景观视频教程

Dafne Schippers Bridge

景观 / 其他 2018-9-21 21:03 © 作品由「劳资叫兽兽丶」上传,最终解释权归作者所有 劳资叫兽兽丶

达芬斯希普斯桥
Dafne Schippers Bridge

乌得勒支阿姆斯特丹-莱茵运河上的达芬尼-希普尔斯大桥于四月初向公众开放。由B+B局、NEXT建筑师事务所和鲁迪·维登哈克建筑师事务所组成的团队设计了一座具有里程碑意义的自行车和行人悬索桥。
The Dafne Schippers Bridge over the Amsterdam-Rhine Canal in Utrecht has been opened to the public early in April. The team of Bureau B+B, NEXT Architects and Rudy Uytenhaak Architectenbureau designed a landmark bicycle and pedestrian suspension bridge.

有凝聚力的设计
A cohesive design

达芬尼-希普斯桥将乌得勒支的莱德希里恩新区与历史悠久的城市中心连接起来。利兹切里根市目前是最重要的开发区之一,以适应城市的发展,并与阿姆斯特丹-莱茵运河,横跨整个城市的中心分开。为了使这个新地区对现在和未来的居民具有吸引力,需要在阿姆斯特丹-莱茵运河上建立快速、安全的连接。乌得勒支市决定了它的位置:在胜利者雨果公园的高度。在这一点上,可以在中心和新区之间划出一条清晰的线。然而,还有一些值得注意的挑战:在市中心一侧,这座桥建在艾尔市乌戈(Oog)这个建筑密集的街区;以及两所小学所在的确切地点。
The Dafne Schippers Bridge connects Utrecht’s new district of Leidsche Rijn with the historic city centre. Leidsche Rijn is currently one of the most important development location to accommodate the city’s growth and is separated by the centre by the Amsterdam-Rhine Canal that cuts across the city. To make this new area attractive to present and future inhabitants, a fast and safe connection over the Amsterdam-Rhine Canal is needed. The City of Utrecht decided on its location: at the height of the Victor Hugo Park. At this point it is possible to draw one clear line between the centre and the new district. There were, however, some notable challenges: on the city-centre side, the bridge lands in the densely build neighbourhood of Oog in Al; and on the exact spot where two elementary schools were standing.

© B+B

© B+B

© B+B

© B+B

© B+B

© B+B

© B+B

© B+B

© B+B

© B+B

© B+B

该设计通过将自行车和人行天桥与新学校和公共公园结合起来来应对这些挑战,形成一个单一的有凝聚力的设计。这需要建筑师、桥梁设计师和景观设计师之间的密切合作。通过以整体的方式接近项目内的所有不同要素,桥梁的设计能够同时满足在这个复杂地点发挥作用的不同利益:
The design responds to these challenges by integrating the cycle and pedestrian bridge with a new school and the public park, forming one single cohesive design. This demanded intense cooperation between the architects, the bridge designer and the landscape architect. By approaching all the different elements within the project in an integral manner, the bridge’s design is able to simultaneously satisfy the different interests that are at play in this complex site:

1。Al邻里奥哥的居民,桥在学校屋顶上。这个密集的地区的居民希望社区的绿色公共空间得以维持和改善。此外,他们还想确保交通安全。
1. The inhabitants of the neighbourhood Oog in Al, where the bridge lands on the roof of the school. The inhabitants of this densely build area want the green public space in their neighbourhood to be maintained and improved. In addition they want to ensure a safe traffic-situation

2。骑自行车的人需要一条从莱德莱恩到乌得勒支市中心的舒适快捷的路线。为此,自行车车道不应太陡峭。
2. The cyclists, need a comfortable and fast route from Leidsche Rijn to the centre of Utrecht. To this end, the bicycle lane should not be too steep.

三。乌得勒支市希望改善市中心和莱德希里根之间的基础设施连接,特别是对骑自行车的人来说,从而有助于城市的可持续性野心。
3. The city of Utrecht, wants to improve the infrastructural connection between the city centre and Leidsche Rijn, especially for cyclist, thereby contributing to the city’s sustainability ambitions.

4。学校需要一个安全的环境来学习和玩耍
4. The school, needs a safe environment to learn and to play

5。基础设施和环境部,需要维护跨阿姆斯特丹至莱茵运河的航运路线。这是连接港口城市阿姆斯特丹到荷兰莱茵河的主要航运要道之一。
5. Ministry of Infrastructure and the Environment, needs to safeguard the shipping route across the Amsterdam-Rhine Canal. This is one of the main shipping arteries in the Netherlands connecting the port city of Amsterdam to the Rhine river.

