景观视频教程

Heerenschürli Sport Complex

景观 / 居住环境 2019-6-20 23:07 © 作品由「啟田Napoleon」上传,最终解释权归作者所有 啟田Napoleon

海伦斯-尤里运动综合体
Heerenschürli Sport Complex

Topotek1:我们针对Heerenschürli体育中心的设计方法解决了周边地区面临的城市设计问题。苏黎世边缘的这个社区是上世纪50年代和60年代建造的同质社区,目前发现自己被剥夺了可用的公共空间,缺乏层次性和中心性。海伦斯库尔里是综合体育中心和公共公园,为社区组织体育活动和一般休闲活动提供设施。一个有座位的公共广场和一个餐厅被整合到综合体中;草坪本身也是公共的——在当地体育俱乐部的非工作时间可以公开访问。
Topotek1: Our design approach for Heerenschürli Sport Complex addresses urban design issues facing the surrounding neighbourhood. This neighborhood, at the edge of Zurich is a homogenous community, constructed in the 1950s and 1960s, that currently finds itself deprived of usable public space, lacking in hierarchy and centrality. Heerenschürli serves as a hybrid sports complex and public park, giving the neighborhood facilities for organized sports as well as general leisure activities. A public square with seating and a restaurant are integrated into the complex; the lawns themselves are also public – openly accessible during the off-hours of the local athletic clubs.

© Topotek1

© Topotek1

© Topotek1

© Topotek1

© Topotek1

© Topotek1

© Topotek1

© Topotek1

© Topotek1

© Topotek1

© Topotek1

© Topotek1

© Topotek1

© Topotek1

© Topotek1

© Topotek1

© Topotek1

© Topotek1

© Topotek1

© Topotek1

直角网格底座和强烈的垂直挤压,我们的设计本质上体现了城市密度的同质邻里缺失。为行人和骑车者提供的铺设道路的强有力的轴向网格提供到综合体的连接,连接北部的马滕霍夫的南部邻里到乌伯兰德海峡,以及连接西部的新的Herzenbach电车环路和东部的Stettbach草原。综合体的街道系统被理解为由市中心的小巷、小径和广场组成的系统,而球类场地则充当城市街区。高球篱笆强调复杂的压实,需要安全和空间划分。Heerenschürli的球形栅栏不是必需的眼病,而是自己设计的物体:响亮、绿色、超大和超功能。围栏被加倍,以创建一个视觉游戏,打开和关闭视野的球场观众观看的角度。
With its right-angle grid base and intense vertical extrusions, our design intrinsically embodies the urban density that the homogenous neighborhood is missing. A strong axial grid of paved roads for pedestrians and cyclists provides connectivity to the complex, joining the southern neighborhood of Mattenhof to Uberlandstrasse in the north, and connecting the new Hirzenbach tram loop in the west with the Stettbach grasslands to the east. The street system of the complex reads as a system of downtown alleys, pathways and squares, with the ball courts acting as city blocks. High ball fences accentuate the compaction of the complex, required for safety and spatial division. Heerenschürli’s ball fences are not requisite eyesores, but designed objects in themselves: loud, green, oversized and hyper-functional. The fences are doubled to create a visual game, opening and closing the view to the ball fields as the viewer shifts perspectives.

复杂的视觉统一是通过一组基于颜色和重要性的结合设计原则来实现的。该项目的竞争名称,沉浸,或常青,体现了色彩的概念,这源于魅力不变的人造绿草在一个体育综合体。显然,HeeReSunCuli的所有金属结构都高达六米,被漆成绿色。第二条原则适用于混凝土结构和沥青,这两种结构都分别保持了原本的灰色和黑色,为广阔的绿色海洋提供了坚实的中性基础。在整个复合体中使用两种绿色的阴影,反映室内和室外的分离。巨大的绿色篱笆是海伦斯库尔利的神童;这双层绿色的篱笆创造了一幅充满活力的画卷,遮盖了运动场,暴露了观众的真实面目,是短暂的运动偷窥狂的参与者。
Visual unity of the complex was achieved by a set of binding design principles based on colour and materiality. The project’s competition title, Immergrün, or evergreen, embodies the colour concept, which originated from a fascination of the unchanging artificial green grass in a sports complex. Manifestly, all metal structures in Heerenschüli up to six metres in height are painted green. The second principle applies to the concrete constructions and the asphalt, both of which retain their original colours of grey and black, respectively, giving the immense sea of green a solid neutral base. Two shades of green are used throughout the complex, reflecting separation of indoor and outdoor. The colossal green fences are the prodigies of Heerenschürli; this doubled green fence creates a dynamic moiré, veiling the sports fields, and exposing the spectators for what they are, participants in fleeting athletic voyeurism.

景观建筑:TopoTEK1
Landscape Architecture: Topotek1

地点:瑞士苏黎世
Location: Zurich, Switzerland

类型学:体育设施
Typology: Sport facilities

客户:Gr.UnStADt Zu富(公园发展局)
Client: GrünStadt Zürich (Park Development Agency)

规划年:2005—2008
Year of planning: 2005 – 2008

完成年份:2010
Year of completion: 2010

平方米尺寸:97
Size in sqm: 97.000

建筑师:Durigg建筑师事务所,苏黎世,瑞士
Architect: Dürig Architects, Zurich, Switzerland

佣金类型:竞赛第一奖
Commission Type: Competition 1st prize

本文转自 landezine http://www.landezine.com/index.php/2014/12/heerenschurli-sport-complex-by-topotek1/
设计师 | 中国
Heerenschürli Sport Complex