景观视频教程

Yueyuan Courtyard

景观 / 滨水生态 2018-4-27 19:09 © 作品由「安徒生童话」上传,最终解释权归作者所有 安徒生童话
本文由园林吧小编安徒生童话翻译,原文来自网络。如有翻译不周请在下方留言,欢迎批评指正!

Z+T工作室:豫园庭院是苏州市木都村新开发销售中心的庭院。Z+T工作室被委托设计融合现代手法和功能与东方美学敏感性的地方。它是一个描绘未来发展的优雅设计的地方,也是一个销售发展的地方。设计团队将庭院分为两部分:溪花园和湖花园。
Z+T Studio: Yueyuan Courtyard is a courtyard of the sale center of a new development at Mudu village of Suzhou city. Z+T Studio was commissioned to design the place merging modern approach and function with oriental aesthetic sensitivity. It is a place depict the elegant design of the upcoming development, as well as a place to make sales of the development. The design team divided the courtyard into two parts: creek garden & lake garden.

水是连接两个花园的主要设计元素。在小溪花园,“侵蚀”的概念启发了设计团队创造了一条小溪水景。从巨大的花岗岩石雕出来的水景,巧妙地展示了河流经过数百年的地表,将土地变成河谷的自然过程。当小溪里充满了水,它就变成了一个蜿蜒穿过花园的线性倒影池。小溪的起源来自精心设计的地下水位。在小溪的尽头,水流进了另一个反射池,这是湖花园的主要特色。这个反射池更大、更浅,这反映了周围的建筑和植物。它能产生一种宁静的氛围,同时也能让光线进入中央花园,周围建筑的阴影和小溪的流水声。
Water is the leading design element to links the two gardens together. In the creek garden, the concept of “erosion” inspired the design team to create a creek water feature. The water feature craved out from large granite stone artfully demonstrates the natural process how river goes through land surface for hundreds of years and transforms the land into river valley. When the creek is filled with water, it becomes a linear reflecting pool meandering through the garden. The origin of the creek drips from a carefully designed water table. At the end of the creek, water flows into another reflecting pool that is the main feature in the lake garden. This reflecting pool is larger and shallow, which mirrors the surrounding building and plants. It generates a tranquil as well as meditating atmosphere together with the light poured into the central garden, the shadow from the surrounding building and the sound of water falling from the creek.

© Dong Zhang

© Dong Zhang

© Dong Zhang

© Z+T

© Z+T

© Hai Zhang

© Hai Zhang

© Hai Zhang

© Hai Zhang

© Hai Zhang

© Hai Zhang

© Hai Zhang

© Hai Zhang

© Hai Zhang

© Hai Zhang

数据
data

地点:木渎、苏州、中国
Location: Mudu,Suzhou, China

景观面积:980平方米
Landscape Area:980m2

完成:201607
Completion Year: 201607

客户:中航地产股份有限公司
Client: Zhonghang Real Estate Inc.

首席设计师:董章,紫英堂。
Lead Designers: Dong Zhang, Ziying Tang

景观设计师:羌族、燕街扇、培勋林、郑家林、刘洪超。
Landscape Designers: Qiang Du, Yanjie Fan, Peixun Lin, Jialin Zheng, Hongchao Liu

建筑师:BIAD-BOA
Architects: BIAD-BOA

本文转自 landezine http://www.landezine.com/index.php/2016/12/yueyuan-courtyard-by-zt-studio/
设计师 | 中国
Yueyuan Courtyard