020-1-16 13:33 © 作品由「超凡脱俗」上传,最终解释权归作者所有 超凡脱俗

褶皱-地形感
The Folds – A Topographic Sensation

实验室D+H:折叠是一个社区游乐场,它调动了儿童对地形的感知,它的设计理念是通过空间的折叠,回归基本。我们故意减少游乐场设备的使用。我们相信折叠地形可以鼓励孩子们用手和脚感知空间。孩子们可以跑步、爬山、玩捉迷藏,还可以自己决定如何玩得开心。我们希望这个空间不受函数或程序的束缚,少一些目的,多一些本能。
Lab D+H: The Folds is a community playground that mobilizes children’s perceptions with landform, it is designed with the notion of returning to the basics, through folding of spaces. We deliberately minimize the use of playground equipment. We believe that the folding landform can encourage children to perceive the space with their hands and feet. Children can run, climb, play Hide and Seek, and decide how to have fun by themselves. We hope that this space will not be bound by function or program, with less purpose and more instinct.

尼维德诺
nevidno

这种折叠姿势从一系列起伏的草坪开始,后来变成了可折叠的竹木甲板,带有带网的金属框架。通过在一些褶皱下发现洞穴,人们可以发现一些惊喜。空间序列激发了我们探索一个纯粹的“;空间”;景观的可能性,在那里空间回归其本质:规模,海拔,大气和纹理。&#行为自然地出现在人与环境的互动中。
The folding gesture starts from a series of rolling lawn and later turns into folding bamboo wood decks, with accent metal frames with nets. Surprises can be found through discovering caves under some of the folds. The sequence of space inspired us to explore the possibility of a landscape with pure “space”, where the space returns to its essence: scale, elevation, atmosphere and texture. “Behaviour” naturally emerges in the interaction between people and environment.

尼维德诺
nevidno

位于街道的一角,褶皱是中国常州市一个大型住宅开发项目(400000㎡;)中较大街道景观系统的一部分。街景系统包括一系列社区花园和袖珍空间。褶皱和另一个社区花园在初期作为试点项目开放。
Located in a corner of the street, the Folds is part of the larger streetscape system in a mega residential development (400,000 ㎡) in Changzhou City, China. The streetscape system includes a series of community gardens and pocket spaces. The folds and another community garden are opened as a pilot project in the initial stage.

nevidno

nevidno

Short office name: Lab D+H

Role of the office in the project: Landscape Architect

Director in-charge: Huicheng Zhong, Liyang Chen

Design Team: Bingxing Lin, Hao Lan, Jiahui Liang, Zhigang Liu, Qimei Ling, Zhihua Chen, Wanlu Ye, Wenxin Deng, Zheyi Yuan, Zhengzheng Xiong

Website: www.dhscape.com

Project location: Changzhou, China

Site Area: 0.2 Ha

Design year: 2018

Year Built: 2019

Client: Wuxi Vanke

Photo Credit: Qingshan Wu

本文转自 landezine http://landezine.com/index.php/2019/11/the-folds-a-topographic-sensation-by-lab-dh/
设计师 | 中国
褶皱-地形感