景观视频教程

The Dunbar Battery

景观 / 居住环境 2019-5-31 00:23 © 作品由「juan521_J」上传,最终解释权归作者所有 juan521_J

邓巴电池
The Dunbar Battery

兰肯弗雷泽景观建筑:邓巴是一个历史名城,约7000人,位于苏格兰东南海岸,距离爱丁堡30英里。邓巴炮台始建于1781年,是一座民防堡垒。在19世纪和20世纪,它在第一次世界大战期间收容了一家传染病医院和一家军事医院。虽然后来它变成了一个废墟,但由于它在港口内的一个岛屿上的惊人位置,其丰富的历史和迷人的地形,这座建筑仍然充满了潜力。该结构属于B类,列为“区域性或高于地方重要性”。它所建的岛通过一座吊桥与大陆相连。电池24小时可供公众自由使用。最初的电池是一个红色的砂岩结构,有16门火炮。面向城镇的入口由金色砂岩建造,入口呈拱形。在设计干预之前,电池很难访问,除了提供给福思湾壮观的景色之外,它缺乏任何关于它的历史或任何特殊的访问原因的信息。由于风化和侵蚀,石工正在恶化,历史结构的一些特征被植被覆盖。
rankinfraser landscape architecture: Dunbar is an historic town of approximately 7000 people situated on the south east coast of Scotland, 30 miles from Edinburgh. The Dunbar Battery was originally built as a civil defensive bastion in 1781. In the 19th and 20th C it housed a hospital for infectious diseases and a military hospital during World War I. Whilst latterly it became a ruin, the structure remained full of potential due to its stunning location on an island within the harbour, its rich history and intriguing topography. The structure is Category B Listed for ‘regional or more than local importance’. The island on which it is built is connected to the mainland by a lifting bridge. The battery is freely accessible to the public 24 hours. The original battery was a red-sandstone structure with embrasures for sixteen guns. The entrance facing the town is constructed from blonde sandstone with an arched entrance. Before the design interventions the battery was difficult to access, it lacked any information on its history or any particular reason to visit other than the spectacular views it affords to the Firth of Forth. The stonework was deteriorating due to weathering and erosion and several features of the historic structure were covered by vegetation.

@Alistair Clark

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@Alistair Clark

@Alistair Clark

@rankinfraser landscape architecture

@rankinfraser landscape architecture

@Dunbar Community Council

@Dunbar Community Council

Aim of the intervention and public vocation

2009年,邓巴港信托公司聘请兰金弗雷泽(Rankinfraser)编制了一份可行性研究报告,研究如何将电池重新设想为吸引游客和当地资源的公共空间。该简报集中讨论了4个主题:改善所有年龄和能力的进出和在电池内;修复和保护石工和其他历史元素;在港口内创建目的地,促进旅游业和经济再生;为当地创造多用途表演和圆形剧场空间。聚会和音乐会。在成功地从垃圾填埋税资金中获得资金后,信托公司委托兰金弗雷泽将研究中的想法发展成新的公共空间设计。电池公共领域的设计得到了加强,为罗伯特·威尔逊(Robert Wilson)建立了纪念馆,他是该船在港口其他地方的“螺旋推进器”的发明者。
In 2009 Dunbar Harbour Trust engaged rankinfraser to prepare a feasibility study looking at ways in which the battery could be re-imagined as a public space attraction for visitors and a local resource. The brief focused on 4 themes: improved access to and within the battery for all ages and abilities; the repair and conservation of the stonework and other historic elements; the creation of a destination within the harbour to promote tourism and economic regeneration and the creation of a multi-purpose performance and amphitheatre space for local gatherings and concerts. Following the successful award of funding from landfill tax monies the Trust then commissioned rankinfraser to develop the ideas in the study into a new public space design. The design of the battery public realm was complemented by the enhancement of the setting of a memorial to Robert Wilson, inventor of the ship’s ‘screw propeller’ elsewhere in the harbour.

Description

公共空间设计包括一条连接结构与港口的新缓坡通道、电池内的新通道、一个带有相关木质圆形剧场的新表演区、特别委托的当代艺术作品、一个沿海花园、重新开放拱形商店、新家具、照明、解释元素和绘图。电池的设计利用了网站的回文,利用历史的层次来通知和指导各种当代干预措施的设计和分发。这些发明并不是为了与历史建筑竞争,也不是为了压倒历史建筑。相反,设计作品试图在将空间转变为多功能公共场所的同时,放大现有的空间特征。
The public space design consists of a new gently sloping access path linking the structure to the harbour, new pathways within the battery, a new performance area with associated timber amphitheatre, specially commissioned contemporary art work, a coastal garden, the re-opening of vaulted stores, new furniture, lighting, interpretive elements and graphics. The battery design exploits the site’s palimpsest, using the layers of history to inform and guide the design and distribution of various contemporary interventions. The inventions were not intended to compete with, or overpower, the historic structure. Rather, the design works seek to amplify the existing spatial character whilst transforming the space into a multi-functioning public arena.