双土地使用与最大的绿化空间使达夫纳Schippers大桥的独特之处,不仅作为一个桥梁,而且作为一个空间的邻居。当骑车人从乌得勒支市中心到莱德谢里根区时,一个长弯带他们向上穿过维克多·雨果公园,经过学校屋顶上的花园,然后穿过树丛,向运河对面的全景尽收眼底。F有很大的优势,让自行车路径额外的长度,以尽量减少坡道陡峭的用户。该环路平均倾斜度为2,56%,最大倾斜度为4,05%,X因子为5,07,路段平坦,是一条通往桥梁的合适的自行车道。每天,达夫尼Schippers大桥将允许7000多名骑车者在从莱德谢里根到乌得勒支市中心的路线上获得更多的时间。
The double land use with maximum space for greenery makes the Dafne Schippers Bridge unique, not just as a bridge but also as a space for the neighbourhood. When cyclists make their way from the center of Utrecht to the Leidsche Rijn district, a long bend takes them upwards through the Victor Hugo park, passing the garden on the roof of a school, and heading between the trees towards a panoramic view across the canal. This loop over the school’s roof has the big advantage to give the bicycle path extra length to minimize the ramp’s steepness for its users. With an average inclination of 2,56%, a maximum inclination of 4,05%, an X-factor of 5,07 and a flat segment, the loop is a conformable bicycle trail leading to the bridge. On a daily basis, the Dafne Schippers Bridge will allow more than 7,000 cyclists to gain much time on their route between Leidsche Rijn and Utrecht’s city center.

景观整合
Landscape integration

达芬斯希普斯桥被绿叶覆盖着。绿色的屋顶、绿色的草坪和绿色的树木将桥梁和学校与周围环境融为一体。其中一个主要目标是保持原来的公园尽可能大。幸运的是,我们设法节省了现存的大多数树木。除此之外,我们还添加了一些开花的木兰。公园是一个不断整合所有新元素的连续绿地。自行车环路内的碗状区域需要格外注意。该环路可以通过校园附近的桥下的一个开口来访问。碗里躺着一个阳光充足的运动场。这使得碗是整个复杂的独特部分。学校建筑的形状为孩子们创造了一个安全而封闭的游乐场。学校宽阔的一侧从公园关闭了公园。学校和校园显然是面向公园的。因为这座桥的东侧较窄,这是最自然的入口。与街道对齐,它是一个可以亲吻和骑车的地方。重新设计的公园作为一个绿色和充满活力的公共空间,使桥梁成为邻里的一部分。
The Dafne Schippers bridge is cloaked in greenery. Green rooftops, green lawns and green trees merge the bridge and the school with its surroundings. One of the main goals was to keep the original park as big as possible. Luckily, we managed to spare most existing trees. Besides that, we added some flowering magnolias. The park is a continuous green space that carefully integrates all the new elements. The bowl-shaped area within the bicycle loop demanded extra attention. The loop can be accessed by an opening under the bridge near the schoolyard. Inside the bowl lies a sunny sport court. This makes the bowl a distinctive part of the entire complex. The shape of the school building creates a safe and enclosed playground for the children. The wide side of the school closes off the park from the canal. The school and the schoolyard are clearly oriented towards the park. Because the building is narrower on the east side under the bridge, this is the most natural place for the main entrance. Aligned with the street, it is a visible place to kiss and ride. The redesigned park functions as a green and vibrant public space, making the bridge an integrated part of the neighborhood.

数据
Data

景观建筑:局B+B城市主义与景观建筑
Landscape Architecture: Bureau B+B Urbanism and Landscape Architecture

其他设计公司:下一个建筑师,鲁迪-尤滕哈克+伙伴建筑(桥梁和学校建筑)
Other design firms involved: NEXT architects, rudy uytenhaak + partners architecten (bridge and school building)

项目地点:Victor Hugoplantsoen,乌得勒支,荷兰
Project location: Victor Hugoplantsoen, Utrecht, The Netherlands

设计年份:2013-2016
Design year: 2013-2016

年份:2016~2017
Year Built: 2016-2017

本文转自 landezine http://www.landezine.com/index.php/2017/05/dafne-schippers-bridge/
Dafne Schippers Bridge