景观视频教程

WuWei

景观 / 滨水生态 2018-4-27 20:45 © 作品由「安徒生童话」上传,最终解释权归作者所有 安徒生童话
本文由园林吧小编安徒生童话翻译,原文来自网络。如有翻译不周请在下方留言,欢迎批评指正!

巴斯滕:吴维是在Kortrijk的一个幸福中心的两幢大厦的翻修工程和一个毗邻的旧版画。5000米的场地是酒店、餐厅、spa、研讨会和会议室的独特组合。该项目位于车站的后部,位于一栋豪宅和城市花园的住宅区中间。在现有的网站上,新的开放空间是通过打破旧的数量和增加新的几个小花园来创造的。古老的工业遗产和崭新明亮的内向型现代建筑的结合,创造了一种开放而亲密的氛围,在那里,光、自然和平静的统治。两者之间的绿色空间相互协调,保证了整个中心的愉快体验。
Studio Basta: Wu Wei is a renovation project of two mansions and an adjoining old printworks in a well-being centre in Kortrijk. The site of 5000m² is a unique combination of hotel, restaurant, spa, seminar and meeting rooms. The project is located at the back of the station in the middle of a residential neighborhood of stately mansions and city gardens. In the existing site, new open spaces were created by breaking down old volumes and adding new ones in which several smaller gardens were constructed. The mix of the old industrial heritage and a new bright and introvert contemporary architecture, creates an open and intimate atmosphere where light, nature and calm reign. The green spaces between the two reconcile with each other and guarantee a constant pleasant experience in the entire centre.

© WuWei and Studio Basta

© WuWei and Studio Basta

© WuWei and Studio Basta

© WuWei and Studio Basta

© WuWei and Studio Basta

© WuWei and Studio Basta

© WuWei and Studio Basta

© WuWei and Studio Basta

© WuWei and Studio Basta

© WuWei and Studio Basta

© WuWei and Studio Basta

© WuWei and Studio Basta

© WuWei and Studio Basta

© WuWei and Studio Basta

© WuWei and Studio Basta

© WuWei and Studio Basta

© WuWei and Studio Basta

© WuWei and Studio Basta

© WuWei and Studio Basta

© Studio Basta

© Studio Basta

© Studio Basta

© Studio Basta

© Studio Basta

© Studio Basta

就像在室内一样,你可以在外面找到各种各样的经历和主题。果园、香草园、停车场、林地花园、蔬菜园、屋顶花园、竹园等都是“随意安排”的。树木、灌木、攀缘植物、草本植物和蔬菜、鳞茎植物、水生植物和各种各样的树叶植物似乎是自然产生的。植物的选择是基于颜色、气味和质地。
Just as in the interior, you find various experiences and themes outside. The orchard, herb garden, parking garden, woodland garden, vegetable garden, roof garden and bamboo garden are ‘arranged casually’. Both trees, shrubs, creepers, herbs & vegetables, bulbs, aquatic plants and various structuring foliage plants seem to have arisen naturally. The choice of the plants is based on color, smell and texture.

建筑师们为整个项目紧密合作,特别是材料的选择。旧的工业混凝土地板被保留下来,新的建筑在mortex中建造。内墙和外墙都用同样的颜色粉刷。类似的木材元素在室内和室外使用。一个很好的例子是屋顶凉亭和在恢复脚手架木材的水疗中心的储物柜。但同时,在游泳池和酒店所有浴室的涂料中,室内设计师、建筑师和景观设计师之间的紧密合作,使室内与室外的界限变得模糊。
The architects worked closely together for the entire project and in particular the choice of materials. Old industrial concrete floors were retained, new ones were constructed in mortex. Inner and outer walls were painted in the same color. Similar wood elements are used inside and outside. A good example is the rooftop pavilion and the lockers in the spa in recovery scaffolding wood. But also the coating in mortex of the swimming pool and all bathrooms in the hotel shows a close collaboration between interior designer, architect and landscape architect with a sense of unity and a blurred line between inside and outside as a result.

在小的、连续的、绿色的空间序列中,有一个明显的二元性。一个隐蔽的、几乎看不到的旧烟囱塔被释放出来,成为这个网站新的参考点。车道和停车都是狂野、崎岖和自然的。一旦经过这座塔,一切都是平静和可控的。
Within the sequence of smaller, successive, green spaces, there is a clear duality. A hidden and barely visible old chimney tower was released and has become the new reference point of the site. The driveway and parking are wild, rugged and spontaneous. Once passed the tower, everything is serene and controlled.

景观建筑:巴斯塔工作室(FB)
Landscape Architecture: Studio Basta (FB)

姓名:武威(酒店、餐厅、健康中心)
Name: WuWei (hotel, restaurant, wellness centre)

业主:赵先生-无尾先生。
Owner: Mr. Jo Heirman – WuWei

地点:yves gijarth——创立比利时
Location: Kortrijk – Belgium

表面:5.000 m²
Surface: 5.000m²

概念年份:2011 - 2012。
Conception year : 2011 – 2012

建筑:2012
Construction year : 2012

摄影师:WuWei和Studio Basta。
Photographer: WuWei and Studio Basta

本文转自 landezine http://www.landezine.com/index.php/2014/02/wuwei-studio-basta-landscape-architecture/
设计师 | 中国
WuWei