景观视频教程

庭,香港 / 山外工作室

景观 / 居住环境 2018-5-2 16:01 © 作品由「大脸猫_gxhYt」上传,最终解释权归作者所有 大脸猫_gxhYt

空间采用庭园式设计,兼具穿透共融,又巧妙地保留私隐度。把房间与房间封闭式的墙壁拆除,以轻盈穿透的立体方格及趟摺板,划分成多功能室和小孩睡房,既可以使房间佈局灵活自由,又可以保持私密。高起的多功能室,是小孩睡房的一部分,也是客厅的延伸。高起的位置隐蔽小孩的睡床,又提供更多空间感予客厅。

The garden design elements provide a quiet and relaxed spatial experience in this shared space. The openness of spaces subtly maintained the privacy. The walls between enclosed rooms are dismantled, the lightweight “three-dimensional box” and folding partitions are designed to divide the spaces into a multi-purpose room and a children’s bedroom, visually unfold the interior space, increasing the flexibility of room layout as well as preserving the privacy. The raised multi-purpose room is both a part of the children’s bedroom and an extension of the living room. The raised platform hides the children’s bed and enriches the sense of space in the living room.

▼室内一览,overall view of the interior

▼玄关,entrance

▼没有实墙分隔的开阔空间,open space without walls

▼电视后为与儿童房相连的多功能空间,空间通过折叠推拉木门分隔,multifunctional space connected with the children’s room behind the tv, separated by folded sliding door

▼多功能区中可以收起的桌子,满足多种家庭活动需求,flexible table at the multifunctional space, meeting the requirements of various activities

从入口玄关,饭客厅,露台,走廊,多功能室和小孩睡房,空间灵活融和互相呼应,曲折高低有致,使居住者可以各自玩耍,做功课,做瑜伽,等等作各种活动,又可以共餐,聊天,融洽亲密相处。材料构建上使用雅朴的天然材质,疏朗地点缀植物,空间以外另有一番自然景象。

From the entrance foyer, dining and living room, terrace, corridor to multi-purpose room and children’s bedroom, layers are arranged in different heights, different living functions are visually separated yet connected, the spaces are flexible and harmonious, where playing, doing homework, doing yoga and various activities can be accommodated together with dining and chat, the inhabitants can get along intimately. Natural and simple original materials are incorporated, embellished with a few plants, creating a serene natural scenery in the spatial.

▼客厅,用材典雅,缀以少量植物,living space with natural and simple materials and a few plants

▼与客厅相连的儿童房,children’s room continued with the living space

▼主卧,以木格栅代替隔墙,增强空间的通透感,master bedroom, walls are replaced by wooden grille to create a transparent space

▼暗色的卫生间,wash room in dark tone

这个项目也是对现今居住形态以封闭约束,独立划分空间的一个思考。

This project is also a reflection of an independent division of space within the present closed residential pattern.

▼平面图,plan

Design: Udo Lam & Frankie Chao

More: otherwhere studio

本文转自 Gooood http://www.gooood.hk/pavilion-hongkong-china-by-otherwhere-studio.htm
设计师 | 中国
庭,香港 / 山外工作室