考古调查的过程在每个阶段的设计工作之前和通知。在建设过程中发现更多具有历史意义的元素时,采取了一种反应迅速、富有同情心的方法。最重要的新建筑,圆形剧场,被整合到由前医院建筑的墙壁形成的空隙中,从而使医院的痕迹保持原样。
A process of archaeological investigation preceded and informed the design work at each stage. A responsive and sympathetic approach was taken to the discovery of further elements of historic interest as they were uncovered during the course of construction. The most significant new structure, the amphitheatre, is integrated into the void formed by the walls of the former hospital building so as to leave the trace of the hospital untouched.

在整个项目过程中,社区参与是彻底和持续的,建立了一个专门的网站,收集意见并告知当地居民进展情况。该项目的一个关键组成部分是由苏格兰艺术家唐纳德·乌尔克哈特(Donald Urquhart)委托制作一幅特定地点的当代艺术品。“海洋立方体”是一系列相互作用的不锈钢立方体,上面刻有“有孔虫”,即微小的海洋生物的图纸。在艺术作品项目的同时,还举办了一系列咨询活动和当地学校参与项目,最终在Donald Urquhart的新艺术作品旁边举行了一次由7名小学生拍摄的浮游生物丝网印刷品的公开展览。
Community engagement was thorough and continuous over the course of the project with a dedicated website set up to gather views and inform local residents of progress. A key component of the project was the commissioning of a site specific contemporary artwork by the Scottish artist Donald Urquhart. ‘Sea Cubes’, is a series of interactive stainless steel cubes engraved with drawings of ‘foraminifera’, microscopic sea organisms. Parallel to the artwork project, a series of consultation events and a local schools engagement project were undertaken culminating in an public exhibition of screen prints of plankton by Primary 7 pupils alongside new artworks by Donald Urquhart.

除了艺术家之外,设计团队还包括土木、结构和电气工程师、照明设计师、历史研究人员和解释性和图形设计师。解释性元素尽可能融入家具和空间结构中,以免降低电池本身的空间质量。
In addition to the artist; the design team included civil, structural and electrical engineers, lighting designers, a historical researcher and interpretive and graphic designers. Interpretive elements were integrated as far as possible into the furniture and structure of the space so as not to detract from the spatial quality of the battery itself.

Assessment

自2017年春季建成以来,电池组举办了各种音乐音乐会、圣诞颂歌服务,并成为该镇备受追捧的婚礼场所。该空间继续由当地人维护,包括那些关心沿海花园的人。除了当地居民越来越多地使用新电池外,新电池在吸引更多外地游客来镇上也发挥着重要作用。它补充了邓巴的其他游客景点,包括约翰·穆尔出生地博物馆、邓巴城堡和海港。在项目完成之前,有证据表明在电池的封闭空间内发生了一些反社会行为。增加的落脚点和空间的转换,以及对空间局部的感知,大大减少了这一点。
Since its completion in spring 2017 the battery has hosted various musical concerts, a Christmas carol service and it has become a sought after wedding venue in the town. The space continues to be maintained by local people including those who care for the coastal garden. In addition to its increasing use by local people the new battery plays an important role in attracting visitors to the town from further afield. It complements other visitor attraction in Dunbar including the John Muir Birthplace museum, Dunbar Castle and the harbour. Prior to the completion of the project there was some evidence of anti-social behaviour occurring within the enclosed space of the battery. The increased footfall and transformation of the space and the perception of the space locally has reduced this significantly.

进入办公室名称:兰金弗雷泽景观建筑
Entrant office name: rankinfraser landscape architecture

参赛者在项目中的角色:景观设计师和首席设计师
Role of the entrant in the project: Landscape Architect and Lead Designer

网址:rankinfraser.com https://dunbabattery.org.uk
Website: rankinfraser.com https://dunbarbattery.org.uk

参与景观设计的其他设计师:Donald Urquhart,艺术家
Other designers involved in the design of landscape: Donald Urquhart, Artist

项目地点:苏格兰邓巴拉马尔岛
Project location: Lamar Island, Dunbar, Scotland

设计年份:2014年
Design year: 2014

建成年份:2017年
Year Built: 2017

本文转自 landezine http://www.landezine.com/index.php/2018/09/the-dunbar-battery-by-rankinfraser/
设计师 | 中国
The Dunbar Battery