景观视频教程

波尔图住宅 / João Vieira de Campos

景观 / 居住环境 2018-5-2 15:01 © 作品由「那是一种犀利。」上传,最终解释权归作者所有 那是一种犀利。

项目为一栋一分为二的独户住宅,作为主要居住空间的建筑部分和附加的配套建筑相辅相成,与周边环境共同营造了和谐的居住氛围。住宅共两层,位于底层的空间除包含有厨房,起居室和小型办公室之外,还拥有一个两车位车库。住宅二层配有四间卧室,洗手间及洗衣间。住宅外部空间被整合为两部分功能,即入口空间和花园空间。除入口立面外,住宅起居室,厨房和各房间阳台均与花园对视,营造宜人的观景环境。该住宅由混凝土墙壁及外部屋顶,金属和玻璃作为主要材料搭建而成。

The project presented a single-family home divided in two separate volumes – main house and external supporting facilities – arranged in order to confer a rational balance to the diversity of uses to the surrounding outside spaces.The house has two floors. The ground floor has a garage for two cars, a kitchen and a living room with a small home office. The 1st floor has four bedrooms, toilets and a laundry room.The exterior spaces are divided into two groups; access to the main house – gray entretons – and garden spaces which have direct relation to the living room, kitchen and balcony of the rooms. The refined texture of the concrete in the walls and exterior ceilings, metals and glass are the main constructive elements.

▼主入口,the entrance

▼车库入口, entrance of the garage

▼住宅主要居住区域朝花园开放,the main living spaces are open to the garden

▼住宅各立面均有大面积开窗,all the facades are enjoying good views through the openings

▼二层阳台朝向花园景观,the balcony faces to the garden

▼配套的设备间,the external supporting facilities

▼起居室,living room

▼二层为主要居住平面,the first floor places the main living area

▼二层空间,room on the first floor

▼洗手间,the bath room

▼一层平面,the first floor

▼二层平面,the second floor

▼立面,elevation

▼剖面,section

photo by

​​© Nelson Garrido

More:  Nelson Garrido 

本文转自 Gooood http://www.gooood.hk/casa-no-porto-serralves-by-joao-vieira-de-campos.htm
波尔图住宅 / João Vieira de Campos